Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Svensens: "Esterzundas trase ir grūta, tā paredzēta īstiem vīriešiem"

Svensens: "Esterzundas trase ir grūta, tā paredzēta īstiem vīriešiem"
Emils Hegle Svendsens
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) pieņēmusi lēmumu nepārcelt Pasaules kausa izcīņās otro posmu, jo Hohfilcenas sacensību rīkotāji garantējuši sniega klātbūtni trasē. Savukārt Esterzundas trasi, kur sacensības tiks aizvadītas šodien, kā visai grūtu raksturojis norvēģis Emils Hegle Svensens.

Francijas izlases galvenais treneris Stefans Butjē pirms šovakar gaidāmā Pasaules kausa posma ievada klasikas disciplinā izteicies medijiem, ka tiek paredzēti ļoti slikti laika apstākļi: "Mūsu metereologs paredz, ka sacensību laikā būs spēcīgs vējš, tik spēcīgs, ka nāksies balansēt uz sacensību atcelšanas robežas. Iespējams, ka siltā laika dēļ būs arī lietus."

Klasikas distances starts paredzēts šovakar 18:15, un tajā gaidāma arī Latvijas biatlonistu Andreja Rastorgujeva, Rolanda Pužuļa un Aleksandra Patrijuka dalība. Sacensību norises vietā Esterzundā, kā vēsta laika apstākļu novērotāji, šobrīd gaisa temperatūra ir plus divi grādi, bet vēja ātrums pusdienlaikā norādīts, kā tikai trīs metri sekundē.

Savukārt Norvēģijas biatlonists Emils Hegle Svensens laika apstākļiem (vismaz izteicienos presei) laika apstākļus nepiemin, taču norāda, ka trase ir ļoti grūta: "Man patīk Esterzunde. Ne viss gan man šeit ir izdevies, sezonas sākumi padodas grūti, taču par šo vietu labas atmiņas. Savulaik ar Bjerndālenu man šeit reiz bija patiešām principiāla cīņa."

"Esterzundā ir pietiekami grūtas trases, gari kāpumi, savukārt nobraucieni, kuros atpūsties, ir visai īsi. Tajos nebūs lielu satraukumu, taču tie paredzēti īstiem vīriešiem. Tikšana pie šautuves nav pārāk sarežģīta, taču apstākļi tur bieži vien ir visai problemātiski. Man tas viss tikai pa prātam," sacīja Svensens.

Laika apstākļi radījuši nopietnus satraukumus arī par PK otrā posma norisi Austrijā. Sniega trūkuma dēļ IBU paziņoja par iespēju arī otro posmu, kurš paredzēts no 12. -14. decembrim, aizvadīt Esterzundā, taču šodien tomēr pieņemts lēmums šādu iespēju neizmantot. Otrais posms norisināsies Hohfilcenā, un tā organizētāji garantējuši, ka sniegs trasē būs.

Izmantotie resursi:
Стефан Бутье: «Наш метеоролог говорит, что...
ТАСС: Спорт - Международный союз биатлонистов:...


Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.