Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Donijs Nelsons: "Nenojautu, ka "Mavericks" kļūs tik labi tik ātri"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Donijs Nelsons: "Nenojautu, ka "Mavericks" kļūs tik labi tik ātri"
Donijs Nelsons 2018. gada 22. jūnijā. Foto: USA Today/Scanpix

"Lukam izdevies teicams starts. Viņš izcēlies citu vidū, būdams tikai 20 gadus vecs, taču viņam ir arī komandas biedri. "Mavericks" nav viena cilvēka komanda un Luka tam piekristu. Viņš ir tik labs, kā cilvēki viņam apkārt. Komandas ķīmija tikai sāk veidoties," trešdien, 4. decembrī, teica Dalasas basketbola kluba ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons (Donnie Nelson).

Teksasas lielpilsētā decembris pienācis ar divējādām sajūtām. Pilsētas slavenākā komanda – Nacionālās futbola līgas klubs “Dallas Cowboys” – piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, toties “Mavericks” basketbolisti atrodas viļņa virsotnē. Luka Dončičs novembrī tika atzīts par visu laiku jaunāko Rietumu konferences mēneša spēlētāju.

Nelsons norāda, ka slovēņu aizsargam bijusi atšķirīga karjeras trajektorija nekā viņa vienaudžiem. “Puiši, kuri parasti ierodas no Eiropas, nav gājuši Lukas ceļu. Viņš sāka profesionāli spēlēt 14 gadu vecumā – vienā no labākajiem klubiem uz Zemes, “Real Madrid”. No 16 gadu vecuma spēlēja pret pieaugušiem vīriem. Tika iemests baseinā un sāka peldēt.”

Dončiča arsenāls ir ievērības cienīgs, uzskata Nelsons. “Katru reizi, kad vēro Luku, vienalga, “Real Madrid” vai “Mavericks” kreklā, viņš izceļas ar spējām padarīt visus apkārtējos labākus. Viņš ir īpašs piespēlētājs, būdams divus metrus garš. Viņš var iemest tālmetienus. Viņam patīk spēlēt izšķirošajos brīžos.”

Kristapa Porziņģa ierašanās Dalasā un soliņa spēlētāju sniegums veido fonu, uz kura var izcelties jaunais Dončičs. “Lukam izdevies teicams starts, taču viņam ir arī komandas biedri. “Mavericks” nav viena cilvēka komanda un Luka tam piekristu. Viņš ir tik labs, kā cilvēki viņam apkārt. Komandas ķīmija tikai sāk veidoties.”

“Mavericks” īpašnieks Marks Kjūbans nesen izteicās, ka komandai nav daudz manevra iespēju ziemas tirgū, taču Nelsons nav tik kategorisks. “Vai mēs kļūsim pacietīgi? Nekad. Jo gribam būt, cik labi vien varam...vakar. Vienmēr izdarām kontrolzvanus, izskatām katru variantu.”

Ģenerālmenedžeris atrodas uz viena viļņa ar īpašnieku un galveno treneri. “Vienkārši tādi esam un tas noteikti saistīts ar Rika (Kārlaila) vēlēšanos uzvarēt. Un Marks (Kjūbans), tā vienkārši ir viņa attieksme pret dzīvi laukumā un ārpus tā. Mēs katru dienu, katru minūti dzīvojam “Haizivju baseinā” (Shark Tank). Tas nozīmē lēkt pāri katrai klintij un pēc tam trīs reizes atkārtot.

Noskaņojums “rikšotāju” nometnē liecina vienu. Ja Nelsons un Kjūbans saskatīs iespēju, kas ļaus “Mavericks” jau šosezon sacensties par Lerija O`Braiena kausu, rēķinies, ka viņi darīs visu iespējamo, lai to paveiktu, secina “Sports Illustrated” apskatnieks Daltons Trigs (Dalton Trigg).

Nelsona karstā sērija turpinās jau pusotru gadu – kopš brīža, kad Dalasa ieguva Luku Dončiču. Tuvojas 15. decembris – diena, kad var sākt aizmainīt vasarā parakstītos spēlētājus. “Esam apņēmības pilni atvest Zemes sāli uz mūsu pagalmu Dalasā.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/nba/mavericks/ne...