Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Japānas premjerministrs: "Olimpiskās un paralimpiskās spēles norisināsies, kā plānots"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Japānas premjerministrs: "Olimpiskās un paralimpiskās spēles norisināsies, kā plānots"
Foto: bbc.com

Jaungada uzrunā Japānas premjerministrs Jošihide Suga norādīja, ka 2021. gada Tokijas olimpiskās spēles un paralimpiskās spēles, kuras pārceltas no 2020. gada, norisināsies kā plānots, neskatoties uz pieaugušajiem koronavīrusa gadījumiem. Vasaras olimpiādei paredzēts norisināties šovasar no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Pēdējo dienu laikā Japānā ir pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits. 31. decembrī tika konstatēts rekordliels koronavīrusa gadījumu skaits, sasniedzot 1337, bet piektdien tika atklāti 783 jauni Covid-19 gadījumi. Kā ziņo Džona Hopkinsa universitāte, Japānā kopumā ir reģistrēti 239 041 koronavīrusa gadījumi, bet dzīvību zaudējuši 3337 cilvēki. Tomēr Japānas premjerministrs uzsver, ka olimpiskās un paralimpiskās spēles šovasar notiks, un tās būs drošas un komfortablas.

Olimpisko spēļu izmaksas ir palielinājušās par 294 miljardiem jēnu (2,3 miljardiem eiro), jo ir nepieciešami dažādi drošības pasākumi, lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos. Pirms olimpisko spēļu pārcelšanas to izmaksas tika lēstas 1,35 triljonu jēnu apmērā. Tādējādi Tokijas olimpiskās spēles varētu kļūt par dārgākajām Vasaras olimpisko spēļu vēsturē.

Japānas nacionālās raidorganizācijas (NHK) veiktā aptauja parāda, ka lielākā daļa Japānas iedzīvotāju iebilst par spēļu rīkošanu 2021. gadā, atbalstot spēļu pārcelšanu vai atcelšanu pavisam.

Premjerministrs Suga norāda, ka gaidāmās spēles var kalpot kā globālās solidaritātes simbols.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...