Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dainis Dukurs: "IBSF lēmums ir spļāviens sejā "tīrajiem" sportistiem"

Rolands Eliņš

Dainis Dukurs: "IBSF lēmums ir spļāviens sejā "tīrajiem" sportistiem"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) lēmums atcelt Krievijas sportistu pagaidu diskvalifikācijas ir spļāviens sejā godīgajiem atlētiem, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas skeletona komandas treneris Dainis Dukurs.

"Cerēju, ka lēmums šoreiz būs citādāks, jo pierādījumu bija vairāk, nekā gada sākumā, kad arī tika piespriestas pagaidu diskvalifikācijas. Tas liecina, ka ir kādi citi spēki, kas ietekmē šos lēmumus. Šoreiz bijām pārliecināti, ka viņi netiks cauri sveikā. Acīmredzot, ir citas sviras," teica Dainis Dukurs.

IBSF Uzklausīšanas komisija piektdien uzklausīja skeletonistus Aleksandru Tretjakovu, Jeļenu Ņikitinu, Olgu Potiļicinu, Mariju Orlovu un Sergeju Čudinovu, kā arī bobslejistus Aleksandru Kasjanovu, Aleksandru Zubkovu, Alekseju Puškarevu un Iļviru Huzinu.

Pēc uzklausīšanas IBSF nonāca pie secinājuma, ka nav pietiekami daudz pierādījumu, lai saglabātu spēkā sportistu pagaidu diskvalifikācijas. Uzklausīšanas komisija aicina Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) pēc iespējas ātrāk IBSF prezentēt pamatotu lēmumu, lai varētu veikt turpmākās darbības.

Krievija ir pieķerta valsts atbalstītas dopinga programmas izveidošanā un izmantošanā 2014.gada Soču Olimpiādē, savukārt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija līdz šim par dalību dopinga programmā 25 Krievijas sportistiem anulējusi Sočos sasniegtos rezultātus un diskvalificējusi viņus no olimpiskajām spēlēm.

Pirmdien SOK publicēja 46 lappušu garu detalizētu skaidrojumu par diskvalificētā distanču slēpotāja Aleksandra Ļegkova lietu, un, visticamāk, šādi ziņojumi būs arī par pārējiem sodītajiem sportistiem.

"Slēpošanas federācija arī Ļegkovu tik viegli nevarēja dabūt malā. Grūti spriest, vai IBSF pārliecinās jaunie argumenti. Tur ir citi spēki, krievi visu laiku presē. Tas ir spļāviens sejā "tīrajiem" sportistiem. Šo visu laiku bija pārliecība, ka lēmums būs citādāks. Ja Latvijas sportisti kaut ko tādu izdarītu, viņi sen jau būtu iznīcināti," skaidroja Dukurs.

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri šobrīd gatavojas nākamajam Pasaules kausa posmam, kas pēc nedēļas norisināsies Vācijas trasē Vinterbergā.

"Šodien saņemsim tehniku no Ziemeļamerikas. Martins mainīs skeletonu, arī Tomass šo to uzlabos. Tagad būs daudz mierīgākas trases, nekā Ziemeļamerikā. Pasaules kausa posmos startējam ar domu par kaut ko augstāku," atzīmēja D.Dukurs.

SOK šobrīd diskvalificējusi 25 Krievijas sportistus, kuri piedalījušies valsts atbalstītā dopinga programmā. Ja sākotnējais pārbaudāmo lietu skaits bija 28, tad piektdien SOK ziņo, ka izmeklē par astoņiem gadījumiem vairāk, līdz ar to, iespējams, sekos vēl 11 diskvalifikācijas.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2017-12-01 18:58, pirms 6 gadiem
Tā tas ir kremļa naudas prostitūtas bobsleja/skeletona federācija ir mīzelu fani.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-01 19:04, pirms 6 gadiem
Alkatīgi urlas ir ne tikai starp mums un austrumos, bet arī vakareiropā.Priekā, Feriāni, tikai neaizrijies.
Slēpts komentārs: fans54
Slēpts komentārs: LeoT

  +5 [+] [-]

, 2017-12-01 19:21, pirms 6 gadiem
fans54 rakstīja: Izskatās, ka tie apvainojumi ir pavāji un balstās uz viena pārbēdzēja safabricēto. Pie tam pats ir pielicis roku pie kaut kādām blēdībām! Sāksies vispusīga izmeklēšana. Vecais pāters jau vakar bija tāds klusāks un sāka taisnoties, ka nemaisoties!?
Varbūt pietiek laist urīna terapijas blakusefektus ēterā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2017-12-01 19:24, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Dukurs ir liels spļāviens sportam, sataisījies uz politiku - nožēlojami
Nožēlojami ir troļļu mēģinājumi diskrediditēt viena no Latvijas cienījamāko sportistu vecākiem! Šis vīrs savlaik ieķīlāja māju ( ja pareizi atceros ) lai sakasītu naudu dēlu vajadzībām sportā, ko nesedza valsts. Vairāk nekā 10 gadu viņi gāja savu ceļu un tu sū.d.a trolli domā, ka kāds ņems nopietni to sū.d.u ko tagad stum mums ausī ???! Klau, psrs laiki ir beigušies, pārāk daudz info visapkārt

     [+] [-]

, 2017-12-01 19:24, pirms 6 gadiem
šķidriņš rakstīja: Va vellos ! Cik maz apspļaudītu renes šļūcēju !
Proti ?

     [+] [-]

, 2017-12-01 19:32, pirms 6 gadiem
Krievi nesen lielījās, ka uz Vinterbergas posmu būs atpakaļ. Tātad jau zināja, ka federācija pieņems šādu lēmumu. Ko mēs varam darīt, aizsūtīt federācijai pieklājīgu e-pastu, ka nepiekrītam viņu lēmumam. Adrese: office@ibsf.org

  +2 [+] [-]

, 2017-12-01 19:34, pirms 6 gadiem
Savukārt viņu tēvs, redzot, ka puikām šī lieta patīk un rezultāti uzlabojās, saprata, ka līdzekļi nav jāžēlo. Viņš pat pārdeva zemi un ģimenes privātmājas jaunbūvi, lai visu naudu ieguldītu dēlos - lai viņi varētu nodarboties ar skeletonu.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-01 19:36, pirms 6 gadiem
Man jau brīžiem liekas, ka SC paši saņem naudu, lai atļautu troļļiem piepļūtīt ēteru, nu neticu, ka SC darboņi ir stulbi, ka atklāti pieļautu to

  -2 [+] [-]

, 2017-12-01 19:37, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Krievi nesen lielījās, ka uz Vinterbergas posmu būs atpakaļ. Tātad jau zināja, ka federācija pieņems šādu lēmumu. Ko mēs varam darīt, aizsūtīt federācijai pieklājīgu e-pastu, ka nepiekrītam viņu lēmumam. Adrese: office@ibsf.org
Darīt var,tikai ar galvu,proti...visas pārējās federācijas demonstratīvi atsakās startēt kopā ar krieviem,lai būtu kas būdams,ko tad izvēlēsies s.ūda IBSF??? Kādi tad būs zaudējumi???

  +4 [+] [-]

, 2017-12-01 20:13, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kādus pierādījumus vēl vajag, ja urīnā ir aizliegtās vielas un dopin burciņas visas ir atvērtas!?? Viss, tas ir viss, likums pārkāpts, tā tad jāsoda un punkts! Murgaina šī federàcija, marasms

  +6 [+] [-]

, 2017-12-01 20:16, pirms 6 gadiem
Vai tiešām SOK būtu pieņēmusi lēmumu diskvalificēt uz mūžu sportistus, liedzot piedalīties Olimpiskajās spēlēs, bez pierādījumiem???? Neticu, tas ir pārāk nopietni , tas nav gads, divi gadi , bet uz visu atlikušo dzīvi. Un federācija uzskata, ka nav pietiekoši pierādījumi???? Kā var būt tik atšķirīgs viedoklis???

  -2 [+] [-]

, 2017-12-01 20:34, pirms 6 gadiem
Dukuri šoka ))))) būs par ko pa nakti parunat tēva guļamistaba ))))))))))))

  +1 [+] [-]

, 2017-12-01 20:37, pirms 6 gadiem
erikxxl rakstīja: Dukuri šoka ))))) būs par ko pa nakti parunat tēva guļamistaba ))))))))))))
Tu sajauci ar savu pieredzi, kad 3 tatāru gasterbaiteri ieguva tevi, tēvu un dzimtas suni.
Tiesa tu biji starā,ne šokā.
Ko tas dīvainais vārds nozīmē mūsu valodā ?
Tāpat nejēgsi tupak

  -1 [+] [-]

, 2017-12-01 20:39, pirms 6 gadiem
mammas rakstīja: Vai tiešām SOK būtu pieņēmusi lēmumu diskvalificēt uz mūžu sportistus, liedzot piedalīties Olimpiskajās spēlēs, bez pierādījumiem???? Neticu, tas ir pārāk nopietni , tas nav gads, divi gadi , bet uz visu atlikušo dzīvi. Un federācija uzskata, ka nav pietiekoši pierādījumi???? Kā var būt tik atšķirīgs viedoklis???
Jo tevi un tos funkcionārus vieno krievu nauda - ak cik negaidīts secinājums

  +1 [+] [-]

, 2017-12-01 20:51, pirms 6 gadiem
Krievi čakarē šo sportu ar savu idiotismu, uzrāvās dopenē un tad smeļ ūdeni spainī ar visiem līdzekļiem. Konkrēts riebums pret šo valsti, vismaz sportiskā ziņā noteikti, nevar tā normāli atzīties, ka ņēmuši iekšā "konfektes", tagad jauc iekšā politiku, ka visi ir pret viņiem, kas ir pilnīga hujņa. Viss ko viņi un viņu žurnālisti saka ir slimi suņu murgi. Ja kādam krievijā pateiks, ka ar smagu 10 gadu darbu var dabūt medaļas, neviens nemaz neklausīsies Tevī, vnk srazu pis iekšā, jo nevienam nav vēlmes gaidīt, vajag visu paplātes uzreiz. Tikai vajadzēja rēķināties ar sekām..

     [+] [-]

, 2017-12-01 21:46, pirms 6 gadiem
mizali ibsf! visur valda nauda! pat sporta,skumji

  +3 [+] [-]

, 2017-12-01 22:07, pirms 6 gadiem
Teikshu godiigi, neesmu nekads aktivais komenteetaajs, jo parasti kaut kaa turu sevi raamjos un viedokli paturu pie sevis vai izklastu savu skatiijumu draugu/gjimenes lokaa, bet nu jau laikam pietiks. Varbuut ir kaads gudrs un zinosh IT cilveks starp Mums, kas maak noskaidrot IP adreses un redzet ko dazhi labi lietotaji dara/komente citos saitos(delfi,Tvnet,u.c.). Es esmu par 99% parliecinats, ka tur vinji pauzh viedokli, ka Putins ir labakais un "Krim nash". Vienkarshi gribetos, lai tos nabaga trolliishus parada istaja gaisma.
Es tiesham nesaprotu vai kaads latviski runajosh cilveeks varetu pateikt kaadu sliktu vaardu par Muusu Latvijas nacionalajiem varonjiem, par gjimeni, par kuru ir jaraksta skolu gramatas un jaataisa iedvesmojoshas dokumentaalas filmas.
Par lielu Latviju, par Dukuriem un tiiru sportu !!!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-01 22:15, pirms 6 gadiem
Jufy rakstīja: Teikshu godiigi, neesmu nekads aktivais komenteetaajs, jo parasti kaut kaa turu sevi raamjos un viedokli paturu pie sevis vai izklastu savu skatiijumu draugu/gjimenes lokaa, bet nu jau laikam pietiks. Varbuut ir kaads gudrs un zinosh IT cilveks starp Mums, kas maak noskaidrot IP adreses un redzet ko dazhi labi lietotaji dara/komente citos saitos(delfi,Tvnet,u.c.). Es esmu par 99% parliecinats, ka tur vinji pauzh viedokli, ka Putins ir labakais un "Krim nash". Vienkarshi gribetos, lai tos nabaga trolliishus parada istaja gaisma.
Es tiesham nesaprotu vai kaads latviski runajosh cilveeks varetu pateikt kaadu sliktu vaardu par Muusu Latvijas nacionalajiem varonjiem, par gjimeni, par kuru ir jaraksta skolu gramatas un jaataisa iedvesmojoshas dokumentaalas filmas.
Par lielu Latviju, par Dukuriem un tiiru sportu !!!
Tev liels + par analītisku pieeju tēmai!

     [+] [-]

, 2017-12-01 22:16, pirms 6 gadiem
ingaa rakstīja: Man jau brīžiem liekas, ka SC paši saņem naudu, lai atļautu troļļiem piepļūtīt ēteru, nu neticu, ka SC darboņi ir stulbi, ka atklāti pieļautu to
+++++++++
Slēpts komentārs: li tao

  +1 [+] [-]

, 2017-12-01 22:30, pirms 6 gadiem
"IBSF lēmums ir spļāviens sejā "tīrajiem" sportistiem"
-------
Spļāviens sejā...tiem, kuri visu nenopērk rupjà veidā par naudu.
Slēpts komentārs: Vitinka

  -4 [+] [-]

, 2017-12-02 00:01, pirms 6 gadiem
Latvijas sporta federācija izmaksā citas prēmijas, par citām medaļām, tur arī beidzās sports un sākās reāla dzīve.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja