Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasai jauns līgums ar treneri Kārlailu – uz piecām sezonām par 32 miljoniem eiro

Rolands Eliņš

Dalasai jauns līgums ar treneri Kārlailu – uz piecām sezonām par 32 miljoniem eiro
Riks Kārlails
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Dalasas „Mavericks” paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Riku Kārlailu, kurš šo amatu ieņem jau kopš 2008. gada. Abas puses vienojušās par ilgtermiņa līgumu, kura kopējā vērtība ir 35 miljoni ASV dolāru jeb apmēram 32 miljoni eiro.

56 gadus vecais Riks Kārlails septiņās Dalasā pavadītajās sezonās tikai vienreiz bijis spiests noraudzīties uz „play-off” cīņām no malas un sagādājis komandai četras sezonas ar vismaz 50 uzvarām, taču viņa lielākais panākums ir „Mavericks” aizvešana līdz NBA čempiones titulam 2011. gadā.

Tika uzskatīts, ka šī ir pēdējā sezona Kārlaila iepriekšējā līgumā, taču neoficiāli avoti vēsta, ka „Mavericks” ir bijusi iespēja automātiski pagarināt līgumu uz vēl vienu sezonu. Savukārt jaunais noslēgtais līgums stāsies spēkā tikai 2017. gadā un būs spēkā līdz 2022. gada vasarai. Līguma vērtība ir septiņi miljoni ASV dolāru sezonā, kas padarīs Kārlailu par vislabāk apmaksāto NBA treneri (neskaitot tos, kuri saņem algu arī par citiem pienākumiem, piemēram, Doks Riverss ir arī „Clippers” sporta direktors).

„Marks Kjūbans, Donijs Nelsons un Dirks Novickis ir iemesli, kādēļ šāds līguma pagarinājums ir iespējams,” medijiem norādījs Kārlails. „Manā komandā ir labākais kluba īpašnieks, labākas ģenerālmenedžeris un viens no lieliskākajiem spēlētājiem NBA vēsturē, kuriem visiem pateicos par savu nonākšanu šajā situācijā. Mums gan priekšā vēl daudz darba.”

Arī Kjūbans līguma pagarināšanu novērtēja ļoti pozītivi, norādot, ka uzskata Kārlailu par vienu no trim šobrīd labākajiem treneriem līgā: „Ar Kārlailu mēs esam labāka komanda gan laukumā, gan ārpus tā. Viņa prasmes nevar novērtēt tikai ar skaitļiem vien.”

Kārlails šobrīd ir viens no tikai pieciem galvenajiem treneriem, kuru karjeras CV ir arī NBA čempiona tituls šajā amatā, un pavisam nesen viņš kļuva par „Mavericks” uzvarām bagātāko treneri, apsteidzot Donu Nelsonu. Kārlails kopā ar Dalasu ir jau no 2008. gada, un no aktīvajiem treneriem tikai Gregs Popovičs un Eriks Spolstra savos klubos nostrādājuši ilgāk.

„Mavericks” pirmssezonā pamanījās zaudēt visās septiņās pārbaudes spēlēs, bet sezonas pirmajos piecos mačos guvusi divas uzvaras (pār „Suns” un „Lakers”). Iepriekšējās divās sezonās „Mavericks” izstājās pirmajā kārtā, kuru nav pārvarējusi kopš 2011. gada čempionu titula.

Izmantotie resursi:
NBA.com
Dallas Mavericks, Rick Carlisle reach agreement...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja