Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins nominēts NHL mēneša labākā debitanta balvai

Rolands Eliņš

Merzļikins nominēts NHL mēneša labākā debitanta balvai
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka par janvāra labāko debitantu līgā atzīts Dominiks Kubaliks. Starp sešiem nominantiem uz šo balvu bija arī Elvis Merzļikins.

Elvis Merzļikins janvārī bija pārliecinošs „Blue Jackets” pamatvārtsargs, izlaižot tikai vienu spēli, kad spēlēja Matīss Kivlenieks. Merzļikins somu vārtsarga Jonasa Korpisalo traumas laikā noturēja komandu virs ūdens, izcīnot astoņas uzvaras desmit spēlēs. Merzļikins aizvadīja trīs sausās spēles, atvairīja 94.8% pretinieku metienu un ielaida tikai 1.78 vārtus vidēji spēlē.

Merzļikina sniegums iepriekš tika novērtēts ar iekļaušanu NHL nedēļas zvaigžņu vidū, bet tagad viņš tika izskatīts kā viens no kandidātiem uz mēneša debitanta balvu. Šo titulu gan ieguva Čikāgas uzbrucējs Dominiks Kubaliks, bet Merzļikins ir viens no pieciem pārējiem spēlētājiem, kuri izcelti NHL paziņojumā. Vēl arī „Capitals” vārtsargs Iļja Samsonovs, „Rangers” aizsargs Ārons Fokss, „Avalanche” aizsargs Keils Makars un „Canucks” aizsargs Kvins Hjūzs.

24 gadus vecais čehu uzbrucējs Kubaliks šosezon 49 spēlēs atzīmējies ar 21 gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Janvārī viņš piedalījās desmit spēlēs, kurās savāca 14 punktus. Viņa desmit janvārī gūtie vārti ir „Blackhawks” debitantu rekords.

Savukārt par mēneša labāko spēlētāju visu hokejistu konkurencē NHL nosauca Aleksandru Ovečkinu, kurš paspēja iemest 13 vārtus desmit spēlēs. Otrās zvaigznes tituls vācu uzbrucējam Leonam Draizaitlam, kurš sakrāva 17 punktus deviņās spēlēs, proti, vidēji gandrīz divus punktus vienā spēlē. Savukārt par mēneša trešo zvaigzni nosaukts „Lightning” vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dominik-ku...

Slēpts komentārs: salming18

  +2 [+] [-]

, 2020-02-01 21:58, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Uzvaras ir arī,ne tikai stati pliki ,tākā cerams jau ka būs!
Palasi rakstu, mož atklāsies kautkas.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-01 22:06, pirms 4 gadiem
Šveices skola, kā nekā.

     [+] [-]

, 2020-02-02 00:05, pirms 4 gadiem
Būtu brīnums, ja nebūtu Kubaliks
10 vārtu pa mēnesi debitantam
Tas ir wooow