Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gērgesa: "Sevastova ir viltīga tenisiste, kura aizvadījusi lielisku sezonu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gērgesa: "Sevastova ir viltīga tenisiste, kura aizvadījusi lielisku sezonu"
Jūlija Gērgesa
Foto: SIPA/Scanpix

LETA. Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ir viltīga spēlētāja, kura aizvadījusi lielisku sezonu, uzskata viņas gaidāmā pretiniece otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra "WTA Elite Trophy" pusfinālā Jūlija Gērgesa no Vācijas.

"Es ļoti vēlējos uzvarēt šajā spēlē. Man nebija nozīmes, ka iekļūšanai pusfinālā pietika ar uzvaru vienā setā," pēc dueļa, kurā ar 6:2 un 7:6(4) izdevās pieveikt francūzieti Kristīnu Mladenoviču, pauda Gērgesa. "Negribēju iekļūt pusfinālā, zaudējot maču. Domāju, ka tas būtu bijis dīvaini."

"Pēc pirmā seta centos cīnīties par katru punktu. Nedaudz zaudēju koncentrēšanos, sajutu spiedienu un rīkojos ne tik asi kā pirmajā setā," stāstīja vāciete. "Kiki sāka iet dziļāk laukumā un lika man daudz skriet. Man tas nepatika, jo pati centos spēlēt tāpat. Darīju visu, lai taibreiku uzvarētu."

Neilgi pēc mača papildus izlozē noskaidrojās, ka sestdien pusfinālā Gērgesa spēkosies ar Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu. "Mēs ar Sevastovu jau sen pazīstam viena otru un cienām viena otru. Viņa ir viltīga tenisiste, kura aizvada lielisku sezonu. Rīt kortā būs cīņa un tajā uzvarēs spēcīgākais," teica vāciete.

Sevastova un Gērgesa šosezon jau tikās Maljorkas WTA "International" turnīra finālā, kurā Latvijas tenisiste, spītējot traumai, svinēja uzvaru trīs setos, tiekot pie sava otrā WTA turnīru titula karjerā.

Gērgesa šobrīd ir labā sportiskā formā, jo pirms nepilnām divām nedēļām vāciete triumfēja Maskavas WTA "Premier" turnīrā, izcīnot pirmo titulu sezonā un trešo karjerā. Viņa šogad spēlējusi četru WTA turnīru izškirošajos mačos, taču uzvarējusi vien minētajā Maskavas turnīrā.

"WTA Elite Trophy" turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Spēlētājas sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificējās pusfinālam. Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-11-03 21:19, pirms 6 gadiem
Kurā vietā reitingā ir Jūlija, to, protams, ir sarežģīti uzrakstīt!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-03 21:53, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Kurā vietā reitingā ir Jūlija, to, protams, ir sarežģīti uzrakstīt!
Domāju, ka nav sarežģīti. Drīzāk nav jēgas.
Oficiāli Gērgesa pirms turīra bija 18. Pēc turnīra (t.i., pēc pusfināla un fināla) var būt 14.-19.vietā. Sevastova, teiksim, oficiāli ir 15., bet pēc turnīra vēl var būt 11.-16.vietā.
Vienkārši izsakoties, reitingi ir blīvi, viņas visas ir blakus, secība ir ļoti nosacīta, par šo turnīru dod daudz punktu, katra spēle var izmanīt secību.