Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" pēdējās 50 sekundēs atspēlējas no -2 un triumfē pagarinājumā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Capitals" pēdējās 50 sekundēs atspēlējas no -2 un triumfē pagarinājumā
Vašingtonas "Capitals" hokejisti svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Nick Wass/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcilu atspēlēšanos no divu vārtu deficīta mača pēdējā minūtē paveikusi Vašingtonas "Capitals", kas izrāva neizšķirtu 4:4 un pagarinājumā ar 5:4 pieveica Sanhosē "Sharks". Kalifornijas vienībai nelīdzēja pat Evandera Keina uzstādītais "hat-trick".

Šosezon neveiksmīgi spēlējošā Sanhosē vienība pēdējās divās spēlēs bija izcīnījusi divas uzvaras viesos - 3:2 pagarinājumā pār Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", kā arī 3:2 pār Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets". Savukārt līgas līderiem vašingtoniešiem šī bija pirmā mājas spēle divdesmitajos gados.

Pirmajā periodā rezultāts netika atklāts, savukārt nākamajās 20 minūtēs savu meistarību pierādīja Evanders Keins, kurš nedaudz vairāk kā desmit minūšu laikā guva trīs vārtus, uzstādot "hat-trick". Interesanti, ka savā NHL karjerā aizvadītajās 34 spēlēs pret "Capitals" vienību Keins spējis iekrāt jau 20 vārtus.

Otrajā trešdaļā gan izcēlās arī "Capitals" vienība, pēc filigrānām izspēlēm 1:1 un 2:3 panākot attiecīgi Nikam Daudam un Jakubam Vrānam. Trešajā periodā mājiniekiem nepadevās iecerētā atspēlēšanās ofensīva, Daudam un Džonam Karlsonam nopelnot muļķīgus noraidījumus par laika vilcināšanu. Spēles liktenis likās tiekam izšķirts pašas pēdējās minūtes sākumā, kad tukšos vārtos ripu ieraidīja Logans Kutūrs (4:2). Tomēr 2018. gada Stenlija kausa čempione nepadevās, jau pēc 13 sekundēm Vrānam no vārtu priekšas panākot 3:4. "Capitals" metās uzbrukumā atgūt neizšķirtu un mājiniekiem tas arī izdevās, lieliskā metiena pozīcijā tiekot atrastam Tīdžejam Ošijam, kurš ar strauju šāvienu augšējās stūrī panāca 4:4.

Notikumiem bagātā pagarinājumā "Capitals" vārtsargs Breidens Holtbijs glāba savu komandu pēc Evandera Keina un Brenta Bērnsa izgājieniem, vašingtoniešiem vienā no pretuzbrukumiem metiena pozīcijā izvirzot Lāršu Elleru, kurš ar plaukstas metienu ripu ielika labējā augšējā devītniekā - 5:4 "Capitals".

Līdz ar to "Capitals" ar 63 punktiem 43 mačos nostiprinājās NHL līderpozīcijā, kamēr "Sharks" ar 42 punktiem 44 spēlēs saglabā 13. vietu Rietumu konferencē.

     [+] [-]

, 2020-01-05 23:02, pirms 4 gadiem
Ši gada čempioni.