Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dzelde: "Arī ar šādu sastāvu jācīnās par uzvaru"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dzelde: "Arī ar šādu sastāvu jācīnās par uzvaru"
Ģirts Dzelde
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

„Andis un Mārtiņš šobrīd ir labākajā sportiskajā formā”, tāpēc arī viņiem uzticēju pirmās divas vienspēles” sarunā ar Sportacentrs.com norādīja Deivisa Latvijas kausa komandas kapteinis Ģirts Dzelde.

Jau rīt Latvijas tenisisti turpinās cīņu par atgriešanos Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā, Dānijā tiekoties ar mājinieku komandu. Šodien notikušajā izlozē kļuva skaidrs, ka pirmās vienspēles aizvadīs Andis Juška un 17 gadus vecais komandas debitants Mārtiņš Podžus. Komandas kapteinim Ģirtam Dzeldem jautājām, kā viņš vērtē šādu komandas sastāvu un pirmās dienas spēlētāju izvēli.

„Kā redzat, komanda nav labākajā sastāvā – Ernests Gulbis un Kārlis Lejnieks nevar palīdzēt izlasei dažādu apsvērumu dēļ. Andis un Deniss ir stabilas Deivisa kausa komandas vērtības, bet Mārtiņš Podžus ir mūsu lielākā jaunā cerība un viņam nolēmām dot iespēju debitēt komandā, bet Artūram Kazijevam labāk sokas spēle uz māla nekā Miķelim Lībietim. Turklāt Miķelim iespēja tika dota pavasarī Grieķijā un tagad gribēju pārbaudīt Artūru”, komandas četrinieka izvēli skaidroja Dzelde.

„Pirmās dienas izvēle saistīta ar pašreizējo fizisko kondīciju. Par Anda spēlēšanu šaubu nebija, bet Denisam un Artūram ir veselības problēmas - Denisam ne līdz galam izārstēts kājas savainojums un nav spēļu prakses, bet Artūrs uzberzis tulznu. Mārtiņš treniņos parādīja ļoti atzīstamu spēli un ir pelnījis debitēt jau pirmajā dienā. Pagājušās nedēļas beigās Andis, Artūrs un Mārtiņš uzspēlēja klubu cīņas Vācijā, bez spēļu prakses viņi nav”. Komandas kapteinis arī uzsvēra, ka izloze vērtējama kā laba – Andim patīkot spēlēt pirmajam, kad vēl nav atklāts rezultāts, bet Mārtiņam būšot mazāks uztraukums.

Dzelde izteica arī savus novērojumus par pretiniekiem: „Salīdzinot ar pavasara pretiniekiem grieķiem, dāņi ļoti nopietni pieiet šim duelim. Viņi sen nav bijuši 1.grupā un saprot, ka to ir reāli sasniegt. Komandas kapteinis Kenets Karlsens bija labs spēlētājs (trīs ATP tituli, augstākā vieta rangā 41. – aut.) un viņš visu organizē profesionāli. Nīlsens ir viņu labākais spēlētājs, vizuāli izskatās, ka arī labākais no abām komandām, ko apstiprina rangs (šobrīd 196.). Arī pārējie komandas dalībnieki spēlē labi, kaut arī šobrīd rangā neatrodas. Tas pats Pedersens rangā ir bijis ceturtajā simtā un savās mājās var nospēlēt ļoti labi. Favorītu lomā šobrīd būtu jāieliek pat dāņi, tomēr mēs cīnīsimies par uzvaru arī ar šādu sastāvu”.

Dāņu interese par gaidāmo cīņu gan neesot manāma. „Klubs atrodas Kopenhāgenā, Fredriksbergu var nosaukt par tādu kā Rīgas Purvciemu, tomēr pagaidām interese nekāda. Izlozes ceremonijā nevienai no komandām pat netika uzdots neviens jautājums. Laikam visus tenisa fanus nocēlusi Vozņacki”, piebilda Dzelde.

Vai Latvijas komanda uzvarēs dāņus?

  • 34

  • 31

  • 15


  -1 [+] [-]

, 2011-07-07 15:09, pirms 13 gadiem
Lai arii kaa negribeetos, bet Latvijai shoreiz nav izredzhu. Diemzheel.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja