Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Draizaitlam 50. vārti un 100. punkts sezonā, Pažo un Norisam hat-trick

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Draizaitlam 50. vārti un 100. punkts sezonā, Pažo un Norisam hat-trick
Leons Draizaitls. Foto: Alex Gallardo/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt ar savu 50. vārtu guvumu un 100. rezultativitātes punktu izcēlies vāciešu uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš sekmēja Edmontonas "Oilers" pārliecinošu uzvaru (6:1) izbraukumā pār Anaheimas "Ducks".

• Šosezon 101 (50+51) nopelnījušais Draizaitls Anaheimā atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Vēl rezultatīvāku sniegumu parādīja Konors Makdeivids, kā arī aizsargi Taisons Berijs un Brets Kulāks, kuri guva pa vieniem vārtiem un atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm.

85 punktus 70 spēlēs ieguvusī "Oilers" nostiprinājās Rietumu konferences play-off zonā, no ārpus tās esošās Dalasas "Stars", kas šorīt cieta neveiksmi (1:4) Sietlā, palielinot atstarpi līdz četriem punktiem. Turpretim 12. zaudējumus pēdējās 13 cīņās cietusī "Ducks" izredzes sasniegt Stenlija kausa izcīņu praktiski jau ir zaudējusi.

Ar hat-trick jeb trim gūtiem vārtiem šonakt izcēlās Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Žans-Gabriels Pažo, kā arī Otavas "Senators" snaiperis Džošs Noriss. Zīmīgi, ka Pažo tas izdevās spēlē, kurā uz NHL ledus pēc divu sezonu pārtraukuma atgriezās 36 gadus vecais vārtsargs Korijs Šnaiders, abiem palīdzot "Islanders" vienībai ar 4:3 pieveikt Ņūdžersijas "Devils".

• Savukārt Norisa trīs precīziem metieni kaldināja "Senators" pārliecinošu uzvaru ar 5:2 pār Detroitas "Red Wings". 22 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs pirmoreiz NHL karjerā vienā sezonā sasniedza 30 gūto vārtu slieksni, kā arī pirmoreiz tika pie hat-trick.

• Piecus no 19 metieniem pa vārtiem realizēja un negaidīti graujošu uzvaru izcīnīja Minesotas "Wild", kas izbraukumā ar 5:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals". Devīto panākumu pēdējās desmit spēlēs izcīnījušās Rietumu konferences vicelīderes "Wild" labā divreiz precīzi meta Joels Ēriksons Eks.

• Ļoti svarīgus divus punktus cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs guva Lasvegasas "Golden Knights", izbraukumā ar 3:2 pagarinājumā salaužot Vankūveras "Canucks", kas ļāva ar 82 punktiem atgūt kāroto vietu Rietumu konferences Top 8. Cīņas gaitā "Golden Knights" izsēja divu vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru viesiem nodrošināja Šeja Teodora metiens.

NHL regulārā sezona, 3. aprīļa vakars un 4. aprīlis

SpēleRezultāts
Sabres – Panthers3:5
Senators – Red Wings5:2
Devils – Islanders3:4
Blackhawks – Coyotes2:3 P
Rangers – Flyers3:4 PM
Canucks – Golden Knights2:3 P
Capitals – Wild1:5
Ducks – Oilers1:6
Kraken – Stars4:1

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/