Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Gruzijas naturalizētais amerikānis atsaka Bertāna "Partizan"; spēlēs Jeruzalemē

Gruzijas naturalizētais amerikānis atsaka Bertāna "Partizan"; spēlēs Jeruzalemē
Džeikobs Pulens
Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas basketbola izlases sastāvā esošais amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens aizvadītajā nedēļas nogalē parakstījis līgumu ar Izraēlas klubu Jeruzalemes "Hapoel". Savā sastāvā 22 gadus veco aizsargu vēlējās arī Serbijas klubs Belgradas "Partizan", kuru pārstāv Dāvis Bertāns.

Pēc veiksmīgās debijas sezonas profesionālajā basketbolā Itālijas vienībā "Angelico Biella", kuras sastāvā Pulens bija viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem A sērijā (vid. spēlē 16 punkti + 3,3 rezultatīvas piespēles), amerikāņu aizsargs saņēma vairākus piedāvājumus. Nopietnu interesi par Pulenu izrādīja serbu klubs Belgradas "Partizan", taču spēlētājs nepiekrita tā piedāvājumam.

"Partizan", kura sastāvā ir Dāvis Bertāns, izskata citus kandidātus uz saspēles vadītāja pozīciju, no kuriem svaigākais ir cits amerikānis Torijs Tomass (pag. sez. Krievijas klubā Vladivostokas "Spartak Primorye" vid. sp. 15,3 punkti + 4,8 atl.b. + 4,5 rez. piesp.). Savukārt Džeikobs Pulens Eirolīgas vietā spēlēs Eiropas kausā, pārstāvot Izraēlas komandu Jeruzalemes "Hapoel".

Vasarā Pulens ieguva Gruzijas pasi, kuras valstsvienības sastāvā viņš pašreiz piedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Piecās spēlēs Pulens guvis vidēji 16 punktus un atdevis 2,6 rezultatīvas piespēles, kļūstot par vienu no Gruzijas izlases atslēgas spēlētājiem.

Vienā grupā ar Gruziju ir Latvijas izlase, kas pirmajā spēlē Tbilisi piedzīvoja zaudējumu tieši pēc Pulena precīzā trīspunktu metiena pēdējā sekundē. Jau šosestdien Rīgā abas komandas tiksies atkal.

Izmantotie resursi:
Sportando Basket News


, 2012-09-03 16:42, pirms 12 gadiem
Aij šitie naturalizētie... mums jau ar kā saka noderētu tas Kuksika vienaudzis Čeiss Badindžers, nesabojātu vidējo izlases vecumu un sniegumu ne tik, bet nu pasapņot jau var...
, 2012-09-03 17:14, pirms 12 gadiem
Šitāda naturalizēšana vienkārši tracina! Nacionālās izlases? Kā tad... Čalis pat nav spēlējis GEO, bet ir tās pilsonis un mauc izlasē! Jacob Pullen - Wikipedia, the free encyclopedia Suņa murgi!
, 2012-09-03 18:11, pirms 12 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Šitāda naturalizēšana vienkārši tracina! Nacionālās izlases? Kā tad... Čalis pat nav spēlējis GEO, bet ir tās pilsonis un mauc izlasē! Jacob Pullen - Wikipedia, the free encyclopedia Suņa murgi!
pilnīgi piekrītu, vajadzētu sen FIBA to risināt, paliek jau smieklīgi
, 2012-09-03 18:23, pirms 12 gadiem
Uz to tak pasaule iet! No "nacionālajām" izlasēm paliek tikai vārds! Bet, ko var gribēt? Francijas izlase tik pat labi Nigērijas izlase var būt.
, 2012-09-03 19:49, pirms 12 gadiem
electric rakstīja: Uz to tak pasaule iet! No "nacionālajām" izlasēm paliek tikai vārds! Bet, ko var gribēt? Francijas izlase tik pat labi Nigērijas izlase var būt.
Nu paga, tur tak viņi dzīvo un lielākā daļa spēlējuši junioru izlasēs, bet šiten tiek ņemti amerikāņi ar domu - mēs iedodam eiropas pasi, bet tu mums samaksā ar nospēlēšanu 1 ciklu...
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.