Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Panākums pret "Dijon" nodrošina uzvaru turnīrā Francijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Panākums pret "Dijon" nodrošina uzvaru turnīrā Francijā
Aivis Jurdžs
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Aizraujošā un kļūdām bagātā cīņā Latvijas vīriešu handbola izlase Francijā pagarinājumā ar 31:29 (10:11, 26:26) pieveica Francijas pēc spēka otrās līgas klubu "Dijon", izcīnot uzvaru arī visā pārbaudes turnīrā turnīrā.

Maču nedaudz veiksmīgāk iesāka Latvijas handbolisti pēc vairākiem Aivja Jurdža precīzajiem metieniem izvirzoties vadībā ar 5:3.

Turpinājumā mūsējie pieļāva vairākas kļūdas, labi spēlēja Francijas kluba vārtsargs, kas ļāva "Dijon" handbolistiem ne tikai rezultātu izlīdzināt (7:7), bet arī iegūt divu vārtu pārsvaru (9:7). Puslaika izskaņā latviešiem izdevās rezultātu starpību samazināt līdz minimumam - 10:11.

Otrajā puslaikā latviešiem bija nepieciešamas astoņas minūtes, lai izvirzītos vadībā - to paveica Jāni Pavlovičs, panākot 15:14. Ilgāku laiku vārtu starpība svārstījās viena vārta robežās par labu te vienai vai otrai komandām, līdz pēc diviem jau pieminētā Pavloviča realizētājiem 7 metru soda metieniem latviešiem mazākumā izdevās iegūt +2 (21:19).

Pēc "Dijon" pieprasītā minūtes pārtraukuma Latvijas handbolistiem bija iespēja palielināt rezultāta starpību līdz pat četriem vārtiem (bija 22:19, 23:20), taču tā vietā nospēlējām neprecīzi, ļaujot francūžiem samazināt mīnusus līdz minimumam - 23:24. Minūtes pārtraukumu jau bija spiests pieprasīt Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis.

Trīs minūtes pirms mača beigām Margots Valkovskis panāca mūsējiem atkal +2 (26:24), taču "Dijon" rezultātu izlīdzināja - 26:26. Iespēju izraut uzvaru bija abām komandām - Latvijas izlase vārtsargu pēdējā uzbrukumā nomainīja pret septīto laukuma spēlētāju Evaru Klešniku. Mums uzbrukums bija neveiksmīgs, bet pēdējo "Dijon" metienu atvairīja tieši Klešniks, kurš nepaspēja apmainīties pret vārtsargu.

Pirmajā pagarinājuma piecminutē mūsējiem divas minūtes spēlēja mazākumā, bet tas netraucēja trīsreiz atzīmēties Dainis Krištopāns un reizi Aivis Jurdžs, panākot +3 (30:27). Nākamajā pagarinājuma puslaikā "Dijon" prata rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (29:30), tomēr Jurdža metiens nokārtoja latviešiem panākumu šajā mačā (31:29) un uzvaru Montarži turnīrā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Dainis Krištopāns, bet septiņas reizes izcēlās Aivis Jurdžs. Vārtos šajā mačā spēlēja visi trīs vārtu vīri - Tihanovs, Kozlovs un Kukša.

Pirmajā turnīra spēlē Latvijas izlase ar 39:31 (20:16) pieveica citu Francijas pēc spēka otrās līgas klubu "Mulhouse". Mačā par trešo vietu "Mulhouse" ar 28:26 pieveica Lielbritānijas izlasi.

Latvijas izlase uz Franciju bija devusies praktiski spēcīgākajā sastāvā. Pirmo reizi kopš 2010. gada janvāra atkal Latvijas izlasei palīdzēja pieredzes bagātais Evars Klešniks, tomēr potītes savainojuma dēļ sastāvā nebija saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds.

2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase par iekļūšanu finālturnīrā cīnās ar Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas izlasēm. Aizvadītajās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi pret horvātiem (23:30) un ungāriem (25:32). Nākamās spēles latvieši aizvadīs aprīļa sākumā, kad divreiz tiksies ar Slovākiju.

Pārbaudes spēle vīriešiem.
6. janvāris.
Latvija - Dijon (FRA) 31:29 (10:11, 26:26)

Latvija: Krištopāns 8, Jurdžs 7, Pavlovičs 5/3, Valkovskis 4, Tuminskis 3, Dude 2, Uščins un Blūms 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-06 22:30, pirms 11 gadiem
Būtu Kukša kastē pēdējās sekundēs...100 % būtu gols