Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Vēl neesmu maksimālajā sportiskajā formā"

Agris Suveizda

Rastorgujevs: "Vēl neesmu maksimālajā sportiskajā formā"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Vācijas pilsētā Oberhofā ārkārtīgi negaidīti izcīnīja ceturto vietu iedzīšanā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Rastorgujevs uzsvēra, ka vēl noteikti nav sasniedzis maksimālo sportisko formu.

"Viss kārtībā – viss notiek pēc plāna. Vienkārši koncentrējos sacensībām. Kā redzams, viss sanāca ļoti labi – maksimumu, ko šodien šajā distancē varēju izdarīt, arī izdarīju," lielo lēcienu no 28.vietas sprintā komentēja Andrejs Rastorgujevs.

Rastorgujevs pirmo reizi karjerā nogāza visus 20 mērķus un šosezon ļoti labi šāvis tieši iedzīšanā – 93.3% (56/60) precizitāte, kamēr, piemēram, sprintā sašauti 29 no 40 (72.5%) mērķiem. Rastorgujevam gan nebija izskaidrojuma, kāpēc tā: "Grūti atbildēt. Tā kaut kā sanāk, ka iedzīšanā izdodas labāk, jo visas individuālās distances ir atšķirīgas. Piemēram, skrienot sprintu, ātrumi ir pavisam citi, savukārt iedzīšanā ir jāskatās pēc situācijas, kas notiek trasē. Tā vienkārši kaut kā sanāk."

"Protams, ļoti daudz ir strādāts pie fiziskās sagatavotības. Arī izmantojam atšķirīgas metodes nekā pagājušajā gadā. Piemēram, braucam uz kalniem – uz noteiktām vietām, kur trenējamies pēc konkrēta plāna," Rastorgujevs sacīja par raito soli distancē. "Jā, finansiālajā ziņā šogad ir krietni labāk. Varam atļauties aizbraukt uz nometni, kāda ir nepieciešama. Tas ir ļoti pozitīvi, ka mūs – konkrēti mani – atbalsta Latvijas Olimpiskā komiteja. Uz dažām nometnēm bija atbraukuši arī ārsti, masieris. Tā kā tas ir ļoti pozitīvi, ka šosezon viss ir citādi – arī attieksmes ziņā. Par to ir liels prieks."

Rīt plkst. 13:45 pēc Latvijas laika Oberhofā norisināsies masu starts, bet līdz olimpiskajām spēlēm Sočos paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi Rūpoldingā un Antholcā. Rastorgujevs atzina, ka, iespējams, kādu no posmiem ziedos Soču dēļ: "Tad jau redzēs. Varētu būt, ka kādu posmu izlaidīšu – tomēr ir nedaudz jāpietaupa sevi, jo tagad visu laiku ir skriets un arī treniņprocess vēl nav pilnībā pabeigts. Tā kā, iespējams, kādu posmu izlaidīšu, taču ar treneri vēl izlemsim, kuru posmu konkrēti."

Vaicāts, vai nav pārāk agri uzņēmis sportisko formu, 25 gadus vecais biatlonists atbildēja noraidoši: "Vēl īsti neesmu labākajā formā. Tieši šajā posmā varbūt arī citi vēl nav maksimālajā formā vai varbūt sakritība, taču katrā ziņā šogad maksimālo formu vēl neesmu sasniedzis. Pagaidām vēl nevaru procentuāli konkrēti pateikt, cik tālu no tās atrodos. Šis gads vairāk ir eksperimentāls – kondīcijas dzīšana augšā un nedaudz zemāk. Noteikti vēl varu pielikt visās jomās, un viss notiek pēc plāna."

"Protams, visi esam tendēti uz augstākiem mērķiem. Bet tad jau redzēs, kas un kā notiks," Rastorgujevs atbildēja uz jautājumu par olimpiādē nospraustajiem mērķiem. "Vēl atlicis daudz darba, un daudz kas vēl ir priekšā. Daudz jātrenējas, liela uzmanība jāpievērš arī šaušanai un tās ātrumam, kas ir ļoti būtiski. Pašam pareizi emocionāli jāpieiet [sacensībām], jāiegūst iekšējais un ārējais miers. Visam jābūt kārtībā."

Kamēr Rastorgujevs ieņem 29.vietu, pārliecinošā Pasaules kausa vadībā atrodas pēdējo gadu biatlona karalis Martēns Furkads. "Viņam, pirmkārt, ir ļoti labas slēpes," sacīja Rastorgujevs. "Skatījāmies un analizējām – tās ir ļoti ātras slēpes. Iespējams, ka uz viņu vairāk strādā rūpnīca - tā varētu būt, bet tas ir tikai mans pieņēmums. Protams, viņš [sacensībās] ir ļoti koncentrējies un var arī atslēgties – pēc viņa mīmikas nekad nevar saprast, vai viņš ir saguris vai nav. Viņš ir ļoti interesants sportists, no kura nekad nevar nolasīt, kā ir īstenībā."

  +5 [+] [-]

, 2014-01-04 22:52, pirms 10 gadiem
galvenais ir sašaut, par tavu ātrumu mēs nešaubamies

 +13 [+] [-]

, 2014-01-04 23:03, pirms 10 gadiem
Rastij paldies par godīgu interviju, turies vecīt, Tu atkal liec daudziem ieslegt biatlona sacensības.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-04 23:07, pirms 10 gadiem
Prieks par vinu,nakamais Latvijas spozais biotlonists
Gaidam medalas

     [+] [-]

, 2014-01-04 23:18, pirms 10 gadiem
Ļoti turēsim īkšķus Sočos - gaidīsim medaļu !

  +2 [+] [-]

, 2014-01-04 23:21, pirms 10 gadiem
Tāds prieks atkal ar cerībām ieslēgt biatlonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-05 10:17, pirms 10 gadiem
Nu Sočos šis vīrs var sagādāt pārsteigumu.

     [+] [-]

, 2014-01-05 10:39, pirms 10 gadiem
Nu jau labu laiku neskatos biatlonu.Vai tiešām būs jāatsāk?Šodien ieslēgšu TV ,taisni līdz hokejam būs brīvs brīdis.

     [+] [-]

, 2014-01-05 10:57, pirms 10 gadiem
Cerigs puika! Atri slepo un vakar tiesam sasava visus merkus izcili. Lai stingra roka ari turpmak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-05 12:57, pirms 10 gadiem
Vecais turies mums vajag medaļas Biatlonā

     [+] [-]

, 2014-01-05 12:57, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Dodat naudu šim puikam priekš labāka dopinga, talanta tur nekāda. Doping dopings un vēlreiz dopings!
Mazāk pīpē Spice tad kautko nīdi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-05 14:27, pirms 10 gadiem
pec shiem diviem posmiem 4 un 14 vietas gribetu redzet kada ir vinu labaka forma

  +1 [+] [-]

, 2014-01-05 17:35, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Dodat naudu šim puikam priekš labāka dopinga, talanta tur nekāda. Doping dopings un vēlreiz dopings!
tu tak esi kaut kāds kreisais!! laikam no palaga tevi ieberza!!

     [+] [-]

, 2014-01-30 13:43, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Kad viņu pieķers, tad nīdēsi pats!
1. Latvijai lidzekli dopingam tada limeni un vel nepiekertu (Andrejs ir bijis 6 ) srsly ? 2. Andreja rezultati ir sekmejami ari ar to ka sleposanas firma fischer tgd ir vina sponsori ! 3. Ja nezini nekomente ! Kad pieradis (toc zinu ka ta nebus jo vins nelieto ) varesi di**t !