Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs starta pieciniekā, novājinātā "Nets" uzveic NBA līdervienību

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kurucs starta pieciniekā, novājinātā "Nets" uzveic NBA līdervienību
Rodions Kurucs un Timotē Luvavu-Kabaro. Foto: AP/Scanpix.

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", spēlējot bez vairākiem līderiem, svinēja otro uzvaru pēc kārtas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzveicot spēcīgo Milvoki "Bucks" ar 119:116. Kurucs spēli sāka starta pieciniekā.

Bruklinas "Nets", kas iepriekšējā spēlē ar 118:110 pārspēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Wizards" komandu, šoreiz nācās iztikt bez vēl trijiem pamatsastāva spēlētājiem šajā NBA burbulī. Bez tādiem spēlētājiem kā Kairijs Ērvings, Kevins Durants, Deandrē Džordans, Spensers Dinvidijs, Vilsons Čendlers un Torians Prinss, kuri visi paziņoja, ka nepalīdzēs komandai pēc sezonas atsākšanās, šajā spēlē nepiedalījās arī Kariss Leverts (augšstilba savainojums), Džo Heriss (muguras trauma) un Džerets Alens (atpūta). Tas nozīmēja, ka sākuma pieciniekā piekto reizi šosezon devās Rodions Kurucs. Lai gan pirms mača tika ziņots, ka viņš spēli sāks kā centrs, tomēr patiesībā cēsinieks laukumā devās kā spēka uzbrucējs.

Milvoki "Bucks", kas šosezon izcīnījusi 54 panākumus 70 spēlēs, iepriekšējā mačā pret Hjūstonas "Rockets" ļāva pretiniekiem izmest 61 trīspunktu metienu, kas bija atkārtots NBA rekords. Pēc pozitīvām COVID-19 analīzēm komandā atgriezās un pirmās spēles Orlando burbulī šodien aizvadīja arī "Bucks" aizsargi Eriks Bledso un Pets Konatons. "Bucks" galvenais treneris Maiks Budenholzers kopā ar Oklahomsitijas "Thunder" speciālistu Billiju Donavanu vakar tika atzīti par sezonas labākajiem treneriem NBA treneru asociācijas (NBCA) vērtējumā. Jāatgādina, ka Milvoki komanda jau nodrošinājusi pirmo vietu Austrumu konferencē.

Tieši Rodionam Kurucam jau no spēles sākuma tika uzticēts segt pretinieku līderi Jani Adetokunbo, kurš pirmajā ceturtdaļā izcēlās ar 12 punktiem, trāpot divus tālmetienus. Abas komandas pirmajās divpadsmit minūtēs trāpīja septiņus trīspunktu metienus, bet rezultatīvā ceturkšņa beigās vadībā bija tieši Bruklinas vienība ar 40:34. Pirmajā ceturtdaļā mačā iesaistījās arī 40 gadus vecais aizsargs Džamals Krofords, kurš nebija spēlējis kopš pērnā gada 9. aprīļa, kad Fīniksas "Suns" kreklā iemeta 51 punktu pret "Mavericks". Viņam šī bija debija "Nets" komandā, taču diemžēl spēli nācās pabeigt jau pēc sešām nospēlētām minūtēm, gūstot kreisās kājas ("hamstring") savainojumu. Otrajā ceturtdaļā Bruklinai turpināja lidot grozā tālmetieni, un pārtraukumā "Nets" devās ar astoņu punktu pārsvaru - 73:65.

Otrā puslaika sākumā Budenholzera vīriem izdevās samazināt deficītu, taču līdz trešās ceturtdaļas beigām vadību tā arī neizdevās atgūt - pēc 36 minūtēm 94:88 Bruklinas labā. Jāpiemin, ka Kurucam šajā ceturksnī neizdevās trāpīt nevienu no trim izmestajiem tālmetieniem. Tikmēr ceturtajā ceturtdaļā Milvoki joprojām neļāva "Nets" komandai veikt atrāvienu. Sešas minūtes līdz beigām Frenks Meisons izlīdzināja rezultātu, panākdams 104:104, bet jau nākamajā uzbrukumā Dīdžejs Vilsons ar tālmetienu izvirzīja vadībā "Bucks" - pirmo reizi kopš pirmās ceturtdaļas. Ar Gareta Templa un Luvavu-Kabaro precizitāti uzbrukumā "Nets" vadību atguva (112:110). Brīdi vēlāk Luvavu-Kabaro gan nopelnīja sesto piezīmi, bet Garets Templs aizmeta garām brīvu tālmetienu, kas varēja dot jau sešu punktu vadību Bruklinai. Uzvaru gan izdevās nosargāt, gala rezultātam esot 119:116. Jāpiemin, ka "Bucks" otrajā puslaikā spēlēja bez līderiem Adetokunbo un Krisa Midltona. Abas komandas kopā izpildīja 108 trīspunktu metienus ("Bucks" 51, bet "Nets" - 57).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 puntkiem bija francūzis Timotē Luvavu-Kabaro, bet 19 punktus pievienoja Garets Templs. NBA līdervienības rindās Janis Adetokunbo iemeta 16 punktus, bet Ersanam Iljasovam 11 punkti un savāktas 10 atlēkušās bumbas.

Rodions Kurucs šajā spēlē laukumā pavadītajās 28:34 minūtēs izcēlās ar 10 punktiem (0/0 soda metieni, 2/3 divpunktu metieni, 2/8 tālmetieni), četrām atlēkušajām bumbām (viena uzbrukumā), divām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām, divām kļūdām, trim personiskajām piezīmēm, kā arī +/- rādītāju -1.

NBA spēles 4./5. augustā

SpēleRezultāts
Bucks – Nets116:119
Kings – Mavericks21:30
Clippers – Suns23:00
Pacers – Magic1:00
Heat – Celtics1:30
Trail Blazers – Rockets4:00

     [+] [-]

, 2020-08-04 23:23, pirms 4 gadiem
Nets uzvara koeficients ~ 20.

Kurucam pretrunīga spēle - liels spēles laiks, bet īsti sevi neparādīja - iesāka labi, bet vēlāk slikta metienu izvēle, nemaz neparādīja iniciatīvu, neviena caurgājiena. vibrēja starp stūri un 45, bet ļoti labi lika blociņus partneriem. jautājums vai treneri to novērtēs - ar KD un Kairiju ok, bet šajā G līgas sastāvā vajadzēja vairāk izcelties ..

  -1 [+] [-]

, 2020-08-04 23:33, pirms 4 gadiem
Bucks atdeva priekš viņiem nekam nevajadzīgu spēli.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-04 23:36, pirms 4 gadiem
tikmēr podriņķis aizmetis garām 7 trīspunktu metienus

  +2 [+] [-]

, 2020-08-04 23:37, pirms 4 gadiem
Nepiekrītu, ka Rodions nospēlēja vāju spēli. Viņš ir tāds spēlētājs, kurš barojas no partneriem, melnā darba darītājs. Jo labāki partneri viņam blakus, jo spožāk viņš spīd. Nav pašam dribla tāda, lai izkārtotu pats sev metienu. Joprojām tas pats garām gājiens pa kreiso pusi, kas U-16 izlasē. Šajā G līgas sastāvā nav arī neviena, kurš varētu saasināt spēli un normāli garām aiziet izņemot J Smoove. Pie tam, spēle bija pret līgas labāko komandu, nekas, ka lielāko spēles daļu spēlēja otrais sastāvs.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-04 23:44, pirms 4 gadiem
liels prieks par J.Crawford - 40 gados joprojām brīnišķīgs ātrums un metiens vienmēr bijis. cerams savainojums nav nopietns un būs iespēja vēl šogad un nākošgad.

atceramies, ka it kā pēdējā spēlē iemeta 51 punktu! atšķirībā no superzvaigznēm Kobe, MJ, Dirks utt kas beigās knapi kustējās un pēdējā spēlē saņēma dāvanu mest bez pretestības, JC neko nedāvināja ..

  +2 [+] [-]

, 2020-08-04 23:45, pirms 4 gadiem
Man šķiet, ka laba spēle Rodim. Ļoti labi atsrādāja aizsardzĪbā, it īpaši ņemot vērā, ka spēlē sev par neierasto 5. numuru. Labi lika skrīnus, kustējās. Domāju, ka izpildīja visus trenera norādījumus.

Kas Musam ar muguru? Skrien ar kumpeni.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 00:05, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: tikmēr podriņķis aizmetis garām 7 trīspunktu metienus
Labi, ka tu pats podā vēl vari trāpīt..

  +4 [+] [-]

, 2020-08-05 00:06, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Labi, ka tu pats podā vēl vari trāpīt..
mos nevar, tapec smird te

     [+] [-]

, 2020-08-05 10:32, pirms 4 gadiem
Apsveicu laimētājus,kuri lika uz Nets.

     [+] [-]

, 2020-08-05 11:44, pirms 4 gadiem
Njā Kurucs nav 20 punktu metējs