Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass atkal krīt un Zviedrijas etapu noslēdz 12. pozīcijā, uzvaras laurus plūc Zēvers

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Jonass atkal krīt un Zviedrijas etapu noslēdz 12. pozīcijā, uzvaras laurus plūc Zēvers
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Šodien Zviedrijā tika aizvadīti galvenie braucieni pasaules motokrosa čempionāta 15. posma ietvaros. Sacīkstēs dalību ņēma arī latviešu pilots Pauls Jonass.

Pirmajā braucienā Pauls Jonass finišēja septītais. Otrajā braucienā viņš piedzīvoja nu jau kārtējo kritienu šosezon un uz brīdi pameta TOP 20. Cīņasspars gan ļāva aizcīnīties līdz pat 16. vietai, kas ļāva posma kopvērtējumā ieņemt 12. pozīciju.

Pirmais otrajā braucienā bija Džeremijs Zēvers, kurš izcīnīja uzvaru arī visā posmā. Otro vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis Tims Gajsers, bet trešais palīka nīderlandietis Glens Koldenhofs.

Ceturtajā vietā ierindojās francūzis Romēns Febvrs. Līdz goda pjedestālam viņam gan pietrūka tikai viens punkts. Piektais palika spānis Horhe Prado, bet labāko sešinieku noslēdza kvalifikācijas uzvarētājs Mičels Evanss.

Pirmā brauciena uzvarētājs Maksims Reno tikmēr piedzīvoja kritienu tramplīna otrā brauciena ievadā un no sacensībām izstājās.

Jonass joprojām saglabā devīto vietu sezonas kopvērtējumā. Tuvākais sekotājs ir Evanss, kurš no latvieša tagad atpaliek par 42 punktiem (pirms posma tie bija 52 punkti). Jāpiemin, ka čempionātā šogad dalību neņem vairāki potenciālie līderi un citi konkurētspējīgi stūrmaņi.

MX2 ieskaitē uzvaras laurus tikmēr plūca kopvērtējuma līderis Jago Gērtss, kurš aiz sevis atstāja Tomu Vjālu. Abiem pilotiem gan vienāds punktu skaits - Gērtss bija pirmais vien tāpēc, ka uzrādīja labāku rezultātu otrajā braucienā. Goda pjedestāla zemāko pakāpienu iekaroja Simons Laengendelfers.

Šosezon MXGP ietvaros paredzēti vēl trīs posmi, kā arī Nāciju kauss. Nākamais etaps jau pēc nedēļas Somijā.

Pilnie rezultāti: ŠEIT

  -4 [+] [-]

, 2022-08-07 18:52, pirms 2 gadiem
Varu pačukstēt par nākamo sezonu - Jonass vienojies ar vietējo Rodeo

  -2 [+] [-]

, 2022-08-07 19:26, pirms 2 gadiem
Baigi bieži krīt. Kā jauna ziņa, tā atkal novēlies!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-07 21:43, pirms 2 gadiem
Kaut kā šogad ne iet Paulam ,it kā brauc normāli,bet atgadās visādas likstas,te kritienu katra otrajā braucienā ,te mocis noslāpst ,te kādas traumiņas.Nevajadzētu viņam aiziet pie kāda šamaņa.

     [+] [-]

, 2022-08-07 21:52, pirms 2 gadiem
Vai kāds speciālists varētu pakomentēt, kāpēc šosezon tik daudz šo kritienu? Fiziskais, braukšana uz riska robežas, neveiksmes vai kas cits. Protams, gribētos ātru braukšanu un augstas vietas, bet satrauc lielais traumatisma risks. Varbūt tas tituls nav tik svarīgs, lai mauktu uz 110%? Negribētos, ka foršs puika salauž sevi. Prozit!

     [+] [-]

, 2022-08-07 21:54, pirms 2 gadiem
Apprecējās!

     [+] [-]

, 2022-08-07 21:55, pirms 2 gadiem
😕

     [+] [-]

, 2022-08-07 22:37, pirms 2 gadiem
Aumeister, lūdzu nosauc vairākus potenciālos līderus ! Herlings,un kuri tie pārējie ???? Zēvers ,vai labāk skanētu Zvērs....

  -1 [+] [-]

, 2022-08-07 22:39, pirms 2 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Vai kāds speciālists varētu pakomentēt, kāpēc šosezon tik daudz šo kritienu? Fiziskais, braukšana uz riska robežas, neveiksmes vai kas cits. Protams, gribētos ātru braukšanu un augstas vietas, bet satrauc lielais traumatisma risks. Varbūt tas tituls nav tik svarīgs, lai mauktu uz 110%? Negribētos, ka foršs puika salauž sevi. Prozit!
Neviens jau īsti nav iedziļinājies, cik regulāri vidēji krīt top braucēji, kuriem tiešām jābrauc uz robežas, lai būtu tajā elitē. Tik cik izlasa par Paulu un jā, tas tik krīt, ko viņš vispār tur dara. Nē, pa lielam visi tur krīt un ja Pauls būtu tāds īpašais, tad katru gadu nebūtu kādā komandā.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-07 22:41, pirms 2 gadiem
Trampaliins rakstīja: Apprecējās!
Jā, un? Piedzims mazais un vispār sapratīs, ka maukt ar moci pa dubļiem tiešām nav dzīves jēga...

     [+] [-]

, 2022-08-07 22:54, pirms 2 gadiem
Nevarējāt pārkopēt bildi no šodienas gonkas?

     [+] [-]

, 2022-08-07 23:40, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Neviens jau īsti nav iedziļinājies, cik regulāri vidēji krīt top braucēji, kuriem tiešām jābrauc uz robežas, lai būtu tajā elitē. Tik cik izlasa par Paulu un jā, tas tik krīt, ko viņš vispār tur dara. Nē, pa lielam visi tur krīt un ja Pauls būtu tāds īpašais, tad katru gadu nebūtu kādā komandā.
Nevajag iedziļināties, aizej vienreiz uz motokrosu.

     [+] [-]

, 2022-08-08 02:05, pirms 2 gadiem
Ivars rakstīja: Aumeister, lūdzu nosauc vairākus potenciālos līderus ! Herlings,un kuri tie pārējie ???? Zēvers ,vai labāk skanētu Zvērs....
Herlings, Kairoli, Olsens. Katrs citu iemeslu dēļ, taču nestartē. Noteikti TOP 10 kalibra braucēji un tādi, kas ir spējīgi būt kopvērtējumā priekš Jonasam. Ja Febvrs nebūtu izlaidis sezonas sākumu, tad arī viņš būtu Paulam priekšā. Jau vien četri konkurētspējīgi piloti, kas latvieti, visticamāk, būtu izstūmuši ārpus TOP 10.

Zēvera uzvārds tulkojas no vācu valodas un intervijās, kur viņš runā dzimtajā valodā, var dzirdēt, ka gan viņš, gan reportieri viņu uzrunā kā Zēveru, nevis Sīveru vai kā savādāk.

Par foto runājot - bildēm ir autortiesību pārkāpumu princips un mājaslapā tiek izmantotas tikai bildes, kuras drīkst izmantot.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-08 06:39, pirms 2 gadiem
Reini, cik es esmu dzirdējis, tad Kairoli ir beidzis karjeru MXGP un to nevar uzskatīt par kā būtu, ja būtu. Tad jau varētu teikt, ka ja startētu Stefans Everts, tad Pauls arī būtu aiz viņa.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-08 08:13, pirms 2 gadiem
Reinis, izrādās, prot datoru lietot, komentārus dzēst iemācijies... Tas gan priecē, gan arī skumdina 😉

     [+] [-]

, 2022-08-08 08:45, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Reini, cik es esmu dzirdējis, tad Kairoli ir beidzis karjeru MXGP un to nevar uzskatīt par kā būtu, ja būtu. Tad jau varētu teikt, ka ja startētu Stefans Everts, tad Pauls arī būtu aiz viņa.
Kairoli taču beidzis karjeru MXGP,Olsens brauc puslīdz vienā līmenī ar Paulu, atliek tikai Herlings !Jāpiemin, ka čempionātā šogad dalību neņem vairāki potenciālie līderi un citi konkurētspējīgi stūrmaņi..........

     [+] [-]

, 2022-08-08 08:51, pirms 2 gadiem
Olsens ar Kairoli potenciālie līderi ,un vēl Stefans Everts ...... Jāpriecājas,ka mums irtāds Pauls ,kurš brauc Pasaules TOP 10 !

     [+] [-]

, 2022-08-08 10:51, pirms 2 gadiem
" kopvērtējuma līderi Tomu Vjālu" - vispār jau ir otrādāk, ka līderis kopvērtējumā ir Gerts..

Kairoli kā jau min vairāki vairs nebrauc MXGP, bet sava prieka pēc brauc AMA dažus posmus.
Olsens principā teiktu, ka ir Paula līmenī, šogad bija pielicis, bet ne tā, ka visās trasēs būtu ātrāks par Paulu.

Par Paulu, kā iepriekš rakstīts - kad brauc virs 95% no sava potenciāla, tad liela iespēja nokrist, ja brauc līdz 95% no sava potenciāla, tad varētu nekrist, bet būs top 6-10, ne augstāk.. tā kā viņš grib augstāk, tad sanāk riskēt, pagaidām risks neattaisnojas.
Šobrīd galvenais parādīt, ka ātrums ir un arī kādu stabilitāti iegūt, lai dabūtu līgumu nākamajam gadam.
Tā kā Husqvarna iet prom no Standing Constract, un visdrīzākais nebūs pilna rūpnīcas komanda, tad ir liels jautājums vai tur Paulam palikt.. ja paliks ārpus rūpnīcas komandas, tad pastāv iespēja, ka tādā vairs netgriezīsies..

Varbūt vienosies atpakaļ uz KTM?
Šobrīd tikai Herlings ir nākamajam gadam.. Vialle dodas uz AMA.

     [+] [-]

, 2022-08-08 11:05, pirms 2 gadiem
Galva, fiziskais, tehnika. Kaut kas no šiem Paulam nav kārtībā. Iespējams visi trīs.

     [+] [-]

, 2022-08-08 12:39, pirms 2 gadiem
Ja,autors tāds dīvains,ja vēl Kairoli piemin ka varētu būt priekšā Paulam,tad nekas ka beidzis karjeru.Tad pieliekam vēl Desālu un citus bijušos.Un Olsens nu točno nav labāks par Paulu,šosezon vēl varbūt tuvu Paulam,jo Paulam pagaidām sliktākā sezona.Pa lielam tikai Herlings nav no līderiem

     [+] [-]

, 2022-08-08 14:54, pirms 2 gadiem
Ja runājam par līderiem, vai tad Jonass nav vadošais(nomaucienos!)?

     [+] [-]

, 2022-08-09 01:34, pirms 2 gadiem
koijoto rakstīja: Ja,autors tāds dīvains,ja vēl Kairoli piemin ka varētu būt priekšā Paulam,tad nekas ka beidzis karjeru.Tad pieliekam vēl Desālu un citus bijušos.Un Olsens nu točno nav labāks par Paulu,šosezon vēl varbūt tuvu Paulam,jo Paulam pagaidām sliktākā sezona.Pa lielam tikai Herlings nav no līderiem
Olsens jau aizvadītajā sezonā no Jonasa atpalika tikai par nepilniem 60 punktiem un bija tikai vietu zemāk. Par spīti vecumam, Kairoli, visticamāk, joprojām būtu starp TOP 7, ja startētu. Amerikā uzbrauca, tātad būtu spējīgs arī pasaulē, jo līdz galam to karjeru beidzis nav - motokross pārāk tuvs, lai to nomestu malā pavisam.