Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" labo NHL rekordu, iemetot divus vārtus divās sekundēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canadiens" labo NHL rekordu, iemetot divus vārtus divās sekundēs
Monreālas "Canadiens" atzīmē uzvaras vārtus. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Monreālas "Canadiens" labojis rekordu, iemetot divus vārtus divās sekundēs. Pateicoties šādam pavērsienam, izdevās savā laukumā ar 6:4 pārspēt Vašingtonas "Capitals".

Monreālas "Canadiens" vadības grožus ieguva trešajā minūtē, kad ātrajā uzbrukumā ripa nonāca pie Jesperi Kotkaniemi, un soms izcēlās ar metienu tuvajā stūrī virs vārtsarga pleca. Šovasar ar trešo numuru draftētajam uzbrucējam tie bija pirmie vārti NHL karjerā, un viņš 18 gadu un 118 dienu vecumā kļuva par otro jaunāko spēlētāju ilgajā "Canadiens" vēsturē, kurš guvis vārtus. Rekords kopš 1974. gada pieder Mario Tremblē, kurš bija 18 gadus un 75 dienas vecs.

Otrās trešdaļas sākumā Brendans Galagers guva divus vārtus trīs minūšu laikā, palielinot "Canadiens" pārsvaru līdz 3:1, taču čempionu atbilde nebija ilgi jāgaida – Vašingtonas "Capitals" bija nepieciešamas mazāk nekā desmit minūtes, lai pārņemtu vadības grožus. Otros vārtus mačā guva bijušais Monreālas uzbrucējs Larss Ellers, un divas reizes izcēlās arī Aleksandrs Ovečkins – vispirms pēc prasmīgas Jevgeņija Kuzņecova piespēles tika izmantots izgājiens divatā pret aizsargu, bet pēcāk viņš pielaboja Dmitrija Orlova metienu no zilās līnijas.

"Capitals" bija vadībā ar 4:3, bet mājinieki aizvadīja lieliskas beigas, pēdējo trīs minūšu un četru sekunžu laikā gūstot trīs vārtus. Kotkaniemi cīnījās vārtu priekšā un panāca izlīdzinājumu. 22 sekundes pirms beigām Makss Domi aizskrēja pretuzbrukumā, pavilka ripu zem sevis un izmantoja sāncenšu vārtsarga Breidena Holtbija kļūdu. "Capitals" nomainīja Holtbiju pret sesto spēlētāju, bet "Canadiens" uzvarēja centra iemetienā, un Joels Armija tūdaļ iemeta tukšos vārtos – 6:4.

Vārtu guvumus šķīra tikai divas sekundes, tādējādi "Canadiens" sasniedza jaunu rekordu, jo iepriekš trim komandām bija izdevies gūt divus vārtus trīs sekunžu laikā. To paveica Ņujorkas "Islanders" 2016. gada 30. novembrī pret Pitsburgas "Penguins", Minesotas "Wild" 2014. gada 21. janvārī pret Čikāgas "Blackhawks" un Sentluisas "Eagles" 1935. gada 12. martā pret Detroitas "Red Wings".

Duelī starp Rietumu un Austrumu konferences līdervienībām par galveno varoni kļuva somu vārtsargs Peka Rinne, kurš atgriezās pēc savainojuma un atvairīja 42 metienus, palīdzot Nešvilas "Predators" viesos ar 4:1 pieveikt Tampabejas "Lightning". Centra uzbrucēja Raiena Džohansena kontā divas rezultatīvas piespēles.

Cits somu vārtsargs Miko Koskinens, kurš vairākas sezonas pavadījis Kontinentālajā hokeja līgā, aizvadīja savu pirmo sauso maču NHL. Viņš atvairīja 40 metienus un kaldināja Edmontonas "Oilers" uzvaru pret Čikāgas "Blackhawks" – 4:0.

Regulārā sezona, 2. novembris

SpēleRez.SpēleRez.
Maple Leafs – Stars1:2Islanders – Penguins3:2 PM
Canadiens – Capitals6:4Senators – Sabres4:2
Red Wings – Devils4:3Lightning – Predators1:4
Blues – Golden Knights5:3Flames – Avalanche6:5
Oilers – Blackhawks4:0Ducks – Rangers2:3 PM
Kings – Flyers2:5Sharks – Blue Jackets1:4

     [+] [-]

, 2018-11-02 13:23, pirms 5 gadiem
Nereāli