Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Uzslavas Gulbja spēlētājām: TTT sestā vieta Eiropas kausa spēka rangā

Uzslavas Gulbja spēlētājām: TTT sestā vieta Eiropas kausa spēka rangā
Kaira Lamberte 2023. gada 29. novembrī. Foto: EuroCup Women

Basketbola klubs "TTT Rīga" ierindots sestajā vietā Eiropas kausa "Top 16" spēka rangā, liecina trešdien, 3. janvārī, publicētais FIBA apskatnieka Pola Nilsena vērtējums.

Mārtiņa Gulbja un Valda Razumovska trenētā komanda sezonas pirmajā pusē uzvarēja visās astoņās Eiropas kausa spēlēs, tai skaitā 1/16 finālā mājās un viesos apspēlēja Kristīnes Vītolas pārstāvēto Grieķijas čempioni “Olympiacos SFP”.

TTT ir viena no piecām komandām, kuras 1/8 finālu sasniedza ar bilanci 8-0. Perfekta uzvaru un zaudējumu attiecība arī britu vienībai “London Lions”, Lauras Melderes pārstāvētajai Venēcijas “Reyer”, Anetes Šteinbergas “Bourges Basket” un Kristas Lukašēvicas “Uni Girona”.

Neraugoties uz to, pirmā vieta spēka rangā piešķirta Stambulas “Galatasaray”. Turcijas superklubs pērn ar Ievu Pulveri un Aiju Jurjāni sastāvā spēlēja Eiropas kausa finālā, bet šobrīd ar bilanci 10-6 nacionālajā čempionātā dala ceturto līdz septīto vietu.

Taisnības labad jāsaka, ka “sarkani-dzeltenās” Eiropas kausā nav zaudējušas nevienā spēlē, vienīgo neizšķirtu piedzīvojot 1/16 fināla izbraukuma spēlē Sosnovecā. Klubam pievienojusies “Louisville” absolvente un 2019. gada WNBA čempione, uzbrucēja Maiša Hainsa-Alena.

Hainsa-Alena oktobrī tika nosaukta par Eiropas kausa mēneša labāko spēlētāju. Decembrī tādu pašu godu izpelnījās “Baylor” absolvente, 23 gadus vecā spēka uzbrucēja Nalisa Smita. “Galatasaray” ārējai līnijai ir Beļģijas vaibsti – komandas saspēli vada Žulī Vanlū un Hinda ben Abdelkadera.

“Salīdzinot ar daudzām konkurentēm, TTT nav prominentu spēlētāju, taču komanda paveikusi lielisku darbu, tāpēc Mārtiņš Gulbis un viņa spēlētājas ir pelnījušas uzslavas! Iespēju durvis ir atvērtas – “Roche Vendee” ir nākamā pretiniece rindā,” raksta FIBA apskatnieks Pols Nilsens.

“Pašaizliedzīgā bumbotāja Kaira Lamberte pārī ar Ievas Pulveres pieredzi un efektivitāti izveidoja komandas atspēriena punktu, kamēr Margo Klavo arī rāda iespaidīgu sniegumu. Uz papīra viņām rangā nevajadzētu būt tik augstu, taču viņas turpina uzvarēt!”

EuroCup Women “Top 16” spēka rangs 3. janvārī

#Komanda
1Galatasaray (Turcija)
2London Lions (Lielbritānija)
3Reyer Venezia (Itālija)
4Bourges Basket (Francija)
5Uni Girona (Spānija)
6TTT Rīga (Latvija)
7Lattes Montpellier (Francija)
8Kayseri (Turcija)
9Bešiktaš (Turcija)
10Arka Gdynia (Polija)
11Roche Vendee (Francija)
12Sedis Basquet (Spānija)
13Gorzow (Polija)
14Dinamo Sassari (Itālija)
15NKA Universitas Pecs (Ungārija)
16Gernika Bizkaia (Spānija)

“Roche Vendee” viduvēji klājas spēcīgajā Francijas līgā, taču Rošsurjonas komandu nedrīkst nenovērtēt. Pirmkārt, “tīģeri” uzvarējuši visās četrās Eiropas kausa mājas spēlēs, otrkārt, vienībai ir ļoti plašs līderu loks.

Cīņu turpina pa trīs klubiem no Francijas (Bourges, Roche Vendee, Lattes Montpellier), Turcijas (Bešiktaš, Galatasaray, Kayseri) un Spānijas (Gernika, Uni Girona, Sedis Basquet). Divas komandas ir Polijai (Gdynia, Gorzow) un Itālijai (Venezia, Sassari), viena – Latvijai, Lielbritānijai, Ungārijai.

EuroCup Women 1/8 fināla pāri

Pāris1.spēle2.spēle
#1 Bourges Basket – Bešiktaš #16--
#2 London Lions – Gernika Bizkaia #15--
#3 Reyer Venezia – Arka Gdynia #14--
#4 Galatasaray – Gorzow #20--
#5 Uni Girona – Sedis Basquet #12--
#6 TTT Rīga – Roche Vendee #11--
#23 NKA Universitas Pecs – Kayseri #26--
#8 Lattes Montpellier – Dinamo Sassari #24--

Izspēles kārtība

“Play-off” notiks piecās kārtās, katrā no tām uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā. “Round of 16” spēles jeb astotdaļfināli risināsies 2024. gada 10. un 18. janvārī. Ceturtdaļfināli paredzēti 22. un 29. februārī, tātad pēc Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Pusfināli notiks 7. un 14. martā, bet fināls – 3. un 10. aprīlī.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurocup...


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.