Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dengs vienojas ar "Lakers" par 72 miljonu līgumu, Džonsons uz "Jazz"

Rolands Eliņš

Dengs vienojas ar "Lakers" par 72 miljonu līgumu, Džonsons uz "Jazz"
Luols Dengs
Foto: SIPA USA/Scanpix

NBA basketbolists Luols Dengs pievienosies Losandželosas „Lakers” vienībai, ar kuru panācis vienošanos uz četrām sezonām un par 72 miljoniem ASV dolāru, bet viņa bijušais komandas biedrs „Heat” vienībā Džo Džonsons dosies uz Jūtas „Jazz” ar divu sezonu un 22 miljonu vērtu līgumu.

Pieredzējušais Luols Dengs bija neierobežotā brīvā aģenta statusā, bet pagājušajā sezonā Maiami „Heat” sastāvā nopelnīja 10.1 miljonu. „Heat” šobrīd gan par prioritāti izvirzīja Hasana Vaitsaida nosargāšanu sastāvā un Dveina Veida jauno līgumu, un Dengs izvēlējies pieņemt „Lakers” piedāvājumu, vēsta „Yahoo”.

Vienošanās panākta par 72 miljoniem dolāru uz nākamajām četrām sezonām. Līguma izskaņā Dengam būs 36 gadi, turklāt viņš jau iepriekšējās divās sezonās „Heat” piedzīvoja savas statistikas lejupslīdi. Aizvadītajā sezonā viņam vidēji spēlē 12.3 punkti un sešas atlēkušās bumbas, kamēr savos labākajos gados „Bulls” sastāvā Dengs aizvadīja sešas sezonas, kurās pārsniedza vidēji spēlē gūto 17 punktu robežu.

„Lakers” šajā starpsezonā pēc Kobes Braienta aiziešanas un algu griestu iespaidīgā kāpuma ir milzīga finanšu rocība, kas līdz šim izmantota krievu centra Timofeja Mozgova (64 miljoni četros gados) un uzbrucēja Džordana Klārksona (50 miljoni četros gados) līgumiem. Tāpat veikti kvalifikācijas līguma piedāvājumi Tarikam Blekam un Marselinju. „Lakers” ļoti aktīvi centās pierunāt pievienotais jau pieminēto Vaitsaidu, taču viņš izvēlējās palikt Maiami.

Jaunu komandu atradis arī cits „Heat” veterāns Džo Džonsons. Viņš Maiami ieradās tikai aizvadītās sezonas gaitā pēc atlaišanas no Bruklinas „Nets”, bet nu 34 gadus vecais aizsargs vienojies ar Jūtas „Jazz”. Ar viņu tiks noslēgts divu gadu un 22 miljonu dolāru vērts līgums, kas sniegs perspektīvajai „Jazz” vienībai pieredzējuša līdera klātbūtni.

Tiesa, jaunais līgums Džonsonam ne tuvu nav tik vērtīgs kā viņa iepriekšējais darījums. 2010. gada vasarā Džonsons ar „Hawks” noslēdza sešu gadu un 126 miljonu līgumu, bet nespēja piepildīt savu potenciālu. Aizvadītajā sezonā viņš „Nets” un „Heat” komandās vidēji spēlē guva 12.2 punktus, lai gan 2006./07. gada sezonā spēja samest pat 25 punktus vidēji spēlē un vēl četrās sezonās pārsniegt 20 punktu atzīmi.

Izmantotie resursi:
NBA on Yahoo! Sports - News, Scores, Standings,...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-02 17:27, pirms 8 gadiem
Tas jau nav normali vairs...82 speles spele ceturto ceturtdalu,ja paveicas,tad ar pusatdevi playofus un tadi ljimoni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-02 18:32, pirms 8 gadiem
Heat vairāki tituli, visu laiku playoff, bet tagad atkal būs grūti laiki!
Draftētais(2015) ir tikai lomas spēlētājs un ap viņu nevar būvēt apkārt!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-02 19:19, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Lakeriem tagad komandas komplektesana reali sudigi izskatas, NYK katra zina tagad komplektesana ir labaka+ jacer ka sanaks Weidu dabut tad izcili butu !
Speles zinja tas buutu labi, bet Wade nenaaks, ja nemaksaas vismaz 20+. Vinsh gandriiz visu karjeru njeemis mazaaku algu. Tagad Hasanam iedeva max, bet vinjam 10m tik piedavaa. Ja Knicks vinju panjems par tiem 20m, tad nekas dizhi daudz tur nepaliek. Vienam normalam rotaacijas speletajam. Un kas mainiis startingu? Kvins, Serafins???

     [+] [-]

, 2016-07-02 19:20, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Heat vairāki tituli, visu laiku playoff, bet tagad atkal būs grūti laiki!
Draftētais(2015) ir tikai lomas spēlētājs un ap viņu nevar būvēt apkārt!
Protams, bet aizsardziibaa vareetu buut top3 rookie ar KP un KAT pagaashsezon. Ne pavelti gaaja starting5 sezonaa.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-02 19:58, pirms 8 gadiem
nja Lakers ātri sagrauj visu fanu cerības, ka milzīgās finanšu rezerves ļaus atkal cīnīties par titulu ... tāda nauda izgrūsta nesakarīgi - spēlētāji normāli, bet ne jau čempionu līmeņa.

     [+] [-]

, 2016-07-02 21:05, pirms 8 gadiem
Heat maitas savam frančīzes spēlētājam prasa 50% pay-cut... Ehh Railijs āpsis...
Aizsies Veids uz citu klubu pa 20M ka nograb...
Ar kuru galu viņi domā, tieš'ma cer, ka Bošs spēs atveseļoties? Kurš cits tur vilks to komandu?

     [+] [-]

, 2016-07-02 21:51, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Heat maitas savam frančīzes spēlētājam prasa 50% pay-cut... Ehh Railijs āpsis...
Aizsies Veids uz citu klubu pa 20M ka nograb...
Ar kuru galu viņi domā, tieš'ma cer, ka Bošs spēs atveseļoties? Kurš cits tur vilks to komandu?
viņi jau cer uz Durantu..taapeec jau arii tik daudz iet prom, un atbriivo liidzekļus .

     [+] [-]

, 2016-07-02 22:12, pirms 8 gadiem
faarms rakstīja: viņi jau cer uz Durantu..taapeec jau arii tik daudz iet prom, un atbriivo liidzekļus .
PRikols ir tāds,ka Railijs teica,ka numur viens FA ir Whiteside....Bez maz poh uz Wade,jo viņš tak paņems pay cut

     [+] [-]

, 2016-07-02 22:37, pirms 8 gadiem
Dengs vismaz ir veterāns, kas varētu palīdzēt LAL jaunuļiem, atšķirībā no Mozgova, te var saprast domu gājienu

     [+] [-]

, 2016-07-02 23:05, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: PRikols ir tāds,ka Railijs teica,ka numur viens FA ir Whiteside....Bez maz poh uz Wade,jo viņš tak paņems pay cut
Nebūtu slikts gājiens tam Veidam iedot tos 20M Viņa alga tāpat drīkst iet pāri Cap-space, jo viņš ir farnčīzes spēlētājs, labi, soda naudas ir, bet nu, oficāli capspace tas neietekmē, Durantam ar vietas paliktu...

Un pēc veiksmīga sezonas sākuma Bošam, nevienu vērdu nepīkstētu par viņa veselību un ar steigu aizmainītu, lai tie trīs gadi pa 25M nav uz pleciem vairs. Spekulējot uz to, ka ikā jau čalis jūtas labi, tik cik risks, bet anyway... jādabūn prom..

     [+] [-]

, 2016-07-03 08:34, pirms 8 gadiem
Ko nozīmē frančīzes spēlētājs?

     [+] [-]

, 2016-07-03 10:19, pirms 8 gadiem
tekken rakstīja: Ko nozīmē frančīzes spēlētājs?
Nu visu laiku spēlējis tur.

Un pat nevajag visu karjeru spēlēt vienā vietā, bet pietiek man liekas ar 3 gadiem, lai dabūtu bird rights, kas atļauj atjaunot līgumu un pārmaksāt pāri salary cap.