Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kazlausks: "Austrālijai regbijbasketbols ir parocīgs, mums ne"

Rolands Eliņš

Kazlausks: "Austrālijai regbijbasketbols ir parocīgs, mums ne"
Jons Kazlausks
Foto:AFP/Scanpix

Pēc vakar ciestā zaudējuma Austrālijas izlasei Lietuvas izlases treneris Jons Kazlausks norādīja, ka izlase pieļāvusi pārāk daudz kļūdu, savukārt deficīta sadeldēšana prasījusi pārāk daudz spēku. Situāciju turnīra tabulā treneris gan nevēlējās komentēt, sakot, ka viss vēl priekšā, taču Lietuvas medijiem atklāja, ka šāds "regbijbasketbols", kuru piekopoši Austrālijas basketbolisti, viņa komandai nav piemērots.

"Pieļāvām 22 kļūdas," zaudējuma iemeslus meklēja Lietuvas treneris Jons Kazlausks, "un šādai spēlei tas ir par daudz, turklāt zaudējām arī cīņu zem groziem, kas visu padarīja ļoti sarežģītu."

"Trīs no četrām ceturtdaļām mums vajadzēja aizvadīt labāk. Jā, atspēlējāmies, taču domāju, ka tas patērēja pārāk daudz mūsu enerģijas," saka Kazlausks, kurš nevēlējas komentēt savas izlases izredzes par kādas konkrētas vietas ieņemšanu apakšgrupā. "Grupu turnīrs vēl nav noslēdzies, palikušas vēl divas spēles. Domāju, ka vēl pārāk agri sākt skaitit punktus."

"Tiesnešus es nekritizēšu. Neuzņemšos šo nepatīkamo uzdevumu," Lietuvas medijiem sacīja Kazlausks. "Taču pateikšu tā - paskatities, no kurienes šie tiesneši nāk (spēli pret Austrāliju tiesāja pārstāvji no Dominikānas republikas, Brazīlijas un Puertoriko). Varbūt savās zemēs viņi pieņem tādu basketbolu, kur nevar saprast, kas notiek. (..). Ir nācies būt Austrālijā un vērot viņu basketbolu. Viņi spēlē regbijbasketbolu. Austrālijai tāds ir parocīgs, mums ne. Turklāt mums pietrūkst Manta Kalnieša un viņa spēju."

"Mēs nespējāma apturēt viņu ātros uzbrukumus," pēc mača sarūgtināts bija arī Lietuvas basketbolists Renalds Seibutis. "Zinājām, ka Austrālija spēlē spēcīgu basketbolu, ir spēcīga aizsardzībā, taču mēs paši ļāvām viņiem spēlēt tādu spēli, kādu viņi vēlas, proti, ar ātrajiem uzbrukumiem un tālām piespēlēm."

Daudz optimistiskāks noskaņojums, protams, bija Austrālijas nometnē, kuras spēlētāji nemaz nenoliedza atlētisku un nesaudzīgu spēli kā vienu no saviem ieročiem aizsardzībā. "Šī spēle parādīja, ka, precīzi un agresīvi spēlējot aizsardzībā visas 40 minūtes, varam pieveikt jebkuru komandu," sacīja Austrālijas izlases basketbolists Džo Inglss. "Zinājām, ka otrajā puslaikā viņi (lietuvieši) centīsies veikt izrāvienu. Viņi veido lielisku komandu, un pagātnē var atrast vairākas spēles, kurā mēs neesam noturējuši pārsvaru pār teorētiski spēcīgāku komandu, taču domāju, ka šoreiz tas izdevās lieliski."

Uzvaru vakar izcīnīja arī ASV basketbola izlase, bez mazākās intrigas atblāzmas pieveicot Austrālijas kaimiņieni Jaunzēlandi. ASV treneris Maiks Kžiževskis gan joprojām bija piesardzīgs (vismaz vārdos) un apgalvoja, ka nemaz nedomā par citu izlašu sniegumu citās grupās:"Mēs skatāmies uz komandām, ar kurām spēlējam vienā grupā. Savukārt uz Spāniju skatīsimies tad, kad mums būs jācīnās savā starpā. Ne tagad."

Spēlē pret Jaunzēlandi ASV izlase otrajā puslaikā vairs neizcēlās ar tik ļoti iespaidīgu pārsvaru, taču Džeimss Hārdens izcēla tieši veidu, kā amerikāņi uzsāka spēli: "Spēlētāji iznāca laukumā ļoti labi noskaņojušies, kas ir vēl pozitīvāk, ja salīdzina ar slikto pirmo puslaiku pret Turciju. Treneris skaidri norādīja, cik svarīgs ir spēles sākums."

Iespējams, ASV izlasei noskaņoties palīdzēja Jaunzēlandes spēlētāju izpildītais pirmsspēles rituāls, proti, haka deja, kura gan no zaudējuma neglāba. ASV pagaidām izcīnījusi uzvaras visās trīs spēlēs un var lēnām sākt gatavoties astotdaļfinālam, kurā sacentīsies ar kādu no D grupas komandām. Apstākļu sakritība var novest arī pie tā, ka ASV pretim stāsies tieši Lietuvas izlase, kas nez vai raisīs prieku kaut vienā no šīm komandām, taču Lietuva no tā var izvairīties vienkārši, uzvarot abas atlikušās spēles.

D grupa

VKomandaSU-ZPunktiP
1.Slovēnija33-0268:2206
2.Austrālija32-1251:2205
3.Lietuva32-1237:2185
4.Meksika31-2221:2314
5.Angola31-2197-2234
6.Dienvidkoreja30-3196:2583

Izmantotie resursi:
The Official website of the 2014 FIBA...
Jonas Kazlauskas: „Pirmoji mačo pusė buvo...

  -2 [+] [-]

, 2014-09-03 15:01, pirms 10 gadiem
It kā nieks,bet patīkami!!

     [+] [-]

, 2014-09-03 15:14, pirms 10 gadiem
D-Korejā tik labi LED televizori, bet basketbolisti gan ir svina smaguma ...

     [+] [-]

, 2014-09-03 15:44, pirms 10 gadiem
Nu neticu, ka Lietuva var palikt ceturtie grupā. Grupa parocīga un vēl visas iespējas tajā uzvarēt!

     [+] [-]

, 2014-09-03 16:00, pirms 10 gadiem
Lido tik labs cūkgaļas šašliks, bet stovetie kaposti - svina smaguma

  +1 [+] [-]

, 2014-09-03 16:06, pirms 10 gadiem
neticu, ka leišos neviens neprot regbasu spēlēt

     [+] [-]

, 2014-09-03 16:10, pirms 10 gadiem
Kamponadze rakstīja: Nu neticu, ka Lietuva var palikt ceturtie grupā. Grupa parocīga un vēl visas iespējas tajā uzvarēt!
Es arī kaut kā īsti nesaprotu par ko jau sākās satraukums. Ja būtu 1-2 bilance, tad varētu kaut ko domāt.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-03 16:13, pirms 10 gadiem
Lietuvietim kaulā kož ka viņu apspēlēja Austrālijas-Latvietis

     [+] [-]

, 2014-09-03 18:06, pirms 10 gadiem
tādas stulbas atrunas, Austrālija spēlēja savu basketbolu, skatījos to spēli un neko ārprātīgi sliktu tiesāšanā arī neredzēju. Tas, ka Kauzlausks uzskata, ka Lietuva prot 'pareizi' spēlēt šo spēli nenozīmē, ka viņam taisnība

     [+] [-]

, 2014-09-03 18:17, pirms 10 gadiem
Kazlauskam laikam vajadzētu saprast, ka uzvar labākais.Taču jā, Kalnieša izkrišana no sastāva pamtīgi pabojāja viņu šances šijā čempionātā.

     [+] [-]

, 2014-09-03 18:27, pirms 10 gadiem
Stephen Curry rakstīja: Kazlauskam laikam vajadzētu saprast, ka uzvar labākais.Taču jā, Kalnieša izkrišana no sastāva pamtīgi pabojāja viņu šances šijā čempionātā.
HAHA
Noskatijies Arvīda Rasas interviju kur viņš runā par Kariju un izdomāji uzķinīt jaunu profilu? =DDDD

     [+] [-]

, 2014-09-03 18:55, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: HAHA
Noskatijies Arvīda Rasas interviju kur viņš runā par Kariju un izdomāji uzķinīt jaunu profilu? =DDDD
Nē, ja godīgi neesmu redzējis to interviju, bet tagad laikam noskatīšos Bet pats jau labu laiku sekoju Goldensteitai un pašam Karijam, tādēļ tāds profils.

     [+] [-]

, 2014-09-03 19:11, pirms 10 gadiem
Australiesiem parocigs ari varetu but basketbols, kad treneris kaut ko dara lai mainitu speli, nevis stav laukuma mala un plata rokas. Pedejo piecu minusu laika kadu timeoutu panema vispar? Tik nesakarigu Lietuvas uzbrukumu sen nebiju redzejis.

     [+] [-]

, 2014-09-03 21:20, pirms 10 gadiem
labprāt redzētu kā pret austrāliju kapātu kambala. bet čalis moš var apsvērt domu pārcelties no turcijas uz austrālijas līgu...