Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Somu talantam Lainem hat-trick Helsinkos, "Jets" uzvar "Panthers"

Agris Suveizda

Somu talantam Lainem hat-trick Helsinkos, "Jets" uzvar "Panthers"
Patriks Laine. Foto: AP/Scanpix

Somijas galvaspilsētā Helsinkos notiekošajā Nacionālās hokeja līgas spēlē Vinipegas "Jets" ar 4:2 uzveica Floridas "Panthers". Vienīgais "Jets" somu spēlētājs Patriks Laine izcēlās ar trim gūtiem vārtiem, bet sāncenšiem pie rezultatīvas piespēles tika Aleksandrs Barkovs.

Pirmā vārtus guva Vinipegas "Jets", kas izcēlās pusotru minūti līdz pirmās trešdaļas beigām. "Jets" neizlaida sāncenšus no viņu aizsardzības zonas, izdarīja tālu metienu, un izveicīgākais cīņā vārtu priekšā bija Matjē Perro (1:0). Floridas "Panthers" izlīdzinājumu panāca 25. minūtē, izmantojot otro vairākuma iespēju. Spēlējot četratā pret trim, ar spēcīgu metienu no distances izcēlās Kīts Jendls (1:1).

Biežāk vārtus apdraudēja Florida, bet 36. minūtē vadību atguva Vinipega. Ar lielisku metienu no iemetiena apļa izcēlās somu talants Patriks Laine, raidot ripu tuvajā augšējā stūrī un gūstot ceturtos vārtus sezonā – visus vairākumā (2:1). Vadībā "Jets" gan noturējās vien divarpus minūtes, jo Jevgeņijs Dadonovs 38. minūtē ļoti veiksmīgi pielaboja partnera piespēli (2:2).

Trešās trešdaļas trešajā minūtē "Panthers" palika trijatā, bet "Jets" jau trešo reizi izvirzījās vadībā. Un kurš gan cits to varēja izdarīt, ja ne Laine, kurš vienā pieskārienā trāpīja no kreisā iemetiena apļa (3:2). "Panthers" drīzumā tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču to neizmantoja, pati palika trijatā un pamatlaika pēdējā minūtē pilnā sastāvā ielaida ceturto ripu – punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Laine (4:2).

"Jets" 13 spēlēs nopelnījusi 17 punktus, bet "Panthers" desmit mačos joprojām nav izcīnījusi nevienu uzvaru pamatlaikā un ar septiņiem punktiem atrodas pēdējā vietā Austrumu konferencē. Rītvakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika abas komandas tiksies atkārtoti, bet šoreiz saimnieces statusā būs "Jets".

SpēleRez
Panthers – Jets2:4
Islanders – Penguins1:00
Maple Leafs – Stars1:00
Red Wings – Devils1:30
Canadiens – Capitals1:30
Senators – Sabres1:30
Lightning – Predators1:30
Blues – Golden Knights2:00
Flames – Avalanche3:00
Oilers – Blackhawks3:00
Ducks – Rangers4:00
Kings – Flyers4:30
Sharks – Blue Jackets4:30

  +2 [+] [-]

, 2018-11-02 00:32, pirms 5 gadiem
Forši mājās ar hat-trick

     [+] [-]

, 2018-11-02 00:34, pirms 5 gadiem
video šeit:

https://streamable.com/btqzx