Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa Hopmana kausā atgūstas pēc 0:6 seta

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa Hopmana kausā atgūstas pēc 0:6 seta
Serēna Viljamsa neizpratē par savu sniegumu mača ievadā
Foto: AFP/Scanpix

Hopmana kausa otrajā dienā iztika bez lieliem pārsteigumiem jeb abas favorītes – ASV un Lielbritānija – uzvarēja savos mačos, tiesa, intrigas pavisam gluži neizpalika.

Rīta mačā ASV sacentās ar Itāliju, un šis duelis sākās sensacionāli – Serēna Viljamsa ar 0:6 zaudēja 1. setu Flāvijai Pennetai. Amerikānietei „pamosties” palīdzēja... kafija. Vārda tieša nozīmē. Tieši šo dzērienu viņa palūdza pēc „sausā” zaudētā seta un pēc tam saņēmās, Pennetu uzvarot ar 0:6, 6:3, 6:0.

ASV pārsvaru dubultoja un komandai pirmo uzvaru nodrošināja savainoto Džeku Seku aizstājušais Džons Isners, kurš mačā ar sev tipisku rezultātu apspēlēja Fabio Foņīni – 5:7, 7:5, 7:6(4). Itālietis 2. setā savu servi zaudēja 12. geimā, netiekot līdz taibreikam, bet pēdējā setā breikbumbu nebija vispār.

Itālijai bija iespēja izvairīties no 0-3 sagrāves, taču Eiropas komanda neprata izmantot iespējas jauktajā dubultspēlē, amerikāņiem zaudējot ar 2:6, 6:2, 9:11. Pennetai ar Foņīni supertaibreikā bija divas mačbumbas, taču no 9:7 vairs neizdevās uzvarēt nevienā izspēlē.

ASV ir titulētākā komanda Hopmana kausa 27 gadu vēsturē, šo trofeju iegūstot sešas reizes. Viljamsa par čempioni kļuvusi divreiz, 2003. gadā uzvarot ar Džeimsu Bleiku, bet piecus gadus vēlāk triumfējot ar Mārdiju Fišu. Tikmēr Isneram ir viens tituls, pirms četriem gadiem uzvarot kopā ar Betāniju Mateku-Sendsu.

Lielbritānija vakara cīņā ar 2-1 uzveica pagājušā gada čempioni Franciju. Arī šajā duelī viss notika pēc plāna. Proti, pēc vienspēlēm bija gaidītais neizšķirts, uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz dubultspēli. Endijs Marejs vispirms ar 6:2, 7:5 pārspēja Benuā Pēru, bet Alizē Kornē pēc tam ar 6:2, 6:2 sagrāva Hezeri Vatsoni. Briti „mikstā” bija pārāki ar 6:4, 2:6, 10:8. Kornē pērn turnīrā triumfēja kopā ar Žo-Vilfrīdu Tsongu. Viņam vajadzēja spēlēt arī šoreiz, taču to liedza savainojums.

Otrdien spēlēs A grupas komandas – rīta sesijā Itālija sacentīsies ar Čehiju, bet vakarpusē ASV gaidāma tikšanās ar Kanādu.

Hopmana kauss 2015

Komandu sastāvi. A grupa

KomandaSastāvs
ASVSerēna Viljamsa un Džons Isners
ČehijaLucija Šafaržova un Adams Pavlāseks
ItālijaFlāvija Penneta un Fabio Foņīni
KanādaJuženija Bušāra un Vaseks Pospišils

B grupa

KomandaSastāvs
AustrālijaKeisija Delakva un Metjū Ebdens
FrancijaAlizē Kornē un Benuā Pērs
LielbritānijaHezere Vatsone un Endijs Marejs
PolijaAgņeška Radvaņska un Ježijs Janovičs

Rezultāti

A grupa

Kanāda – Čehija, 1-2

SpēleRezultāts
Juženija Bušāra – Lucija Šafaržova0:6 4:6
Vaseks Pospišils – Adams Pavlāseks7:6(5) 6:2
Bušāra/Pospišils – Šafaržova/Pavlāseks4:6 2:6

Itālija – ASV, 0-3

SpēleRezultāts
Flāvija Penneta – Serēna Viljamsa6:0 3:6 0:6
Fabio Foņīni – Džons Isners7:5 5:7 6:7(4)
Penneta/Foņīni – Viljamsa/Isners2:6 6:2 9:11

B grupa

Austrālija – Polija, 0-3

SpēleRezultāts
Keisija Delakva – Agņeška Radvaņska2:6 3:6
Metjū Ebdens – Ježijs Janovičs6:3 5:7 0:6
Delakva/Ebdens – Radvaņska/Janovičs4:8

Lielbritānija – Francija, 2-1

SpēleRezultāts
Endijs Marejs – Benuā Pērs6:2 7:5
Hezere Vatsone – Alizē Kornē2:6 2:6
Vatsone/Marejs – Kornē/Pērs6:4 2:6 10:8