Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža treneris: ''Ar Mairi šobrīd rēķinās visa boksa pasaule''

Krišs Upenieks

Brieža treneris: ''Ar Mairi šobrīd rēķinās visa boksa pasaule''
Vasīlijs Čerņigovs un Mairis Briedis
Foto: Akhmat Fight Show Facebook

Šovakar ''Mercure'' viesnīcas konferenču telpā norisinājās preses konference pirms 21. februārī gaidāmā cīņu pasākuma, kura galvenajā cīņā ''Arēnā Rīga'' boksēsies IBA pasaules čempions Mairis Briedis (18-0, 15 KO) un Dienvidāfrikas bokseris Denijs Venters (20-7, 15 KO). Cīņa notiks par vakanto IBF Interkontinentālo jostu. Mairis preses konferencē ieturēja sev ierasto stilu: ''Mazāk runu, vairāk darbu. Visu redzēsiet ringā!'' ''Fighting Elite'' pārstāvis Mārtiņš Egle izteica pārliecību, ka Maira popularitāte ļauj radīt lielisku atmosfēru.

''Viss notiek. Esam tagad veseli, biju nedaudz apslimis, bet tā gadās. Principā: ''Mazāk runu, vairāk darba''. Visu redzēsiet ringā,'' ierasti mierīgs bija gaidāma turnīra galvenās cīņas dalībnieks Mairis Briedis.

''Teiksim tā, pēc reitinga Venters ir līdzīgs Manuelam Čaram, bet ir citas kategorijas. Redzēsim ringā, vai Venters būs nopietnākais pretinieks mana karjerā. Kā tieku galā ar lielo uzmanību? Man ir Raimonds Zeps, caur kuru šobrīd viss tiek filtrēts. Protams, vairs neskrienam uz katru radio, televīziju. Ja to darīsim, tad nodarbosimies tikai ar to, bet tagad ir jāgatavojas. Šobrīd laiks ir treniņiem un atpūtai. Tas, ka cīņa notiks mājās, viennozīmīgi ir pluss. Var šeit sagatavoties, ārsti, treneri, mājas, ģimene ir uz vietas. Galvenais, lai būtu veselība,'' turpināja Mairis.

Briedis arī īsumā komentēja savas pašreizējās attiecības ar ASV organizāciju ''Main Events'': ''Ir viss beidzies vai vēl nav...Nav skaidrības pagaidām. Ir pārrunas. Pagaidām par to nedomāju. Primārais ir šī cīņa, un tad risināsim tos jautājumus, kas ir sakrājušies pa šo laiku.''

''Līdz decembra beigu daļai atpūtāmies, bet tad sākām smagu darbu. Uzzinājām, ka būs 12 raundu cīņa, nevis astoņu vai sešu kā bija iepriekš, tāpēc ir jāgatavojas mazliet citādāk. Sākām garākus treniņus - skrējām, peldējām, gājām uz zāli. Laicīgi sākām domāt par sparingpartneriem - šobrīd Mairis trenējas ar bokseriem no Ukrainas, Gruzijas un Lielbritānijas. Šobrīd ir pēdējais sagatavošanās posma cikls, Mairis ar katru dienu kļūst spēcīgāks,'' tā Maira Brieža viens no treneriem Sandis Kleins.

Pretinieku augstāk vērtēt aicināja viens no Brieža menedžeriem Alberts Siesta: ''Divas dienas atrodos Latvijā. Īstenībā tā būs ļoti nopietna cīņa, lai gan kāds to īsti nenovērtē. Denijs Venters ir talantīgs bokseris, vienkārši šobrīd jau ir nopietnākā vecumā. Bokseris, kurš ļoti labi jūt ringu, tāpēc domājam, ka cīņa būs bīstama. Šis būs viens no Maira spēcīgākajiem pretiniekiem karjerā.'' Menedžeris atzīmēja, ka no finansiālās puses abi sportisti iegūs aptuveni vienādu honorāru, un tas šādai cīņai esot godīgs. Siesta neslēpa, ka šogad Mairim būs lieli plāni. Tuvākajos plānos ietilpst IBF josta, kas pieder argentīnietim Ramiresam, un, ja izdosies pieveikt Venteru, tad nākamajā cīņā plānota ļoti nopietna cīņa. Divu cīņu laikā pie noteiktu apstākļu sakritības Mairis varētu tikt līdz pasaules čempionāta obligātā pretendenta statusam.

Maira menedžeris arī komentēja, kāpēc Briedis līdz šim nav cīnījies ar Krievijas labākajiem bokseriem šajā kategorijā: ''Oficiāli paziņoju, ka esam gatavi kaut par pusi honorāra no tā, ko saņēma Āfrikas bokseri, atbraukt un boksēt. Ja būs piedāvājums, ja nebūs, tāpat noķersim viņus. Caur reitingu pietuvosimies oficiāli. Tāda tagad ir situācija.'' Arī Mairis atzīmēja, ka ir gatavs doties ringā un boksēties - vienalga Krievijā vai tepat Latvijā.

Par ceļu līdz šai cīņai pastāstīja Maira galvenais treneris Vasīlijs Čerņigovs, kurš arī novērtēja gaidāmo pretinieku: ''Ar Mairi strādājam jau 14 gadus. Kopš 2009. gada viņš ir profesionāls bokseris. Tas, ko viņš šobrīd dara, tā ir milzīga slodze un grūtības. Katrs, kurš ir bijis profesionālajā boksā, zina, ka tam nav nekādu saistību ar amatieru boksu. Profesionāļi ziedo savu veselību, tā ir jāuztur. Jābūt labai komandai. 18 cīņas, 18 uzvaras, ar Mairi šobrīd rēķinās visa boksa pasaule. Cik esmu runājis ar cilvēkiem lielos forumos, jau tagad var teikt, ka uz viņu skatās, kā uz vienu no kategorijas līderiem. Šajās kategorijās vienmēr ir iespējams nejaušības faktors. Cik analizēju Venteru, viņam ir kļūdas taktikā un tehnikā. Viņš ir neprognozējams, bet tajā pašā laikā ir kļūdas, uz kurām var veidot cīņu pret viņu. Šobrīd Mairim ir ļoti labi sparingpartneri.''

''Figting Elite'' cīņu turnīru pārstāvis Mārtiņš Egle visus aicināja klātienē vērot šo cīņu šovu: ''Tas ir liels gods organizēt šādu turnīru, kurā, domāju, Mairis Briedis kļūs par čempionu un ieies vēsturē ar vēl vienu čempionu jostu, kas būs nopelnīta Latvijā. Par ''Arēnas Rīgas'' piepildīšanu nekādu konkrētu mērķu nav, ņemot vērā, ka Mairis šobrīd ir ļoti populārs, slavens. Latvijas vārds iet visur, un cilvēki Mairi nāks atbalstīt. Plānot skaitu, kas atnāks, ir neiespējami. Vai biļetes aktīvi tiek pirktas? Ir OK.'' Kopumā vakara gaitā būšot astoņas cīņas, un lētākās biļetes pašlaik maksājot 15 eiro.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 16:19, pirms 8 gadiem
Tad kāpēc viņš vēl nav cīnījies par kādu prestižu jostu?
Slēpts komentārs: Synco

  +5 [+] [-]

, 2016-02-03 16:23, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: tipisks tizlenis nefans.
atbildi uz jautājumu. Ja Main Events rēķinātos ar Mairi, tad sen būtu notikusi cīņa par kādu no 4 jostām.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:34, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: atbildi uz jautājumu. Ja Main Events rēķinātos ar Mairi, tad sen būtu notikusi cīņa par kādu no 4 jostām.
paļubomu dzīvē arī neudačņiks esi. visu laiku kaut kas neapmierina.

     [+] [-]

, 2016-02-03 16:34, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: atbildi uz jautājumu. Ja Main Events rēķinātos ar Mairi, tad sen būtu notikusi cīņa par kādu no 4 jostām.
viņiem krūzeri nav aktuāli. Vispār uz krūzeriem neko nevar nopelnīt. Praktiski visi čempioni krievi,kas sitas tikai mājās

  -4 [+] [-]

, 2016-02-03 16:34, pirms 8 gadiem
tāpat kā pārējie neudačņiki, kas mīnuso

  +4 [+] [-]

, 2016-02-03 16:36, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: paļubomu dzīvē arī neudačņiks esi. visu laiku kaut kas neapmierina.
Visu pareizi viņš pateica. Labprāt paskatītos uz Mairi cīņā ar Ļebedevu vai Drozdu

  -1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:41, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Visu pareizi viņš pateica. Labprāt paskatītos uz Mairi cīņā ar Ļebedevu vai Drozdu
sarunā un redzēsim.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-03 16:42, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: viņiem krūzeri nav aktuāli. Vispār uz krūzeriem neko nevar nopelnīt. Praktiski visi čempioni krievi,kas sitas tikai mājās
Pēdējo 10 gadu laikā bokss garlaicīgs palicis, piemēram, fury vs klitschko cīņas laikā aizmigu. Visu laiku apkampās un pat neuztaisīja zilu aci. Arī Mayweather vs PacMan cīņa bija liels $ūd$, bet honorāri 200+M$$$$. Mūsdienu boksā laikam kaut ko var nopelnīt tikai lielas muldoņas vai ļoti talantīgs bokseris

     [+] [-]

, 2016-02-03 16:44, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: paļubomu dzīvē arī neudačņiks esi. visu laiku kaut kas neapmierina.
kāds sakars???

  -4 [+] [-]

, 2016-02-03 16:46, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: kāds sakars???
no tevīm jau pa gabalu ož.

     [+] [-]

, 2016-02-03 16:46, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Pēdējo 10 gadu laikā bokss garlaicīgs palicis, piemēram, fury vs klitschko cīņas laikā aizmigu. Visu laiku apkampās un pat neuztaisīja zilu aci. Arī Mayweather vs PacMan cīņa bija liels $ūd$, bet honorāri 200+M$$$$. Mūsdienu boksā laikam kaut ko var nopelnīt tikai lielas muldoņas vai ļoti talantīgs bokseris
+ mūsdienās nauda visur , visu arī izčakarē. + cilvēks vergo naudai un kā zombijs akli tai seko.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:54, pirms 8 gadiem
https://www.youtube.com/watch?list=... ko tādu arī nākotnē atkal redzēsim, kad cilvēki atmodīsies no dzīvošanas kastē un ieraudzīs dzīvi īstajās krāsās.

  -2 [+] [-]

, 2016-02-03 16:58, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: https://www.youtube.com/watch?list=... ko tādu arī nākotnē atkal redzēsim, kad cilvēki atmodīsies no dzīvošanas kastē un ieraudzīs dzīvi īstajās krāsās.
Nu nezinu kam ir jānotiek, lai bokss atkal kļūtu skatāms.

     [+] [-]

, 2016-02-03 17:12, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Nu nezinu kam ir jānotiek, lai bokss atkal kļūtu skatāms.
ko tādu arī nākotnē atkal redzēsim, kad cilvēki atmodīsies no dzīvošanas kastē un ieraudzīs dzīvi īstajās krāsās.

  -3 [+] [-]

, 2016-02-03 17:20, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: ko tādu arī nākotnē atkal redzēsim, kad cilvēki atmodīsies no dzīvošanas kastē un ieraudzīs dzīvi īstajās krāsās.
šaubos

     [+] [-]

, 2016-02-03 18:05, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: šaubos
tad turpini dzīvot kastē un problēmās un ciest.

     [+] [-]

, 2016-02-03 18:06, pirms 8 gadiem
pilns te ar zābakiem un tizleņiem, keponi vismaz rēkt par jums var ākstiem

     [+] [-]

, 2016-02-03 18:14, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: tipisks tizlenis nefans.
Čalīt, tu esi par daudz boksā uzņēmis sitienus galvā.
Cilvēks normāli pajautāja, bet tu.....

     [+] [-]

, 2016-02-03 18:16, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Tad kāpēc viņš vēl nav cīnījies par kādu prestižu jostu?
Nav tik vienkārši tur viss. Ir jāizsitas utt. Tas ir tas pats kā F1. Nepietiek ar talantu un uzvarām F3. Ja neesi no lielvalsts, nekas nespīd
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-03 18:56, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Nu nezinu kam ir jānotiek, lai bokss atkal kļūtu skatāms.
ir jāpiedāvā Mairim nopietni pretinieki

     [+] [-]

, 2016-02-03 19:09, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: ir jāpiedāvā Mairim nopietni pretinieki
Bez Maira jabūt vēl kādam. Maira lielākā problēma, kā jau šeit minēja, ir tas, ka viņš ir latvietis. Pasakiet lūdzu, kuram interesē kluss, baltais latvietis izņemot latviešus? Ja Mairis būtu amerikānis vai vācietis, tad jau sen būtu cīnijies par kādu jostu un nopelnījis naudu pensijai.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 23:59, pirms 8 gadiem
Mairim pagaišgad piedavaja cinities ar Drozdu
2nedeļas pirms ciņas,,,ataicas un pareizi darija 2nedeļu laika nevar sagatvoties tadai ciņai un honorars ari nebi ta verts lai brauktu,,,Mairis malacis un tagat jau sasniedzis ko latvijas boksa nau sasniegt un vel sasniegs
un japriecajas pa tadu čempiņu un jatbalsta,ne jaraksta ka butu ja but un nebutu