Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Pēc katras nākamās spēles jūtos arvien labāk"

Rolands Eliņš

Merzļikins: "Pēc katras nākamās spēles jūtos arvien labāk"
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc vakardienas NHL spēles, kurā neizdevās izcīnīt uzvaru pret „Sharks”, vietējiem medijiem paskaidroja, kādēļ iepriekš vēlējies izvairīties no intervijām, ka tagad jūtas daudz labāk un pārliecinātāk, kā arī pastāstīja, kādēļ viņam pirmā NHL uzvara bija tik ļoti svarīga.

Elvis Merzļikins pēc Jonasa Korpisalo savainojuma, kas nozīmēja Merzļikina kļūšanu par „Blue Jackets” pamatvārtsargu, vietējiem Kolumbusas medijiem norādīja, ka ar kluba vadību vienojies par to, ka uz laiku atteiks intervijas, lai varētu labāk sagatavoties spēlēm. Pēc trim nospēlētām spēlēm Merzļikins atkal bija pie vietējo mediju pārstāvjiem un paskaidroja, kādēļ bija to vēlējies.

„Es palūdzu iespēju nerunāt, jo mūsu komanda bija uzņēmusi tik labu tempu,” sacīja Merzļikins. „Tobrīd Korpisalo bija „karsts”, komanda bija „karsta”. Nav viegli ielēkt braucošā vilcienā, kurš uzņēmis tādu tempu, tāpēc ka uzreiz jāsasniedz tāds pats līmenis. Tāpēc arī vēlējos koncentrēties tikai hokejam, lai tiktu uz komandas viļņa. Tas bija grūti un jāpaveic uzreiz.”

Šajā periodā Merzļikinam izdevās izcīnīt divas uzvaras trīs spēlēs. Šīs uzvaras viņam bija pirmās NHL, un Merzļikins paskaidroja, cik svarīgi tas bijis viņam un viņa mātei Sandrai, kurai viņš jau sezonas sākumā bija vēlējies nosūtīt ripu, kas spēlēta viņa pirmajā NHL uzvarā.

„Kad es pazvanīju viņai pēc uzvara, viņa raudāja,” sacīja Merzļikins. „Beidzot es izcīnīju šo uzvaru. Tagad man jānosūta uzvaras ripa ar kurjeru, jo viņa to ir gaidījusi ilgu laiku. Jo drīzāk viņa saņems ripu, jo drīzāk būs priecīga par to. Viņa ir mana mūža galvenā sieviete. Patiešām ļoti mīlu viņu. Viņai pašai ir ļoti svarīgi skatīties katru spēli, viņa neiet gulēt naktīs, kad es spēlēju. Viņa ir traka mamma, un ļoti viņu mīlu.”

Pēc mača pret Sanhosē Merzļikins atzina, ka vietas uzlabojumiem netrūkst, taču reizē viņš arī norādīja, ka šobrīd jūtas komfortabli. „Iepriekš man bija tikai viena iespēja dažās spēlēs, tāpēc bija apziņa, ka jānospēlē ļoti labi. Es vienkārši centos aizvadīt savu vislabāko spēli. Tas nebija viegli. Šī ir mana pirmā sezona NHL, joprojām vēl daudz kas jāapgūst. Tas ir pieredzes jautājums. Taču pēc katras nākamās spēles es jūtos arvien labāk. Šoreiz man ir iespēja sajusties kā pašam savā ādā, būt tam, kas es esmu.”

„Blue Jackets” tagad dosies četru spēļu izbraukumā pie NHL Rietumu konferences komandām, turklāt Kolumbusai jārēķinās ar to, ka šīs spēles būs jāaizvada sešu dienu intervālā, proti, tikai ar divām brīvdienām.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +2 [+] [-]

, 2020-01-05 22:58, pirms 4 gadiem
Pie tāda grafika jāgaida Kivlenieka debija.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 08:11, pirms 4 gadiem
Gaidaaam

     [+] [-]

, 2020-01-06 09:56, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā ar kādu pompu viņš ienāca NHL - kā labākais eiropietis un kā potenciāli pirmais vārtusargs - ir nedaudz jocīgi lasīt no viņa tādus komentārus, kā "man maz pieredzītes", "grūti ielēkt" utt. Skaidrs, ka vārtusargiem tas prime time ir vēlāk kā citiem, bet nu tie iztiekumi tādi kā kādam jaunulim tikko no drafta. Bet atkal no otras puses ir ļoti forši, ka viņš ir godīgs pret sevi un žurnālistiem un saka visu kā ir, jo tādas mentālās grūtības noteikti ir visiem vārtusargiem, tikai retais to saka.