Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Sevastova - Gērgesa 3:6, 3:6 (spēle galā)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Sevastova - Gērgesa 3:6, 3:6 (spēle galā)
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 15.) "WTA Elite Trophy" pusfinālā tiksies ar rangā trīs pozīcijas zemāk esošo Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu, kuru šogad pieveica Maljorkas finālā.

3:6 Gērgesa izmanto otro no trim mačbumbām un svin pelnītu uzvaru. Šodien vāciete bija pārāk meistarīga -
dominance no pirmā līdz pēdējam geimam, nedodot Sevastovai nevienu breikbumbu.

3:5 Vāciete ļoti labi izmētā Sevastovu pa stūriem, tomēr Anastasija ar veiksmes palīdzību pārveļ bumbu pāri tīkla augšai. Beigās pārliecinošs geims, zaudējot tikai punktu.

2:5 Ja pirmais sitiens stūrī nedaudz neizdodas, nākamajā izspēlē Sevastova ar spīdošu apvedošo sitienu panāk 15:15. Ieķerties geimā gan nesanāk.

2:4 Pēc ilgāka pārtraukuma šoreiz cīņa geimā ir nedaudz sīvāka, taču arī šoreiz servētāja svin pietiekami drošu uzvaru.

1:4 Pie Gērgesas serves joprojām lielu variantu nav, arī šoreiz uzvara tikai vienā izspēlē.

1:3 Arī Sevastova pretiniecei atļauj uzvarēt tikai vienu punktu un tiek pie pirmā geima šajā setā.

0:3 Šoreiz vienu punktu Sevastova iegūst, bet Gērgesa ar vairākiem eisiem neatstāj nekādas cerības.

0:2 BREIKS! Gērgesa šorīt, šķiet, ir pārāk laba. Teicama serves pieņemšana, pirmā breikbumba un ar lielisku sitienu pirmais breiks otrajā setā.

0:1 Otro setu Gērgesa iesāk ļoti pārliecinoši, otro reizi pēc kārtas pie savas serves uzvarot sausā.

Pirmais sets

3:6 BREIKS! Gērgesa pie 30:30 agresīvi sit nedaudz autā, taču breikbumba un pirmā setbumba tiek sagaidīta drusciņ vēlāk. Vāciete ļoti labi pieņem servi un uzvar setā.

3:5 Ar sauso geimu uzreiz atbild arī Gērgesa.

3:4 Sevastova ar eisu nopelna pirmo sauso geimu šajā spēlē.

2:4 Gērgesa labi dzenā Sevastovu pa stūriem, bet Anastasija ar fantastisku diagonālo apvedošo sitienu no labās panāk 15:0. Pie 30:30 ir arī iespēja iegūt pirmo breikbumbu, bet Gērgesa izpilda izcilu saīsināto sitienu.

2:3 Gērgesa vairākas reizes izcili pieņem servi, nekavējoties uzbrūk un nopelna trīskāršo breikbumbu (40:0), taču Sevastova nesalūst un tās visas atspēlē. Pēc tam arī spīdošs saīsinātais sitiens, vēlāk pie "vienādi" seko arī eiss, un Gērgesa ar sitienu tīklā dāvā Sevastovai psiholoģiski svarīgu geimu.

1:3 Sevastova sāk iespēlēties, sagaida arī vairākas kļūdas no sāncenses - 15:0, 30:30, vairākkārt "vienādi" -, tomēr pie pirmās breikbumbas vēl netiek.

1:2 Pēc bumbiņas veiksmīgas pārvelšanās tīklam Sevastova pirmoreiz izvirzās vadībā (15:0), taču pretiniece atkal tiek pie divām breikbumbām. Latvijas tenisiste tās abas atspēlē un šoreiz grūtā cīņā ņem virsroku.

0:2 Savas serves geimā Gērgesa uzvar pārliecinoši, zaudējot tikai vienu punktu.

0:1 BREIKS! Gērgesa ir vadībā gan ar 15:0, gan 30:15 un ar lielisku sitienu stūrī uzreiz nopelna pirmo breikbumbu, kuru Sevastova gan atspēlē. Pēc veiksmīga izaicinājuma pieprasīšanas vāciete tiek arī pie otrās breikbumbas un tagad gan nobreiko Sevastovu.

11:02 Pirmā dubultspēle kortā ir noslēgusies - Duana/Hana ar 7:6(2) un 6:4 pārspēja Ļanu/Janu -, un Sevastova ar Gērgesu jau ir devušās kortā. Spēli ar servi sāks Latvijas tenisiste.

Pirms spēles

Kamēr elites spēlētāju finālturnīrā Singapūrā tur esošā lēnā seguma dotās priekšrocības ar titula izcīnīšanu izmantoja aizsardzības tenisa speciāliste Karolīna Vozņacki, Džuhajā daudz ātrākais segums paredzami ļāvis dominēt agresīvām tenisistēm, kurām gan ar spēcīgiem sitieniem izspēlēs, gan jaudīgām servēm ir iespējas būt situācijas noteicējām kortā.

Trīs no četrām pusfinālistēm, izņemot Sevastovu, ir šādu spēlētāju kategorijā. Anastasija tika ielozēta grupā ar citām spēlētājām bez lielas jaudas uzbrukuma un arī iespaidīgas serves. Sākot ar pusfinālu, Sevastovas aizsardzībai būs grupu turnīrā nepiedzīvots pārbaudījums. Džuhajas turnīra korts jaudīgi sitošām tenisistēm ļauj ātri pabeigt izspēles un gūt vieglus punktus.

Pirmā pretiniece Gērgesa ir viena no tikai divām tenisistēm ar šogad pārsniegtu 400 eisu robežu. Līdere ar 452 eisiem ir Karolīna Pliškova, bet Jūlija sakrājusi 405, nospēlējot trīs mačus mazāk nekā par eisu karalieni iesauktā čehiete.

Gērgesa atzinusi, ka viņas tenisam Džuhajas korta segums ir ļoti piemērots. Runa ir gan par ātrumu, gan bumbiņas atlēcienu. Divu setu mačos pieveicot gan Magdalēnu Ribarikovu, gan Kristinu Mladenoviču, Gērgesa savu uzvaru sēriju pagarināja līdz septiņiem mačiem. Jūlija regulāro sezonu pabeidza ar uzvaru Maskavā, otro reizi uzvarot "Premier 700" līmeņa turnīrā. Pirmais tāds tituls Gērgesai bija 2011. gadā Štutgartē.

Gērgesai Krievijā bija sezonas ceturtais fināls, beidzot spējot uzvarēt titula mačā. Viņa vasarā zaudēja trīs finālos, spītīgi atsakoties no tituliem, Maljorkā zaudējot Sevastovai, Bukarestē Irinai-Kamēlijai Begu un Vašingtonā Jekaterinai Makarovai. Gērgesa šajos trīs finālos vistuvāk uzvarai bija Vašingtonā, kur neizservēja maču. Maskavas finālā Jūlija sagrāva Darju Kasatkinu, beidzot pārtraucot sešu zaudējumu sēriju finālos.

Gērgesas sakrātas 44 uzvaras regulārajā sezonā bija visvairāk starp visām "WTA Elite Trophy" turnīra dalībniecēm. Produktīvā sezonas izskaņa ar titulu Maskavā Gērgesai ļāva pirmoreiz kopš 2013. gada februāra atgriezties Top 20 un arī kļūt par Vācijas pirmo raketi, apsteidzot pieticīgu sezonu nospēlējušo Andželiki Kerberi, kura vēl Vimbldonas laikā bija pasaules pirmais numurs. Aizvakar 29. dzimšanas dienu nosvinējušās Gērgesas rekords ir 15. vieta, to sasniedzot 2012. gada martā.

Sevastova ar Gērgesu ir sacentusies piecas reizes, uzvarot pirmajā un pēdējā spēlē, bet zaudējot visos trīs mačos uz "hard" seguma. Gērgesas šogad sakrātās 33 uzvaras uz "hard" seguma ir ceturtais labākais rādītājs, piekāpjoties tikai Singapūrā spēlējušajam trio – Vozņacki bija gada līdere ar 41 uzvaru, trijniekā iekļuva arī Pliškova (39) un Eļina Svitoļina (34).

Sevastova divreiz ir uzvarējusi Gērgesu un zina, kas nepieciešams, lai to izdarītu vēlreiz, taču mačos pret Jūliju viņai lielas teikšanas nav jeb jācer uz aizsardzības spēles prasmi un pretinieces ievilināšanu paviršā tenisā. Gērgesa ir dominējošu un jaudīgu tenisu spēlējoša tenisiste, kura nav apveltīta ar lielu pacietību un savās neveiksmīgākajās dienās var nospēlēt ļoti neglīti. Ja Jūlija pareizi izmantos sava tenisa priekšrocības un nospēlēs kvalitatīvu maču, Sevastovai izredzes būs ļoti mazas.

Sevastovas un Gērgesas savstarpējās spēles (2-3)

TurnīrsSegumsRezultāts
Prāga 2007 (ITF)Paklājs7:5 6:3
Linca 2011Hard4:6 6:3 6:7(7)
Luksemburga 2011Hard2:5
Oklenda 2013Hard3:6 4:6
Maljorka 2017Zālājs6:4 3:6 6:3

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 09:45, pirms 7 gadiem
Mazas izredzes ir nevis Sevastovai bet raksta autoram atmest savus smieklīgos stereotipus!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-04 09:47, pirms 7 gadiem
Valda vārdiem, kā parasti, viss atkarīgs no pretinieces- ja viņa nospēlēs labi, tad uzvarēs, ja slikti, tad zaudēs, Sevai maz teikšanas šai visā Seva vispār varētu būt viena no izcilākajām statistēm tenisa vēsture, varbūt kāds, kas labāk orientējas sieviešu tenisā, varētu pakomentēt, kura tenisiste vēl tik augstu ir tikusi, tik pateicoties pretinieču neveiksmīgais spēlei

     [+] [-]

, 2017-11-04 09:49, pirms 7 gadiem
Kads var lidz galam izklastit, ka dod tos punktus, jo 4 tenisistes iekluvusas pufinala un, Coco par ieklusanu - 239 punkti! Sevastovai - 180, Bartlijai - 220 un Georgesai 130... Man tiesam nav skaidribas,

     [+] [-]

, 2017-11-04 09:52, pirms 7 gadiem
Sodien ta ari ir, ja julijai nebus nekadu problemu ar servi, tad tur neko pretim daudz nevar likt, bet ja sak rasties problemas.. tad julija ir viena no tam kur viss aiziet vienakrsi uzreiz pilnigi leja un izgazas viss..

     [+] [-]

, 2017-11-04 09:53, pirms 7 gadiem
Bērzs savā stilā...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 10:08, pirms 7 gadiem
Ja Sevastova pzņems šo turnīru, tad Latvijas 2. rakete būs augstāk par Krievijas 1. raketi. Liekas pilnīgi nereāli, pēc 100 gadiem šo noteikti sauks par Latvijas tenisa zelta laikmetu.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-04 10:13, pirms 7 gadiem
Zaibis, Sevastova vinnēja grupu jo pretinieces bija bez jaudas un serves!
Tagad pretiniece ar jaudu un servi, ja zaudēs,gaidam nākošo huiņu no Bērza, kāpēc Sevastova uzvarēja!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 10:20, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Zaibis, Sevastova vinnēja grupu jo pretinieces bija bez jaudas un serves!
Tagad pretiniece ar jaudu un servi, ja zaudēs,gaidam nākošo huiņu no Bērza, kāpēc Sevastova uzvarēja!
Ta nedoma tikai Valdis, ta ir lielaka pasaules dala, koeficents to piev parada un koficenta ir ieklauts fakts, ja Julijai iet serve un fiziska forma sobrid ir laba, tad Sevastova nevar daudz likt pretim! Ne velti tie kas seko tenisam vel nesaprot, ka sevastova ir tur kur vina ir, te neiet runa par darbu, talantiem vai ko tadu.. Jabut atklatiem sevastova pec limena nav top10, bet tas nenozime, ka vina tur nebus kaut uz bridi..

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 10:23, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Zaibis, Sevastova vinnēja grupu jo pretinieces bija bez jaudas un serves!
Tagad pretiniece ar jaudu un servi, ja zaudēs,gaidam nākošo huiņu no Bērza, kāpēc Sevastova uzvarēja!
Tāpēc, ka slikti nospēlēja, tur jau citu variantu nemaz būt nevar zin kā, teniss tomēr ir spēle, kur viss atkarīgs tikai no tevis paša, pretinieks maz ko var ietekmēt.. Nu vismaz Sevastovas pretiniecēm noteikti, uz pašu Sevu gan tas neattiecas- no viņas spēles nekad nekas nav bijis atkarīgs

     [+] [-]

, 2017-11-04 10:31, pirms 7 gadiem
iemet, lūdzu, kāds linku, ja ir eng komentētāji.

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:05, pirms 7 gadiem
LiveTV / WebPlayer

angliski nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:20, pirms 7 gadiem
Sākums ļoti smagnējs, man šorīt tāda laba sajūta, ka Anastasija vinnēs

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:20, pirms 7 gadiem
Kaut nu Julija neturpinatu, spelet tiesam tik sasoditi labi, tad te viss beigsies loti atri..

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:26, pirms 7 gadiem
Eu, tā Goerges simpātiska dūdiņa.

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:36, pirms 7 gadiem
Ehh... Vajadzeja iekerties saja 6 geima,,..

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 11:47, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Eu, tā Goerges simpātiska dūdiņa.
Gaumes lieta, man Seva liekas daudz simpātiskāka.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 11:48, pirms 7 gadiem
laikam šodien nekas nespīd..

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 11:49, pirms 7 gadiem
Varētu jau cerēt, ka otrajā setā Sevastova varētu mainīt spēli un novest visu līdz trešajam setam, bet galīgi nav tādas pārliecības, jo Nastjai atšķirībā no Ostapenko nav tāds raksturs, nav tāda cīnītāja, ka pēkšņi var spēli lauzt, bet nu jācer, ka izdosies ko mainīt.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 11:54, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Varētu jau cerēt, ka otrajā setā Sevastova varētu mainīt spēli un novest visu līdz trešajam setam, bet galīgi nav tādas pārliecības, jo Nastjai atšķirībā no Ostapenko nav tāds raksturs, nav tāda cīnītāja, ka pēkšņi var spēli lauzt, bet nu jācer, ka izdosies ko mainīt.
Ko nu muldies. Abas mūsu tenisistes ir cīnītājas, tas, ka atšķiras viņu spēles stils nekādā veidā šo faktu nemazina.

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:54, pirms 7 gadiem
piiiisgets kā tā Goergesa škaida...

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:56, pirms 7 gadiem
Bija labs turnirs, bet sobrid tiesam Julija ir super forma un gribas tiesam teikt, sevastova izspieda visu ko vareja no sevis saja turnira, tomer aplukojot vinas sezonas beigas formu vairak neka cerets, tomer visas speles bija nefavorite un sodien krita, nekas gaidam 2018

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:57, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Ko nu muldies. Abas mūsu tenisistes ir cīnītājas, tas, ka atšķiras viņu spēles stils nekādā veidā šo faktu nemazina.
Nē, nu viss ok, Nastja arī labi kapājas , cīnās, bet nu es uzskatu, ka nav tāds raksturiņš kā Aļonai, ka var pēkšņi visu mainī, ja Nastjai neiet, tad neiet, un nedomāju te par spēles stilu, bet nu tas tā mans subjektīvs viedoklis par viņu raksturiem.

     [+] [-]

, 2017-11-04 11:58, pirms 7 gadiem
ŠODIEN bez variantiem

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 12:02, pirms 7 gadiem
Vispār diezgan neskatāms teniss, vāciete ka vecis bliež, Seva īsti netiek ar to galā, garas un interesntas izspēles maz.. Ja tik krasi atšķiras spēlētāju stili, tad skatītājam nav diez ko interesanti.

     [+] [-]

, 2017-11-04 12:14, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Mazas izredzes ir nevis Sevastovai bet raksta autoram atmest savus smieklīgos stereotipus!
Arī tagad esi gatavs teikt to pašu?

     [+] [-]

, 2017-11-04 12:20, pirms 7 gadiem
Bez variantiem.Neatrada pretindi vācietes servēm.

     [+] [-]

, 2017-11-04 12:22, pirms 7 gadiem
Te vēlreiz var redzēt, aizsardzības tenisam nav variantu, ja gribi lauzt servi, vienīgais variants ir gaidīt pretinieces kļūdas.

     [+] [-]

, 2017-11-04 12:42, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Vispār diezgan neskatāms teniss, vāciete ka vecis bliež, Seva īsti netiek ar to galā, garas un interesntas izspēles maz.. Ja tik krasi atšķiras spēlētāju stili, tad skatītājam nav diez ko interesanti.
Nu nezinu... Gergesa nav tukša bliezēja, forhands vienkārši lielisks + labi redz laukumu, spēlē pie tīkla. Ja viņa ir formā (kā šodien), nevienai no šodienas t.s. " pirmajām raketēm" nebūtu ko likt pretī