Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rubīns: "NHL līgums – tā ir katra hokejista sapņa pirmā daļa"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rubīns: "NHL līgums – tā ir katra hokejista sapņa pirmā daļa"
Kristiāns Rubīns. Foto: Thomas Skrlj/Toronto Marlies

Trešdien divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Toronto "Maple Leafs" parakstīja latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka sajūtas bijušas neaprakstāmas. Jau piektdien piedāvāsim plašāku interviju ar spēlētāju.

22 gadus vecais Kristiāns Rubīns pagājušajā sezonā kļuva par ECHL čempionu un aizvadīja 15 spēles Toronto "Marlies" rindās. Šajā sezonā viņš kļuva par "Maple Leafs" fārmkluba pamatsastāva spēlētāju, ar 47 mačiem būdams otrais aizsargu vidū. Latvietis guvis divus vārtus un sakrājis 14 punktus, nule parakstot NHL sākuma līgumu uz divām sezonām. Kā bonusu par līguma parakstīšanu Rubīns katrā sezonā saņems 92,5 tūkstošus dolāru. Viņa alga NHL līmenī būs 832,5 tūkstoši, bet AHL līmenī – 70 tūkstoši.

"Līgumu ar "Maple Leafs" nācās parakstīt mājās. Lai arī cik ļoti gribētos parakstu uz līguma likt kluba ofisā, tomēr ir jāievēro karantīnas ieteikumi," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Rubīns. Viņš joprojām uzturas Toronto, Kanādas lielākajā pilsētā. Par savu lēmumu palikt Toronto un šīs sezonas notikumiem aizsargs stāstīs piektdien gaidāmajā intervijā.

"Parakstīt līgumu ar NHL komandu – tā ir katra hokejista sapņa pirmā daļa. Tā ir iespēja, papildus motivācija un parāda, ka viss ir iespējams. Līgums arī parāda uzticību. Sajūtas, parakstot līgumu ar "Maple Leafs", ir neaprakstāmas," pauda Rubīns. "Nespētu tikt tik tālu bez savas ģimenes, treneriem un komandas biedriem."

Rubīns pārstāvēja Latvijas izlasi 2018. gada pasaules čempionātā, izceļoties ar vārtiem pret Kanādu un rezultatīvu piespēli. Viņa kontā ir arī trīs U20 pasaules čempionāti un divi kopā ar U18 valstsvienību. No 2013. līdz 2016. gadam Rubīns spēlēja Zviedrijā, bet pēc tam devās uz Kanādu.

NHL komandai vienlaikus drīkst būt līgumi ar 50 spēlētājiem. "Maple Leafs" tagad aizpildītas 48 vietas. Pēc diviem gadiem viņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. No Toronto deviņiem pamatsastāva aizsargiem līgumi uz nākamo sezonu ir sešiem.

No Latvijas hokejistiem spēkā esoši līgumi ar NHL komandām pašlaik ir vārtsargiem Elvim Merzļikinam, Matīsam Kivleniekam un Artūram Šilovam, aizsargiem Kristiānam Rubīnam un Kristoferam Bindulim, uzbrucējiem Rūdolfam Balceram, Rodrigo Ābolam, Teodoram Bļugeram un Zemgum Girgensonam.

  -4 [+] [-]

, 2020-04-02 09:55, pirms 4 gadiem
Latviesu domasana, papildus motivacija...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-02 10:19, pirms 4 gadiem
Aizver muti, Miša Paraškin!

     [+] [-]

, 2020-04-02 16:11, pirms 4 gadiem
Gribētos ticēt, ka ar tādu augumu Rubīna nokļūšanai NHL vajadzētu būt tikai laika jautājumam. Galvenais uzcītīgi un gudri strādāt pie izaugsmes.

     [+] [-]

, 2020-04-02 16:35, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Gribētos ticēt, ka ar tādu augumu Rubīna nokļūšanai NHL vajadzētu būt tikai laika jautājumam. Galvenais uzcītīgi un gudri strādāt pie izaugsmes.
Domāju, ka debija neizpaliks, nākamgad noteikti...

     [+] [-]

, 2020-04-02 16:36, pirms 4 gadiem
Kad beigsies tas trakums, tad varam pieredzēt sezonu pat ar 6-7 letiņu dalību...

     [+] [-]

, 2020-04-02 18:32, pirms 4 gadiem
Viss izdosies.
Straadaa, tici un esi pozitiivs.