Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Slovāki uz Ķelni dodas bez NHL spēlētājiem, Itālijai septiņi ārzemnieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Slovāki uz Ķelni dodas bez NHL spēlētājiem, Itālijai septiņi ārzemnieki
Jāns Laco
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases pretinieces 2017. gada pasaules čempionāta A grupā Slovākija un Itālija nosaukušas trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus, kuri dosies uz Ķelni. Slovākiem visplašāk pārstāvēta Čehijas Ekstralīga, kamēr itāliešiem dominē Alpu Hokeja līga.

Slovākijas valstsvienības galvenais treneris Zdeno Cīgers sastāvā iekļāvis četrus "Banska Bystrica" spēlētājus, kuri kļuva par valsts čempioniem. "Pārbaudes spēlēs Norvēģijā viņi spēlēja labi. Aizvadīta sezona, kas beidzās ar titula izcīnīšanu. Turklāt visi spēlētāji ir spēcīgi un disciplinēti. Viņiem var uzticēties," sacīja Cīgers. "Uz pasaules čempionātu braucam ar augstākajiem mērķiem, bet vispirms koncentrēsimies katram duelim. Gribam sākt ar uzvaru pret Itāliju."

Par pēdējiem atskaitītajiem kļuva aizsargs Lukāšs Kozāks un uzbrucēji Martins Bakošs un Patriks Lušņāks. Bakošam, kurš spēlēja pagājušā gada čempionātā un kurš ikdienā pārstāv KHL klubu Pekinas "Kunlun Red Star", 47 spēlēs savācot 22 punktus, traucējis savainojums. Tā kā uzbrucējam nav atradusies vieta pirmajos divos virknējumos, viņš ar trenera svētību nolēmis nemocīties un savest kārtībā veselību.

Pasaules čempionāta ievadā Slovākija plāno pieteikt tikai 20 hokejistus. Nav atmesta cerība, ka izlasei tomēr pievienosies NHL spēlētājs – ja no Stenlija kausa izcīņas izstāsies Edmontonas "Oilers", palīgā varētu doties aizsargs Andrejs Sekera. "Aprunājāmies. Viņš ir gatavs braukt. Gaidīsim," norādīja Slovākijas izlases ģenerālmenedžeris Roberts Švehla.

Arī Itālija nosaukusi 25 spēlētājus, kuri dosies uz Ķelni, un desmit no viņiem pārstāv Alpu Hokeja līgu, par kuras čempionu šajā sezonā kļuva centra uzbrucējs Jānis Sprukts. Sastāvā iekļauti divi viņa komandas biedri no "Rittner" – Simons Kostners un Tomaso Traversa. Sprukts 12 izslēgšanas spēlēs guva 12 punktus, bet Kostners un Traversa – astoņus.

Aizsargs Tomass Larkins sezonu sāka Zagrebas "Medveščak", 58 spēlēs sakrājot piecus punktus, bet noslēdza Vācijas klubā Manheimas "Adler", kurā spēlēs arī nākamajā sezonā. Vārtsargu līnijā cerības tiek liktas uz Andreasu Bernardu – Somijas kluba Pori "Assat" pirmo numuru. Aizvadītajā sezonā viņš 44 spēlēs tika galā ar 92,4% pretinieku metienu.

Uzbrukumā ir seši hokejisti no Itālijas kluba "Bolzano", kas spēlē Austrijas čempionātā, un starp viņiem rezultatīvākais šosezon bija vārtsarga brālis Antons Bernards, kurš 50 spēlēs sakrāja 22 punktus. Viņš būs arī valstsvienības kapteinis. 25 punktus savāca aizsargs Aleksandrs Egers, kurš bija septītais komandā. Priekšā – tikai leģionāri.

Slovākijas izlases sastāvs:

Vārtsargi: Jūliuss Hudāčeks (Orebro, Zviedrija), Jāns Laco (Pirati, Čehija) un Jaroslavs Januss (Verva, Čehija).
Aizsargi: Eduards Šedivijs (Košice), Jurajs Mikušs (Sparta, Čehija), Martins Gernāts (Sparta, Čehija), Mihals Čaikovskis (Avtomobilist, KHL), Peters Čerešņāks (Plzen, Čehija), Adams Jānošīks (Bili Tygri, Čehija), Peters Trška (Kometa, Čehija) un Mihals Sersens (Banska Bystrica).
Uzbrucēji: Vladimirs Dravecskis (Ovelari, Čehija), Tomāšs Hrnka (Plzen, Čehija), Jakubs Suja (Košice), Lukāšs Cingels (Sparta, Čehija), Andrejs Kudrna (Sparta, Čehija), Andrejs Štjastnijs (Dukla), Dāvids Skokans (Pirati, Čehija), Marcels Haščāks (Kometa, Čehija), Mārio Bližņāks (Bili Tygri, Čehija), Mihels Miklīks (JYP, Somija), Pavols Skalickis (Banska Bystrica), Tomāšs Zigo (Banska Bystrica), Tomāšs Matoušeks (Banska Bystrica) un Libors Hudāčeks (Orebro, Zviedrija).

Itālijas izlases sastāvs:

Vārtsargi: Andreass Bernards (Assat, Somija), Frederiks Klutjē (Asiago, Alpu līga) un Džanluka Vallīni (Gherdeina, Alpu līga).
Aizsargi: Tomass Larkins (Adler, Vācija), Luka Dzanata (Red Ice, Šveice 2), Armīns Helders (Val Pusteria, Alpu līga), Daniels Glira (Bolzano, Austrija), Armīns Hofers (Val Pusteria, Alpu līga), Stefano Marčeti (Asiago, Alpu līga), Enriko Milioranci (Asiago, Alpu līga) un Aleksandrs Egers (Bolzano, Austrija).
Uzbrucēji: Antons Bernards (Bolzano, Austrija), Marko Insams (Bolzano, Austrija), Luka Fridžo (Bolzano, Austrija), Džiovanni Morīni (Lugano, Šveice), Markuss Ganders (Bolzano, Austrija), Rafaels Andergasens (Val Pusteria, Alpu līga), Daniels Franks (Bolzano, Austrija), Alekss Lambahers (Kassel, Vācija 2), Djēgo Kostners (Ambri Piotta, Šveice), Simons Kostners (Rittner, Alpu līga), Tomaso Traversa (Rittner, Alpu līga), Tomaso Goi (Biasca, Šveice 2), Džūlio Skandela (Asiago, Alpu līga) un Mišele Marčeti (Bolzano, Austrija).

Izmantotie resursi:
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
FISG - Federazione Italiana Sport del Ghiaccio

  -1 [+] [-]

, 2017-05-03 16:15, pirms 7 gadiem
Latvija ģērēs šos!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-05-03 16:19, pirms 7 gadiem
Itāļiem vispār ir bijuši kādi NHL špīleri?

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 16:21, pirms 7 gadiem
Slovākija bez NHL spēlētājiem? Tas ir kaut kas neredzēts! Tomēr, no otras puses, jau pirms kāda laika viņiem sākās problēmas ar jaunajiem talantiem un tagad tas ir redzams lielajā izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 16:24, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Itāļiem vispār ir bijuši kādi NHL špīleri?
Itālijā dzimuši, šķiet, nē, taču agrāk viņiem bija mode izlasē ņemt Kanādas itāļus, tādu NHL pietika.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 16:24, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Slovākija bez NHL spēlētājiem? Tas ir kaut kas neredzēts! Tomēr, no otras puses, jau pirms kāda laika viņiem sākās problēmas ar jaunajiem talantiem un tagad tas ir redzams lielajā izlasē.
Vienalga bīstama izlase, 50% no Čehijas līgas.

  +6 [+] [-]

, 2017-05-03 16:29, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Vienalga bīstama izlase, 50% no Čehijas līgas.
Tas labi. Tālumā ieraudzīs Bobiju Bukartu, nometīs nūjas un bēgs uz ģērbtuvēm!

  +5 [+] [-]

, 2017-05-03 16:31, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Vienalga bīstama izlase, 50% no Čehijas līgas.
Toties tā vairs nav tā Slovākija, kas cīnījās par medaļām - Šatans, Palfijs, Hara utt.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-03 16:32, pirms 7 gadiem
Mazie keponi bļaus,ka slovāki jāņem 100%

  -2 [+] [-]

, 2017-05-03 16:40, pirms 7 gadiem
Slovāki pret itāļiem par izkrišanu(dāņi nevar izkrist).Prozit!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 16:49, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Toties tā vairs nav tā Slovākija, kas cīnījās par medaļām - Šatans, Palfijs, Hara utt.
Man nepatīk tendence, ka šeit jau uzskatām sevi par slovāku uzvarētājiem. Tāpat tas būs 50 pret 50 mačs.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 16:54, pirms 7 gadiem
SLovākiem pagriums, bet vienalga viņu izlase bez vārda runas stiprāka par Latviju. Nav ko krist eiforijā.

     [+] [-]

, 2017-05-03 17:03, pirms 7 gadiem
Slovākija izskatās no hokeja lielvalstīm būs vienīgā,kura iespēlēs komandu ar skatu uz olimpiādi.Nedomāju,ka tādēļ,ka viņiem nebūs NHL spēletāju,komandai uzreiz draudēs izkrišana no augstākās divīzijas.Varbūt ,kāds iebildīs ,ka Slovākija nav hokeja lielvalsts?Šajā sporta veidā uz haļavu par pasaules čempioniem kļūt nevar.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 17:03, pirms 7 gadiem
Kāpēc slovākiem neviena Slovan spēlētāja nav sastāvā???

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 17:03, pirms 7 gadiem
Slovākiem praktiski viss satāvs no Eiropas top līgām, būs ļoti smagi, te velti skaļi vārdi par drošām uzvarām

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 17:27, pirms 7 gadiem
Kluba norāde Bolzano Austrija ( Itālijas izlases sastāvs ) nav pareiza.
Bolzano ir pilsēta Itālijā. Savukārt līga ( EBEL) , kurā šīs pilsētas komanda spēlē, tieši tāpat kā Alpu līga ir starptautiska.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 17:27, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Slovākija bez NHL spēlētājiem? Tas ir kaut kas neredzēts! Tomēr, no otras puses, jau pirms kāda laika viņiem sākās problēmas ar jaunajiem talantiem un tagad tas ir redzams lielajā izlasē.
Nu jā! Reāli zelta paaudzi aizstās viens Tatars. No vārtsargiem arī tur vairs nekā nav. Halāks vairs nav tas Halāks kas bija dažus gadus atpakaļ, Budajs jau ir karjerās beigu pusē.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 18:04, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc slovākiem neviena Slovan spēlētāja nav sastāvā???
jā, no Bratislavas 0, cīnīsies par izdzīvošanu, tik švaks sastāvs SVK nav bijis

     [+] [-]

, 2017-05-03 18:19, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc slovākiem neviena Slovan spēlētāja nav sastāvā???
Nav jau ko tur ņemt. Mezarošam trauma laikam. rezultatīvākajam slovākam Lušņākam 14 punkti. Vienīgi varbūt kādu jauno talantu vai aizsrgu varēja paņemt. Vārtsargi abi leģi.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-03 19:24, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Itāļiem vispār ir bijuši kādi NHL špīleri?
Valentino Rossi un Carreras. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-05-03 20:20, pirms 7 gadiem
Toties zviedriem normāls nhl desants, viennozīmīgi visvairāk no visām eiropas izlasēm

     [+] [-]

, 2017-05-03 20:51, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: Toties zviedriem normāls nhl desants, viennozīmīgi visvairāk no visām eiropas izlasēm
Nu ja ir ap 70 NHL spēlētājiem, tad kādi padsmit vismaz piebrauc katru gadu.

     [+] [-]

, 2017-05-03 22:13, pirms 7 gadiem
Slovāki izskatās diezgan bezcerīgi.Federācijā notiek bardaks līdzīgs kā bij latvijas hokeja saimniecībā. Pēdējos gados latvijas un slovākijas izlašu līmenis lēni bet stabili krītās. Ceru mums sāksies augšupleja. Slovāki un itāļi par izdīvošanu Latvija par 1/4 finālu.