Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniecei Šveicei pievienosies otrais NHL spēlētājs

Agris Suveizda

Latvijas pretiniecei Šveicei pievienosies otrais NHL spēlētājs
Janiss Mozers Rīgā spēlēja arī pirms gada. Foto: imago images/Just Pictures/Scanpix

Šveices hokeja izlases galvenais treneris Patriks Fišers pēc pārbaudes spēlēm Rīgā (5:3, 1:5) veicis astoņas izmaiņas kandidātu sarakstā – līdz Eirotūres sākumam gaidāmi septiņi Šveices finālsērijas dalībnieki, kā arī aizsargs no Nacionālās hokeja līgas.

Rīgā jau spēlēja Kolumbusas "Blue Jackets" aizsargs Tims Berni, kurš šosezon 59 spēlēs sakrāja trīs (1+2) punktus, 34 soda minūtes un negatīvu lietderību -26, bet rīt, kā jau bija paredzēts, ieradīsies arī Arizonas "Coyotes" aizsargs Janiss Mozers. 2021. gada drafta 60. numurs šosezon 82 spēlēs tika pie 31 (7+24) punkta, 35 soda minūtēm un negatīvas lietderības -12.

Tāpat Šveices sastāvam pievienoti septiņi finālsērijas dalībnieki – četri čempioni no Ženēvas "Servette" un trīs vicečempioni no "Biel". Starp viņiem ir gan izslēgšanas spēļu otrais rezultatīvākais hokejists Taners Ričards – Kanādā dzimušais uzbrucējs Ženēvas klubam palīdzēja ar 14 (3+11) punktiem 18 spēlēs, gan arī Bīles kluba kapteinis Gaetāns Hāss, kurš 92 spēles aizvadījis NHL. Starp citu, arī Mozers pirms dažiem gadiem bija Bīles kapteinis.

Bez Ričarda un Hāsa no finālsērijas izsaukti arī vārtsargi Roberts Majers un Jorens Van Potelberge, aizsargs Rožē Karrers un uzbrucēji Maiks Kincle un Marko Miranda. Tikmēr Čehijai pievienojušies divi čempioni no Tršinecas vienības – NHL spēlējušais aizsargs Jakubs Jeržābeks un viens no izslēgšanas spēļu rezultatīvākajiem hokejistiem Daniels Voženīleks (22 spēlēs 6+10). Nedēļas otrajā pusē Šveice, Čehija, Zviedrija un Somija izspēlēs Eirotūres posmu.

Latvija ar Čehiju pasaules čempionātā tiksies 15. maijā, bet pret Šveici 23. maijā pabeigs grupu turnīru. Vēl Rīgas grupā spēlēs arī Kanāda, Slovākija, Norvēģija, Kazahstāna, Slovēnija.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-tea...
https://www.hokej.cz/vozenilek-posi...

     [+] [-]

, 2023-05-01 20:37, pirms gada
Lai tik brauc. Ja 8 gadu lāsts noņemts, tad pārpildītā Arēnā 23.05. tiem nav variantu