Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Klakocka: "Izlases treniņi noder gan pieredzējušajām spēlētājam, gan jaunajām"

Rolands Eliņš

Klakocka: "Izlases treniņi noder gan pieredzējušajām spēlētājam, gan jaunajām"
Mārtiņš Gulbis darbā ar izlasi. Foto: LBS

Šodien Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes aizvadīja pirmo koptreniņu Elektrum Olimpiskajā centrā, un izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un izlases kapteine Aija Klakocka ar LBS starpniecību piedāvāja komentārus par treniņprocesa sākšanos.

Treneru Mārtiņa Gulbja, Matīsa Rožlapas, Ziedoņa Jansona un Ivara Ikstena vadībā nodarbībā piedalījās 11 basketbolistes: Aija Klakocka, Kate Krēsliņa, Zenta Meļņika, Ilze Jākobsone, Paula Strautmane, Karlīna Pilābere, Dinija Pāvelsone, Anna Dreimane, Aleksa Gulbe, Nikola Ozola un Eva Indriķe. Paredzams, ka turpmāk darbā iesaistīsies arī citas valstsvienības un Latvijas U20 izlases spēlētājas.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis: “Kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Ivaru Ikstenu izstrādāts plāns, lai spēlētājas pakāpeniski sagatavotos lielākām slodzēm, bet prieks, ka daudzas nav ļāvušās dīkstāvei un ir pietiekami labā formā. Tuvākajā laikā būs papildinājums – Kristīnei Vītolai šodien dzimšanas diena, Rūta Veidere gatavojas priecīgam notikumam, vairākas U20 izlases spēlētājas šodien kārtoja eksāmenu. Iesim uz priekšu soli pa solim.”

Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine Aija Klakocka: “Ļoti priecājos par iespēju vasarā strādāt labos apstākļos un kvalificētu treneru vadībā. Tas noder gan pieredzējušām spēlētājām, gan jaunajām. Varam gan attīstīt meistarību, gan labāk iepazīties ar komandas jaunpienācējām, ko īsajos kvalifikācijas ciklos nevaram pagūt izdarīt. Pati pēc sezonas paguvu atpūsties un arī patrenēties, bet komandā nodarbības efektīvākas nekā vienatnē.”

No 1. jūnija Latvijas Basketbola savienība Elektrum Olimpiskajā centrā rīko sieviešu un vīriešu valstsvienību, kā arī U16 un U18 izlašu kandidātu koptreniņus, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus (pirmdienās un trešdienās vīrieši un jaunieši, otrdienās un ceturtdienās sievietes un jaunietes).

Informāciju sagatavoja:
Matīss Stasjuns
LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa

     [+] [-]

, 2020-06-02 17:03, pirms 4 gadiem
Veidere gatavojas kāzām?