Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par NHL pirmo zvaigzni februārī tiek atzīts rezultatīvais Kučerovs

Par NHL pirmo zvaigzni februārī tiek atzīts rezultatīvais Kučerovs
Ņikita Kučerovs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Sākoties jaunam mēnesim, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiek noteikti labākie spēlētāji iepriekšējā mēnesī. Par februāra pirmo zvaigzni tika nosaukts Ņikita Kučerovs, kurš apsteidza tādus spēlētājus kā Patriks Keins un Vladimirs Tarasenko.

Ņikita Kučerovs pārstāv Tampabejas "Lightning", kas ir ne tikai Austrumu konferences, bet arī visas līgas līdervienība. Ar sakrātiem 104 punktiem 66 spēlēs Tampabeja ir pārliecinoša NHL līdere, apsteidzot otrajā vietā esošo Kalgari “Flames” par 15 punktiem. Februārī Kučerovs 15 spēlēs sakrāja 25 (8+17) rezultativitātes punktus, palīdzot "Lightning" izcīnīt 12 uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus, no kuriem tikai viens pamatlaikā. Vienīgais zaudējums pamatlaikā tika piedzīvots mēneša pēdējā dienā, kad tika zaudēts Bostonas “Bruins” ar 1:4. Tāpat tika uzstādīts vienības rekords, jo februārī tika uzvarētas desmit spēlēs pēc kārtas.

Visrezultatīvākā spēle Krievijas hokejistam bija pret Kolumbusas “Blue Jackets” (5:1), kad tika sakrāti pieci (2+3) rezultativitātes punkti un pozitīvs lietderības koeficients +3. Uzvarā pret Zemgu Girgensonu un Bufalo “Sabres” Kučerovs guva vārtus un nopelnīja sezonas simto punktu, aizvadot tikai 62 spēles. Ar šo vārtu guvumu "Lightning" uzbrukuma līderis kļuva par pirmo hokejistu kopš leģendārā Mario Lemjē , kurš sasniedz sezonas simts punktu atzīmi tik ātri. 1996./1997. gada sezonā Lemjē šo robežu sasniedza 61 spēlē.

Ņikita Kučerovs, kurš ir NHL līderis rezultatīvajās piespēlēs un punktos, 66 spēlēs ir ieguvis 106 (31+75) punktus, pozitīvu lietderības koeficientu +16 un 52 soda minūtes, vidēji uz ledus esot 19:38 minūtes.

Par mēneša otro zvaigzni tika atzīts Čikāgas “Blackhawks” uzbrucējs Patriks Keins, kurš 13 spēlēs nopelnīja 23 (11+12) punktus, esot mēneša otrais rezultatīvākais hokejists līgā. Šajā laikā “Blackhawks” izcīnīja deviņas uzvaras, kamēr regulārajā sezonā ar 63 punktiem 66 spēlēs atpaliek astoņus punktus no Rietumu konferences “wild card” zonas. Februāra 12. spēlē, kad tika piedzīvots zaudējums Dalasas “Stars” ar 3:4, Keins pārtrauca savu rezultatīvo spēļu sēriju, kad 20 spēlēs pēc kārtas tiek gūts vismaz viens rezultativitātes punkts. Čikāgas līderis kļuva par septīto spēlētāju NHL vēsturē, kurš 20 spēļu sēriju ir atkārtojis vismaz divas reizes, jo iepriekš viņam tas izdevās arī 2015. gadā, kad sērija ieilga līdz 26 spēlēm. Ar vārtu guvumu pret Anaheimas “Ducks”, kad 17 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām tika nodrošināta uzvara ar 4:3, 2007. gada pirmais drafta numurs kļuva par septīto spēlētāju “Blackhawks” vēsturē, kurš iemetis vismaz 40 vārtus divās sezonās.

Keins, kurš ir trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs ar Čikāgas komandu, šosezon ir otrais rezultatīvākais hokejists NHL ar 94 (40+54) rezultativitātes punktiem 65 spēlēs. Tāpat kā Vācijas talantīgais hokejists Leons Draizaitls no Edmontonas “Oilers” Keins ieņem otro vietu NHL snaiperu sarakstā ar 40 vārtiem, kamēr līderis ar 45 vārtiem ir pašreizējās čempiones līderis Aleksandrs Ovečkins.

Savukārt, Vladimirs Tarasenko tika atzīts par mēneša trešo zvaigzni, gūstot 22 (10+12) punktus 14 spēlēs. Krievijas hokejists, kurš spēlē Sentluisas “Blues” vienībā, palīdzēja izcīnīt 12 uzvaras, kas ir atkārtots komandas rekords kalendārā mēneša periodā, kas tika sasniegts arī 2013. gada aprīlī. Ar 74 punktiem 65 spēlēs “Blues” ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kamēr pirmajā vietā ir Kalgari “Flames”. 10. februārī, kad papildlaikā tika uzvarēta Nešvilas “Predators” ar 5:4, Tarasenko izcēlās ar trīs vārtiem jeb hat trick, ko viņam izdevās paveikt ceturto reizi NHL karjerā. Trešie vārti, kas tika gūti papildlaika 16. sekundē, bija hokejista 200. vārti pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Šosezon izceļoties ar 54 (27+27) punktiem 64 spēlēs, Tarasenko ir “Blues” otrais rezultatīvākais spēlētājs. Līderis ar 65 spēlēs sakrātiem 63 (24+39) punktiem ir Raiens O’Railijs, kurš iepriekš spēlēja Bufalo “Sabres” kopā ar latvieti Zemgu Girgensonu.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībnieks

Izmantotie resursi: https://www.nhl.com/news/nikita-kuc...

     [+] [-]

, 2019-03-04 16:21, pirms 5 gadiem
Jā,taka pie igauņiem,pēc pāris dienām arī šeit informacija tiek atklāta!

Bet Kaners zvērs!GG BLACKHAWKS!