Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: "Uzbrukums labs, pie aizsardzības jāstrādā"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Uzbrukums labs, pie aizsardzības jāstrādā"
Latvijas izlases treneru korpuss Dmitrijs Bražņikovs un Valdis Labanovskis
Foto: Raitis Puriņš

Pēc zaudējuma Ungārijas izlasei (25:32) pirmajā 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis bija diezgan apmierināts ar savu komandas sniegumu.

"Ar komandas spēli uzbrukumā esmu apmierināts," stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. "Spēlētāji izpildīja visu, ko bijām iepriekš treniņos atstrādājuši. Tikai otrajā puslaikā noguruma dēļ novirzījāmies no spēles plāna, kas arī ļāva ungāriem aiziet priekšā."

Ne tik ļoti treneris bija apmierināts ar aizsardzību un mūsu spēli vairākumā: "Pretinieki spēlēja uzbrukumā ļoti atlētiski. Tāpēc arī mēs zaudējām cīņā par pozīciju, kas rezultējās noraidījumus. Turklāt spēlējot vairākumā ielaidām vārtus, ko nedrīkstējām ielaist."

Kopumā mūsējie šodien demonstrēja ļoti labu sniegumu, taču pieļautās kļūdas pretinieki pārvērta gūtajos vārtos, kas arī atspoguļojās rezultātā. "Šādā līmenī kļūdas netiek piedotas," turpina treneris. "Mums jākoncentrējas mačam visu 60 minūšu garumā."

"Spēlētāji uzbrukumā nospēlēja savu spēju robežās," atzīst Labanovskis. "Vārtu guva visi, kas tika laukumā. Izcēlās vienīgi Dainis, kurš guva sešus vārtus. Taču viņš izdarīja to, kas viņam bija jāizdara. Arī pret Horvātiju mūs gaida līdzīga spēle šai, tāpēc analizēsim šīs spēles video un piestrādāsim pie vājajām vietām."

Mūsējiem vēl jāuzlabo savs sniegums aizsardzībā un jāuzlabo vārtu gūšana ātrajos un pusātrajos uzbrukumos. "Šodien gandrīz visus vārtus guvām pozicionāli," secina mūsu speciālists."Bez "ātrajiem" spēli uzvarēt ir ļoti grūti."

Treneris arī uzslavēja šīsdienas debitantu vārtsargu Gati Kozlovu, kurš par vārtu drošību rūpējās pēdējās desmit mača minūtes.

"Ņēmu atbildību uz saviem pleciem," par spēli saka rezultatīvākais mūsu komandas spēlētājs Dainis Krištopāns. "Laukumā jutos ļoti labi, kas arī ļāva atrast labas metiena pozīcijas un tās realizēt. Priecājos, ka izdevās palīdzēt komandai."

Krištopāns piekrīt trenerim par zaudējuma iemesliem: "Mēs pieļāvām kļūdas, ungāri ļoti labi spēlēja aizsardzībā, kā arī īstajā brīdī "pavilka" viņu vārtsargs."

Mūsu saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds pēc spēles atzīmēja sekmīgo Daiņa, Austra un Elvija spēli, kuri pārliecinoši pieturējās pie spēles plāna. Centra pozīcijā Ģirts nespēlē ikdienā klubā, tāpēc veltīja nelielu kritiku arī savam sniegumam: "Pārāk daudz domāju, ko darīt ar bumbu un kam to atdot. Tas paņem daudz spēka, kaut arī vajadzēja arī pašam vairāk uzņemties iniciatīvu uzbrukumā."

Handbolists atzina, ka laukumā varēja labi redzēt atšķirību starp mūsu un Ungārijas handbola līmeni: "Mēs pierādījām, ka varam spēlēt ļoti labi, taču pietrūkst noturības. Visām komandām spēles laikā ir kritumi, taču diemžēl mēs ar tiem netiekam tik labi galā un izjūtam daudz sāpīgāk. Šajos brīžos vajag spēlēt lēnāk, bet mēs mēdzam steigties."

Jau 3. novembrī Dobelē Latvijas izlase aizvadīs nākamo kvalifikācijas maču, plkst. 19:00 tiekoties ar Londonas olimpisko spēļu bronzas ieguvējiem, Horvātijas valstsvienību. "Mums būs jāspēlē vēl disciplinētāk, bet tikpat droši," noslēdz Lilienfelds.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2012-11-01 11:08, pirms 12 gadiem
cik dzirdēju tad sestdien izlasi papildinās trīs pašmāju censoņi un, lai cik tas jocīgi nebūtu tad ne no Latgola, ne Dobeles un ne LSPA, beidzot izlases treneris ir saklausījis sportacentrs lietotājus un pieaicinājis ogres trīs labākos spēlētājus Straumi, Pozņaku un Baranovu. vai viņi iekļausies kopējajās izlases spēles zīmējumā to protams rādīs laiks...
P.S. neoficiāla informācija

  -1 [+] [-]

, 2012-11-01 21:39, pirms 12 gadiem
Vai Labanovskis gūs mācību un Gaču spoēlē pret Horvātiju laidīs 1. sastāvā?