Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šarangovičam "hat-trick", taču "Devils" izlaiž četru vārtu pārsvaru un zaudē

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Šarangovičam "hat-trick", taču "Devils" izlaiž četru vārtu pārsvaru un zaudē
Trīs vārtu guvējs "Devils" rindās Jegors Šarangovičs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc Latvijas laika agrajā spēlē Ņūdžersijas “Devils” trešā perioda laikā izlaida četru vārtu pārsvaru un aizraujošā cīņā ar 6:7 papildlaikā piekāpās Austrumu konferences līderei Floridas “Panthers”.

# Austrumu konferences vienības pirms šī mača bija tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm – pirmajā reizē ar 7:3 pārāka bija “Devils”, savukārt otrajā ar 4:1 uzvaru guva “Panthers”.

# Spēli daudz apņēmīgāk iesāka mājinieki, tas ir, Ņūdžersija, kas vainagojās ar diviem vārtu guvumiem ceturtajā minūtē. Rezultātu atklāja baltkrievs Jegors Šarangovičs, bet 17 sekundes vēlāk precīzi meta “Devils” snaiperis Džeks Hjūzs (2:0), kuram šie bija jau 26 vārti šosezon. Pirmajā periodā panterām vienus vārtus atguva Hjūza vienaudzis 20 gadīgais Antons Lundels (2:1).

# Arī otrās trešdaļas sākums velniem izrādījās ļoti veiksmīgs – 45 sekunžu laikā vārtos ripu raidīja Šarangovičs un Kukanens (4:1). Pēcāk “Panthers” aizsargs Radko Gudass samazināja rezultāta starpību, bet tad hat-trick mazākumā nokārtoja Šarangovičs. Savukārt sesto ripu Sergeja Bobrovska cietoksnī ieraidīja Andreass Džonsons (6:2).

# Noslēdzošajā trešdaļā “Panthers” veica lielu atspēlēšanās kampaņu, ko iesāka Brendons Montūrs, turpināja Gustavs Foršlings, bet ar diviem vārtiem pusotru minūti pirms pamatlaika beigām noslēdza kapteinis Aleksanders Barkovs, Floridai atspēlējot četru vārtu deficītu un panākot papildlaiku (6:6). Papildlaikā Foršlings uz emociju pacēluma iemeta arī uzvaras ripu – 6:7.

# Abas komandas nākamo spēli aizvadīs jau rītdien. Florida 20:00 eksaminēs latviešu centra uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo “Sabres”, tikmēr “Devils” samēros spēkus ar saliniekiem no Ņujorkas.

NHL spēles 2. un 3. aprīlī

SpēleLaiksSpēleLaiks
Devils - Panthers6:7 PAvalanche - Penguins22:00
Jets - Kings2:00Bruins - Blue Jackets2:00
Lightning - Canadiens2:00Flyers - Maple Leafs2:00
Hurricanes - Wild2:00Flames - Blues5:00
Sharks - Stars5:30