Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pasečņikam liels spēles laiks, "Wizards" vājš otrais puslaiks pret Orlando

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pasečņikam liels spēles laiks, "Wizards" vājš otrais puslaiks pret Orlando
Anžejs Pasečņiks (Nr. 18) aizsardzībā. Foto: Nick Wass/AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) 23. zaudējumu aizvadītajās 33 spēlēs piedzīvojusi Anžeja Pasečņika un savainotā Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas savā laukumā ar 101:122 atzina Orlando "Magic" (15-19) pārākumu.

Anžejs Pasečņiks šonakt laukumā pabija 23:49 minūtes (otrais lielākais spēles laiks viņa NBA karjerā), gūstot četrus punktus (2/7 - 2p., 0/1 - 3p.), savācot desmit atlēkušās bumbas, nopelnot piecas piezīmes, iedodot trīs rezultatīvas piespēles, vienreiz pārtverot bumbu, pieļaujot vienu kļūdu, kā arī izcīnot labāko +/- rādītāju komandā (+4).

"Wizards" sastāvā šonakt atgriezās Bredlijs Bīls, kurš iepriekš bija guvis kājas savainojumu. Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem ļoti nepatīkamu savainojumu, dodoties uz grozu, guva Džonatans Aizeks, kuram piezemējoties izgriezās celis. Pirmajā ceturtdaļā veiksmīgāk laukumā darbojās "Magic", kas vienubrīd ieguva deviņu punktu pārsvaru (20:11), melnkalnietim Nikolam Vučevičam pirmajās 12 minūtēs gūstot desmit punktus.

Pasečņiks laukumā pirmoreiz devās 4:45 minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, pārtverot bumbu savas komandas soda laukumā, vēlāk realizējot ļoti tālu pustālo metienu, kā arī ar ļoti nesekmīgu (netrāpīja pa groza stīpu) tālmetienu noslēdzot pirmo ceturksni. Latvietis bija laukumā arī otrās ceturtdaļas pirmajās septiņās minūtēs, savu otro precīzo metienu realizējot tiešā groza tuvumā pēc tālas komandas biedra piespēles. Pasečņiks pirmajā puslaikā kopumā spēja iekrāt četrus punktus, sešas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli un divas piezīmes. Orlando vienība pirmo puslaiku noslēdza būdama vadībā ar 62:58.

Pēc puslaiku pārtraukuma Anžejs laukumā tika sūtīts trešās ceturtdaļas vidū, nespējot kardināli uzlabot "Wizards" sniegumu - "Magic" basketbolisti mača trešajā nogrieznī bija pārāki ar 32:25, savukārt ceturtās ceturtdaļas sākumā ar sešiem punktiem pēc kārtas panāca jau +17 (100:83). Arī turpinājumā Vašingtonai neizdevās uzlabot savu sniegumu, mājiniekiem cīņās ar "Magic" piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Mājiniekus neglāba Bīla atgriešanās spēlē parādītais spožais sniegums - 27 punkti un piecas rezultatīvās piespēles. Orlando rindās double-double ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām sev nokārtoja Vučevičs, savukārt pavisam nedaudz līdz līdzīgam sasniegumam pietrūka Dīdžejam Ogustīnam, kurš 25 punktiem (viņa sezonas rekords) pievienoja deviņas rezultatīvas piespēles.

"Wizards" ar bilanci 10-23 Austrumu konferencē dala 12. un 13. pozīciju ar Klīvlendas "Cavaliers". Nākamo maču ASV galvaspilsētas komanda aizvadīs naktī uz 4. janvāri, kad savā laukumā uzņems Portlendas "Trail Blazers".

     [+] [-]

, 2020-01-02 04:52, pirms 4 gadiem
Ieraudzīju statos trīni, jau padomāju, diez, kā tas izskatījies, skatos, ka aprakstīts kā "ļoti nesekmīgs"..
quattro quattro arī godam savākts (kas pie tādiem mīnusiem pat ir jāmāk dēļ +/-), nu ko, pēc visiem parametriem atbilst.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-02 07:08, pirms 4 gadiem
Tas trīnis tiešām bija smieklīgs . Bet, kad AP ir laukumā, tad spēle izskatās sakarīgāka. Malacis.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-02 09:51, pirms 4 gadiem
Nu tas trejacis, ko Anžejs izpildīja, tur laika domāt vai koriģēt metienu nebija. Bija izvēle vai nu mest vai to nedarīt, jo laika vairs nebija. Nesanāca metiens, tas nekas, bet vismaz mēģināja; arī to jānovērtē.

Domāju, Pasečņiks sevi vēl pierādīs no labās puses. Un taisnība DisCo, ar viņu laukumā "Wizards" ir labāki, īpaši uzbrukumā viņš labi nostrādā ar korpusu un dod iespēju saviem partneriem nosacīti brīvāk piekļūt pretinieku grozam, un arī pats prot tikt pie punktiem.

Savukārt par latviešu kvartetu NBA jauns raksts te :

NBA. Latviešu darbi un nedarbi. Sarunas, kas...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-02 11:20, pirms 4 gadiem
Ne pirmais mačs, kad Anžejam nekrīt metieni, bet ar viņu laukumā plusi

     [+] [-]

, 2020-01-02 12:26, pirms 4 gadiem
Žēl, ka uzpirktie tiesneši Pasečņikam neieskaitīja 8 soda metienus, 9 divpunktu un 11 trīspunktu metienus, kā arī 22 rezultatīvas piespēles, 67 atlekušās bumbas (no tām 64 uzbrukumā), 5 bloķētus metienus, papildus vēl 1 nemanāmi pārtvertu bumbu - ar šo Pasečņika veikumu būtu pieticis, lai "Wizards" uzvarētu...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-02 12:35, pirms 4 gadiem
Bez Anžela laukumā komandas spēlē pamatīgi buksēja. Andžejs labi spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā - praktiski visi uzbrukumi tika izspēlēti ar Andžejs līdzdalību. Interesanti ko Vašingtonā darīs pēc 45 dienām.

     [+] [-]

, 2020-01-02 12:51, pirms 4 gadiem
AP labākais koefs komandā +5. Tas tomēr ir diezgan pozitīvi.