Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus un Lazdiņš dubultspēlē izcīna goda uzvaru Latvijai

Andrejs Siliņš

Podžus un Lazdiņš dubultspēlē izcīna goda uzvaru Latvijai
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Trešdien Melnkalnes pilsētā Ulciņā Eiropas zonas trešās grupas turnīra pirmā dueļa dubultspēlē Deivisa kausa izcīņā latvieši Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš ar rezultātu 7:5, 6:3 uzveica Markosu Kaloveloni un Joanni Stergiu, noslēdzot Latvijas un Grieķijas dueli ar rezultātu 1-2.

Jau pirmajā geimā latvieši zaudēja savu servi, taču pēc tam breiku atspēlēja un panāca neizšķirtu 3:3. Izšķirošais pirmajā setā bija 12. geims, kurā Lazdiņš un Podžus ar trešo setbumbu guva punktu pretinieku servē, mačā panākot vadību.

Savukārt otrajā setā Latvijas duets atspēlējās esot iedzinējos ar 1-3, gūstot pēdējos piecus punktus šajā mačā, kas gan neļāva uzvarēt duelī kopumā.

Jau ziņots, ka pirms tam Roberts Grīnvalds, kurš ATP rangā ir 1593.vietā, ar rezultātu 0-6, 4-6 zaudēja grieķim Stergiu, kurš rangā atrodams 1844.pozīcijā.

Vēl šajā apakšgrupā Melnkalnes tenisisti, ar kuriem Latvija tiksies ceturtdien, ar 3-0 uzvarēja Armēniju.

Mači Melnkalnē notiek āra kortos uz māla seguma.

Tikmēr otrā grupā ielozētas Moldova, Malta, Lihtenšteina un Kosova. Katras apakšgrupas spēcīgākās komandas tiksies pārspēlēs, cīnoties par iespēju iekļūt Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

No šī gada Latvijas izlases sastāva pašlaik 23 gadus vecais Mārtiņš Podžus pasaules rangā šobrīd ieņem 565.vietu vienspēlēs, divdesmitgadīgais Artūrs Lazdiņš ir 1373.pozīcijā, 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1593.vietā, bet septiņpadsmitgadīgais Mārtiņš Rocēns ir 1844.pozīcijā.

Latvija ar Grieķiju Deivisa kausā spēkojusies divas reizes. 2005.gadā Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā tika ciests zaudējums 1-4, bet sešus gadus vēlāk, kad komandas sastāvā bija arī Pavlovs, tika gūta uzvara ar 4-1.

Aizvadītajā gadā Latvijas izlase nespēja noturēties Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, zaudējot Norvēģijas un Marokas izlasēm.

Izmantotie resursi:
LETA