Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Zviedru treneris: "Vārti nebija jāskaita, taču krievi pēdējā trešdaļā tāpat bija labāki"

Agris Suveizda

Zviedru treneris: "Vārti nebija jāskaita, taču krievi pēdējā trešdaļā tāpat bija labāki"
Rikards Grēnborjs
Foto: Sputnik/Scanpix

Pasaules čempionāts Ķelnes grupā sākās ar grandu cīņu starp Krieviju un Zviedriju, kurā krievi prata atspēlēties un uzvarēt bullīšos (2:1). Savukārt Parīzē somi izsēja ātri iegūto divu vārtu pārsvaru, tomēr trešajā trešdaļā vairākumā tika pie uzvaras pār baltkrieviem (3:2).

Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks: "Bijām gatavi, gaidījām no zviedriem tādu spēli, tādēļ spēli sākām ar spēka maiņu. Piekrītu, ka Vasiļevskim pagaidām ir grūti lielajos laukumos, bet viņš labi nospēlēja. Papildlaiks trīs pret trim nav loterija, ja to spēlē pareizi – mēs tam gatavojāmies. Neteikšu, ka Zubs kļūdījās epizodē ar ielaistajiem vārtiem, tur bija nepareiza nomaiņa. Uzvarējām uz rakstura rēķina, caur "nevaru" – cienu puišus par to."

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs: "Tā bija grūta, bet lieliska spēle. Teicami sākām, pirmās 15-16 minūtes bija ļoti labas. Precīzi pielietojām forčekingu, ātri no aizsardzības pārgājām uzbrukumā un, galvenais, iemetām. Otrajā trešdaļā nedaudz iesēdāmies, bet Krievija sāka spēlēt labāk. Trešajā trešdaļā pretiniekiem bija pārsvars, kaut gan centāmies visas 60 minūtes spēlēt vienā tempā. Tā bija laba pirmā spēle, labs pārbaudījums pašā turnīra sākumā, un ar optimismu lūkojos nākotnē. (…) Ja runājam par šaubīgām epizodēm, Andronova vārtus, panākot 1:1, nedrīkstēja skaitīt. Vairākas epizodes iepriekš pretinieks atklāti pasita ripu ar roku. Kad spēlētājs bija pie borta, viņš izdarīja tā [rāda ar roku – A.S.]. Šo epizodi vēlreiz noskatījos atkārtojumā. Taču tam nav nozīmes, jo krievi trešajā trešdaļā bija labāki par mums."

Zviedrijas izlases aizsargs Viktors Hedmans: "Interesanta spēle, daudz intensīvāka nekā Eirotūrē pirms vairākām dienām. Aizsardzībā spēlējām diezgan labi, bet ielaidām vienus vārtus. Jāturpina tādā pašā garā. Jāpierod pie lielā laukua un jāsamazina momentu skaits uz mūsu vārtiem. Jā, mūsu mērķis ir zelta medaļas."

Krievijas izlases uzbrucējs Jevgeņijs Dadonovs: "Gandrīz visu spēli bijām iedzinēju lomā, vajadzēja atspēlēties. Vairāk līdām uz vārtiem, metām, uz kā rēķina arī izdevās uzlabot sniegumu. Šī Zviedrijas izlase atšķīrās no tās, kas bija Eirotūrē. Arī spēles un turnīra statuss, protams, ir augstāks. Domāju, ka zviedri bija mūsu galvenie pretinieki grupā. Skarbais spēka paņēmiens? Nekas, ar mani viss ir normāli. Vasiļevski apsveikt vēl nepaguvām, taču viņš mūs šodien, protams, izvilka. Jaunais papildlaika formāts ir diezgan interesants. Spēlējot trīs pret trim, rodas daudz vārtu gūšanas situāciju, izgājienu divi pret vienu, viens pret vienu."

Somijas izlases galvenais treneris Lauri Marjameki: "Pirms spēles brīdinājām komandu, ka ar baltkrieviem neies viegli: viņi ir ļoti disciplinēti, labi apmācīti spēlēt no aizsardzības. Jā, mums izdevās gūt divus ātrus vārtus, bet jau kopš otrā perioda kaut kas notika – tā bija pavisam cita spēle. Nācās ātri pārkārtoties, un, ja vēl nebūtu vārtu vairākumā trešajā trešdaļā… Tie nāca tieši laikā."

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Deivs Lūiss: "Spēle tika sadalīta divās daļās: pirmās piecas minūtes un pārējās 55. Kopumā nesākām slikti, bet jau trešajā minūtē kaut kāda iemesla dēļ apstājāmies, ļaujot pretiniekiem gūt ātrus vārtus. Nācās steigšus pieprasīt pārtraukumu. Godīgi sakot, tobrīd pat nebija laika padomāt un pateikt kaut ko skarbu. Galvenā doma bija skaidra: komanda kaut kāda iemesla dēļ sāka brukt, un bija vajadzīga pauze, lai mēs neiekristu vēl dziļākā bedrē. Bija redzama nervozitāte. Un tad sākās otrā daļa – pārējās 55 minūtes, kurās izskatījāmies jau pavisam citādi."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
Grönborg: Rysslands mål var regelvidrigt | Tre...
aftonbladet.se
https://www.championat.com/hockey/n...
Хоккей. Лаури Марьмяки: перед игрой...
Хоккей. Дэйв Льюис: матч с финнами оказался...

     [+] [-]

, 2017-05-05 21:20, pirms 7 gadiem
Papildlaiks un loterija Kas to jautājumu uzdeva?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 21:30, pirms 7 gadiem
Ko tad neņēma video atkārtojumu , ja vārti nebija jāskaita ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 21:53, pirms 7 gadiem
Somi savu lietu paveiks

  -4 [+] [-]

, 2017-05-05 22:00, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Es vispār nevienus krievu vārtus neskaitītu
Tieši tā! Tie visi ir nepareizi! Haļava vismaz!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 22:06, pirms 7 gadiem
Atkal tie visi Grenborji, Lāšoni un pārējie. Tas nereāli piegriežas. Pat komentētāji tā nesaka spēles laikā un labi ka tā.

P.s. Suveizda vispār tāds īpašs, jo cik skatos sportacentrs tv, vienmēr, kad Suveizda ''komentē'', tad reti ko var saprast, jo cilvēks ļoti neskaidri runā. Lasot rakstus vien var saprast, ka īpašs ir šis ''žurnālists'' un žēl, ka savas īpašības pielipa citiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 22:40, pirms 7 gadiem
Hossa43 rakstīja: Somi savu lietu paveiks
skarbi bet patieisi

  -1 [+] [-]

, 2017-05-05 22:44, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Es taču saku ka Vītolinam bija taisnība par to ka KHL ir spēcīgāka par NHL un to apliecina arī zviedru treneris.
Bet ko tagad kepkas teiks?? Izgrozīties kepkām tagad būs grūti jo - strupceļš, propka! Atliek tikai piekrist ka KHL≥ NHL.
lieka piebilde , ka šīs bija Zviedru izlases gandriz vai otrais sastāvs ,kas ssstāv no NHL spēlējošiem , jo labākie ir playofos,.
tā kā nenīdi vatņik

     [+] [-]

, 2017-05-05 23:35, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: lieka piebilde , ka šīs bija Zviedru izlases gandriz vai otrais sastāvs ,kas ssstāv no NHL spēlējošiem , jo labākie ir playofos,.
tā kā nenīdi vatņik
NHL vienmēr būs labāks,jo tur ir sports,nevis krievu oligarhi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-05 23:48, pirms 7 gadiem
Atkal pamuļķu bari salīdzinās divas nesalīdzināmas lietas NHL un KHL. Ko tur salīdzināt, tur salīdzināt nav ko. Ko tad visi krievu talanti metās uz to zameriku, ja jau khl tik kruts. Kāpēc tikai pensionāri spēlē KHL? Un tie, kuri nespēja sevi pierādīt NHL? Ko jūs te apspriežat, te spēlē NHL veči no līgas lejas gala komandām un arī ar to sastāvu Kanāda visus izpūtīs kā jau viņi to dara pēdējos n gadus. Ja viņi pieietu tam vēl nopietnāk un katru OS vai katru PČ vāktu visus labākos, pārējie jau pirms čempja varētu braukt mājās. Tiem pašiem zviedriem no NHL večiem var uztaisīt trīs komandas. Ko te vispār salīdzināt....

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 23:49, pirms 7 gadiem
Un nevar arī teikt, ka krieviem nebija NHL spēlētāju un ne viens vien.

     [+] [-]

, 2017-05-06 00:00, pirms 7 gadiem
he he...

KHL labāks par NHL piekto sastāvu...

     [+] [-]

, 2017-05-06 00:23, pirms 7 gadiem
Ricardoo rakstīja: Atkal pamuļķu bari salīdzinās divas nesalīdzināmas lietas NHL un KHL. Ko tur salīdzināt, tur salīdzināt nav ko. Ko tad visi krievu talanti metās uz to zameriku, ja jau khl tik kruts. Kāpēc tikai pensionāri spēlē KHL? Un tie, kuri nespēja sevi pierādīt NHL? Ko jūs te apspriežat, te spēlē NHL veči no līgas lejas gala komandām un arī ar to sastāvu Kanāda visus izpūtīs kā jau viņi to dara pēdējos n gadus. Ja viņi pieietu tam vēl nopietnāk un katru OS vai katru PČ vāktu visus labākos, pārējie jau pirms čempja varētu braukt mājās. Tiem pašiem zviedriem no NHL večiem var uztaisīt trīs komandas. Ko te vispār salīdzināt....
Tu gan esi kruts, ja tik ļoti Tev patīk nhl?? Neesi padomājis, ka ir atšķirīgi viedokļi? Tas ir tā pat, ja kāds fano par MU, kas uzvar Barcu..un tad sākas--mēs jūs tā un šitā..lai gan--tam puikam ar MU ir sakars tik, ka pērk suvenīrus un skatās reklāmas....
Mans texts nav atbalts khl...ir šķūnis...viss pro sports ir šķūnis....nac izlase--ok, par to cepuri nost,puikas kapā par savu valsti.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 01:42, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Es taču saku ka Vītolinam bija taisnība par to ka KHL ir spēcīgāka par NHL un to apliecina arī zviedru treneris.
Bet ko tagad kepkas teiks?? Izgrozīties kepkām tagad būs grūti jo - strupceļš, propka! Atliek tikai piekrist ka KHL≥ NHL.
PIEKRITU TEV!!!!! PAR KRIEVIJU!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 06:11, pirms 7 gadiem
Bija interesanta spēlē, skatījos. Jāpiebilst, ka formāts 3-3 papildlaikā ir interesantāks, piedod spēlei asumu

     [+] [-]

, 2017-05-06 07:59, pirms 7 gadiem
Zviedrs ka vienmer doma ka ir viskrutakais..Krievs ar mak spelet ...