Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" uzvar Helsinkos, debitantam Petešonam pieci punkti pret "Avalanche"

Rolands Eliņš

"Panthers" uzvar Helsinkos, debitantam Petešonam pieci punkti pret "Avalanche"
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā aizvadīta trešā un šosezon pēdējā spēle Eiropā, kurā Floridas „Panthers” Helsinkos revanšējās „Jets” un uzvarēja ar 4:2.

„Panthers” un „Jets” vienības NHL regulārās sezonas spēli Helsinkos aizvadīja arī pirmā novembra vakarā, un toreiz ar 4:2 pārāka bija „Jets”. Vakardienas spēlē Floridai izdevās revanšēties ar tieši tādu pašu rezultātu. Floridas vārtos 32 pretinieku metienus atvairīja Roberto Luongo, dodoties vārtos pirmoreiz kopš oktobra sākuma.

Vinipegai arī šajā mačā izdevās izvirzīties vadībā, pirmajā periodā panākot 1:0 un 2:1, turklāt „Jets” otros vārtus guva Somijas jaunā zvaigzne Patriks Laine, izceļoties septīto reizi šosezon. „Panthers” atspēlējās ar diviem vārtiem vairākumā otrajā periodā, bet pārsvaru dubultoja 53. minūtē. Floridas uzvarā divus punktus Jevgeņijs Dadonovs (1+1), Kīts Jendls (1+1) un Žonatans Iberdo (0+2).

Ļoti rezultatīva spēle tikmēr aizvadīta Vankūverā, kur vietējā „Canucks” pavērsieniem pārpilnā cīņā ar 7:6 papildlaikā pieveica „Avalanche”. Pamatlaika izskaņā Kolorādo izvirzījās vadībā pusotru minūti pirms beigām, kad savus 11. vārtus šosezon guva Neitans Makinons, bet 36 sekundes pirms pamatlaika beigām „Canucks” izglāba Eliass Petešons, turpinot savu lielisku sniegumu savā NHL debijā.

Petešons šodien savā rēķinā ierakstīja piecus punktus – divus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles. Kopumā viņam pirmajās deviņās NHL spēlēs 15 punkti (9+6), kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā tuvākajam sekotājam rezultatīvāko debitantu sarakstā. Savukārt uzvaras vārtus papildlaikā Vankūverai šonakt guva aizsargs Deriks Pulio.

Papildlaiks bija nepieciešams arī Fīniksā, kur vietējā Arizonas „Coyotes” ar 4:3 pieveica „Hurricanes”. Uzvaras vārti pieredzējušā Austrijas uzbrucēja Mihaela Grābnera rēķinā. Karolīnas sastāvā pie rezultatīvas piespēles neizdevās tikt somu jauneklim Sebastianam Aho, kurš līdz ar to nepārspēja NHL rekordu. Aho sezonu bija sācis ar 12 spēlēm, kurās katrā bija izdarījis vismaz vienu rezultatīvu piespēli, atkārtojot Veina Grecka un Kena Linsemana rekordu.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-03 10:51, pirms 5 gadiem
Petersons, Eliņ! Iekal to sev tajā vietā, ar ko reizēm mēģini domāt!

     [+] [-]

, 2018-11-03 14:09, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Petersons, Eliņ! Iekal to sev tajā vietā, ar ko reizēm mēģini domāt!
Tas ir nereāli.