Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hopmana kauss: Čehija uzveic Dāniju un sasniedz finālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Hopmana kauss: Čehija uzveic Dāniju un sasniedz finālu
Tomašs Berdihs un Petra Kvitova
Foto: Professional Sport/Scanpix

Šī gada Hopmana kausa finālu sasniegusi Čehijas komanda ar Petru Kvitovu un Tomašu Berdihu sastāvā. Apakšgrupas trešajā spēlē viņi arī tika pie uzvaras, šoreiz pār dāņiem Karolīnu Vozņacki un Frederiku Nīlsenu. Rīt finālā Čehijas pretinieki būs Francijas tenisisti.

Jau vakar Hopmana kausa finālu sasniedza Francijas komanda – Mariona Bartoli un Rišārs Gaskē, kuri uzvarēja visās trijās B apakšgrupas spēlēs (Spāniju, Austrāliju un Ķīnu). Šodien bija jānoskaidro viņu pretinieki. Favorītu lomā uz fināla sasniegšanu bija čehi Petra Kvitova un Tomašs Berdihs, kuri bija uzvarējuši abās pirmajās cīņās, tomēr šodien viņiem tas pats bija jāizdara pret dāņiem.

Cīņa tika sākta ar dāmu dueli – WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki pret vicelīderi Petru Kvitovu. Līdz šim savstarpējos dueļos nedaudz labāk bija veicies dānietei (3-2), taču pēc šīs dienas cīņas līdzsvars – Kvitovai izdevās būt pārākai trīs setu cīniņā – 7:6(4), 3:6, 6:4. „Abas nospēlējām labu maču, ceru, ka skatītājiem patika”, pēc spēles sacīja čehiete. „Šis turnīrs ir laba sagatavošanās gaidāmajai sezonai.” Pēc tam pie vieglas uzvaras tika Tomašs Berdihs – tikai četri zaudēti geimi pret Frederiku Nīlsenu, kas garantēja čehiem vietu finālā.

Līdz šim Čehijas kontā Hopmana kausa tituls 1994.gadā (Janai Novotnai un Petram Kordam), bet 1989.gadā turnīra debija reizē triumfē Čehoslovākija (Helēna Sukova un Miloslavs Mečirs). Fināls gaidāms saistošs – Bartoli līdz šim uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs pret Kvitovu, bet Gaskē trīs no pieciem mačiem pret Berdihu.

Šodien vēl tiks aizvadītas spēles starp Bulgārijas un ASV komandām, taču tām ir tikai simboliska nozīme.

Hopmana kausa izcīņa tenisā

A grupa

Čehija – Dānija 2:0

SpēleRezultāts
Petra Kvitova - Caroline Wozniacki7:6(4) 3:6 6:4
Tomas Berdych - Frederik Nielsen6:1 6:3
Kvitova/Berdych - Wozniacki/NielsenSpēle netika aizvadīta

Bulgārija – ASV

SpēleRezultāts
Tsvetana Pironkova - Bethanie Mattek Sands
Grigor Dimitrov - Mardy Fish
Pironkova/Dimitrov - Mattek Sands/Fish

Kopvērtējums

VietaKomandaU-ZMačiSeti
1.Čehija3-07-115-4
2.Dānija1-23-59-11
3.Bulgārija1-13-38-8
4.ASV0-21-52-11

Izmantotie resursi:
Hyundai Hopman Cup (Official Mixed Teams...

Kura komanda uzvarēs šī gada Hopmana kausa izcīņā?

  • 12

  • 3


     [+] [-]

, 2012-01-06 15:11, pirms 12 gadiem
Cīņa tika sākta ar dāmu dueli – WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki pret vicelīderi Petru Kvitovu. Līdz šim savstarpējos dueļos nedaudz labāk bija veicies dānietei (3-2), taču pēc šīs dienas cīņas līdzsvars – Kvitovai izdevās būt pārākai trīs setu cīniņā – 7:6(4), 3:6, 6:4.
.........
Neaizmirstiet, ka mačs nebija oficiāls, bet tāds treniņš pilnu tribīņu priekšā, tāpēc savstarpējos dueļos joprojām vadībā dāniete. Bet prieks, ka viņa zaudēja.