Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bjerndālens: "Pēdējā šaušanā biju satraucies - nav patīkama sajūta"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bjerndālens: "Pēdējā šaušanā biju satraucies - nav patīkama sajūta"
Ūle Einārs Bjerndālens
Foto: AP/Scanpix

Pēc sestdien notikušajām Pasaules biatlona kausa izcīņas posma iedzīšanas sacensībām leģendārais Ūle Einārs Bjerndālens atzinās, ka pēdējā šaušanā bija mazliet satraucies, kas arī, visticamāk, liedza uzvaru. Tikmēr brāļi Tarjei un Johaness Bo neslēpj (protams, ne bez humora devas), ka ļoti alkst viens otru pārspēt.

Andrejs Rastorgujevs sestdien notikušajās sacensībās parādīja lielisku sniegumu, izcīnot 4. vietu. Sarunā ar Sportacentrs.com viņš atzina, ka vēl nemaz nav labākajā sportiskajā formā... Bet ar kādām atziņām klajā nākuši Rastorgujeva konkurenti?

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Emils Hegle Svensens: "Pirms Oberhofas posma nedomāju, ka varēšu uzvarēt divreiz. Visi aizvērtie mērķi pēdējā šaušanā deva man lielisku sajūtu. Sniegs ar katru nākamo apli kļuva aizvien netīrāks, tāpēc nācās smagi strādāt. Pēdējā aplī biju ļoti noguris, tāpēc priecājos, ka nebija finiša spurta ar Ūli Eināru vai Martēnu. Bjerndālens lieliski veica pirmās trīs šaušanas un arī trasē es viņam daudz neatspēlēju - acīmredzami, ka viņš ir lieliskā formā. Mazliet skumīgi, ka es finišā atkal apsteidzu Ūli Eināru. Taču, ja tev ir iespēja, tā ir jāizmanto. Tās bija darba sacensības un man nekas netika uzdāvināts. Vispār nemaz nejūtos tā, it kā būtu savā top formā."

Ūle Einārs Bjerndālens, kura kontā ir 93(!) uzvaras Pasaules kausa posmos biatlonā, šodien izlaida uzvaru pēdējā šaušanā: "Pēdējā šaušanā cīnījos ar vēju, taču ar to izrādījās nepietiekami - kļūdījos divreiz. Emils šodien bija stiprāks, bet rīt mūs gaida jauna spēkošanās. Pēc pirmajiem diviem precīzajiem šāvieniem mazliet uztraucos, kas nav pati patīkamākā sajūta."

Bronzu, finišējot tieši priekšā Rastorgujevam, izcīnīja pēdējo divu Pasaules kausa izcīņu kopvērtējumu uzvarētājs Martēns Furkads: "Šodien man bija jānostartē ideāli, lai pārspētu Emilu, taču es tāds nebiju. Domāju, ka pēdējā aplī spēšu apsteigt Ūli Eināru, tomēr radās problēmas ar slēpēm un nespēju izraut 2. vietu. Esmu mazliet vīlies par savu sniegumu. Pieļāvu dažas kļūdas, kuras, ceru, nākotnē neatkārtosies."

Austrietis Dominiks Landertingers, kurš pagājušajā sezonā kopvērtējumā izcīnīja augsto 3. vietu aiz Furkada un Svensena, šodien iedzīšanā bija mierā arī ar 9. vietu: "Tāpat kā vakar sprintā, arī šodien man 9. vieta. Sacensības pagāja ikdienišķi, bija viegli atrast grupu, kurā slēpot. Šaušanas apstākļi šodien bija daudz labāki un varu sadzīvot ar pieļautajām divām kļūdām. Finiša spurtā man bija nopietna sāncensība ar Ustjugovu, kuru uzvarēju."

2010./11. gada Pasaules kausa uzvarētājs (tobrīd viņam bija tikai 22 gadi) Tarjei Bo šodien, startējis no 32. vietas (tikai piecas sekundes aiz Rastorgujeva), ar 18/20 šaušanā uzlēca līdz 13. vietai: "Šautuvē šodien viss izdevās. Problēma gan bija tanī apstāklī, ka jutu smagumu ķermenī. Man nebija spēku pēdējam aplim. Taču mani tas pārāk neuztrauc - domāju, nogurums saistīts ar augstkalnes treniņnometni [norvēģu vadošie biatlonisti izlaida iepriekšējo posmu - aut.]. Šobrīd neesmu panikā, lieku uzsvaru uz to, lai forma pēc nedēļas būtu labāka. Johaness [Tarjei jaunākais brālis, kurš šobrīd uzrāda labākus rezultātus - aut.] mani mazliet vilka uz zoba, taču tagad jau ir nomierinājies. Rezultāti ir tādi, kādi ir, taču es atgriezīšos. Drīzumā brāli pārspēšu. Jau šodien cerēju paspēkoties ar viņu - ja būtu aizvēris pēdējo mērķi, mēs šautuvi pamestu kopā."

Johaness Bo: "Šaušana šodien bija ļoti slikta, četras kļūdas, taču man izdevās pakāpties par četrām pozīcijām [no 10. uz 6. vietu - aut.]. Pirmais trijnieks bija neaizsniedzams, tāpēc slēpoju ar prātu. Iedzīšanā allaž ir vairākas grupas un svarīgi ir atrast to, kas atbilst tavam tempam. Šodien man tas izdevās, varēju grupās mazliet atpūsties. Tarjei? Diez vai varēšu viņu pārspēt katrās sacensībās un pieņemu, ka viņš alkst revanšēties. Varbūt jau masu startā viņam tas izdosies - domāju, rīt viņam izdosies super sacīkstes!"

Jevgeņijs Ustjugovs: "Bija skumīgi visu laiku slēpot vienam [Ustjugovs lielāko sacensību daļu bija vientuļā 4. vietā, taču beigās nesašāva un atkrita uz 10. vietu, atbrīvojot 4. vietu Rastorgujevam - aut.]. Saproti, ka tu netiec tuvāk, kaut tai pašā laikā it kā arī neatpaliec. Bija skumji visu laiku būt 4. vietā. Stāvus šaušanā bija vējš no kreisās puses - pieļāvu kļūdas. Slēpes slīdēja labi, taču gandrīz visu laiku slēpoju vienatnē - nebija, ar ko salīdzināt."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2014-01-05 09:37, pirms 10 gadiem
Kas tad Eināram notika? Vitamīni beidzās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja