Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" uzbrucējam sezona beigusies, Pitsburgas aizsardzībai labas ziņas no lazaretes

Agris Suveizda

"Blue Jackets" uzbrucējam sezona beigusies, Pitsburgas aizsardzībai labas ziņas no lazaretes
Džošs Endersons. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" pavēstījusi, ka 25 gadus vecajam kanādiešu uzbrucējam Džošam Endersonam, kurš nav spēlējis kopš decembra vidus, veikta pleca operācija, pēc kuras atlabšanas ilgs 4-6 mēnešus.

"Kad Džošs guva savainojumu, bija divas iespējas: vai nu [pleca plīsumu] sadziedēt ar ķirurģisku iejaukšanos un izlaist visu sezonu, vai arī atpūties un iziet rehabilitāciju ar cerību atgriezties ierindā," sacīja komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens. "Bijām cerējuši uz otro variantu, taču savainojums nedzija tā, kā bijām vēlējušies, un tika pieņemts lēmums veikt operāciju, lai Džošs būtu vesels un gatavs uz nākamās sezonas sākumu."

Pagājušajā sezonā Endersons 82 spēlēs sakrāja 47 (27+20) punktus, 60 soda minūtes un pozitīvu lietderību +25, bet šosezon 26 mačos atzīmējās tikai ar četriem (1+3) punktiem, 17 soda minūtēm un negatīvu lietderību -8. Līguma pēdējā gadā kanādietis saņem 2,1 miljonu ASV dolāru. "Blue Jackets" savainoto spēlētāju rezervē oficiāli ievietoti seši spēlētāji, ieskaitot arī vairāk nekā piecus miljonus saņemošos Kemu Etkinsonu, Brendonu Dubinski un Setu Džounsu.

Kamēr "Blue Jackets" naktī uz ceturtdienu Kalgari uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" šonakt uzņems Rūdolfa Balcera Otavas "Senators". Ierindā atgriezušies aizsargi Braiens Dumulins un Džons Marīno, kuri treniņā darbojās attiecīgi pirmajā un otrajā pārī. Lēmums par viņu spēlēšanu tiks pieņemts neilgi pirms mača. 4,1 miljonu saņemošais Dumulins potītes lūzuma dēļ nav spēlējis kopš novembra beigām un šosezon 23 spēlēs ticis pie septiņiem (1+6) punktiem un pozitīvas lietderības +17. Savukārt Marīno, kuram tika veikta sejas operācija, laukumā nav bijis gandrīz mēnesi un šosezon 51 mačā nopelnījis 25 (5+20) punktus un pozitīvu lietderību +14.

Gluži kā Dumulins un Marīno, maksimālā režīmā treniņā piedalījās arī uzbrucējs Niks Bjugsteds, kurš nav spēlējis kopš novembra vidus. Lai arī viņa gatavība uzlabojas, šonakt Bjugsteds laukumā vēl neatgriezīsies. Sezonā viņam desmit spēlēs ir viens precīzs metiens. Savukārt ķermeņa augšdaļas savainojumu guvušā čehu uzbrucēja Dominika Simona, kurš 64 mačos ticis pie 22 (7+15) punktiem un negatīvas lietderības -9, statuss ir "atgriezīsies kuru katru nedēļu". Patriks Marlo treniņā nepiedalījās, jo ar ģimeni ceļoja no Sanhosē uz Pitsburgu, bet Bļugers kopā ar Brendonu Tenevu un Semu Lafertiju trenējās ceturtajā maiņā.

Izmantotie resursi
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://www.nhl.com/penguins/news/3...

     [+] [-]

, 2020-03-03 14:13, pirms 4 gadiem
Endersons... Es saprotu, ka jums patīk kropļot zviedru uzvārdus, bet nu jau pāriet nākamajā līmenī.
Kādreiz varbūt bija nedaudz smieklīgi, kā šis mazais žurnālistiņš te centās par savu taisnību personvārdu rakstībā cīnīties, bet tagad drīzāk ir skumji. Izrādās, pateicoties Sūdveizdam, es visu savu dzīvi esmu bijis Endersons.

     [+] [-]

, 2020-03-03 15:40, pirms 4 gadiem
Vo vells.Domāju,kas tas tāds,kad izlasīju komentu pielecaAndešoni,Endersoni,tikai ne Andersoni,tas taču skan tik vecmodīgi latviski.