Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Laizāns izcīna astoto vietu junioru Pasaules kausa izcīņā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šorttrekists Laizāns izcīna astoto vietu junioru Pasaules kausa izcīņā
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nīderlandē sācies Pasaules kausa izcīņas junioriem posms šorttrekā. No plašās Latvijas šorttrekistu komandas labāko rezultātu uzstādīja Linards Reinis Laizāns, izcīnot astoto vietu 1000 metru distancē.

• Pasaules kausa izcīņa junioriem šorttrekā tiek rīkota pirmo reizi. Uz pirmo posmu Nīderlandē devusies plaša Latvijas delegācija ar deviņiem jaunajiem šorttrekistiem. Šodien juniori un juniores aizvadīja sacensības 1000 un 1500 metru distancēs, kā arī jauktajā 2000 metru stafetē.

• Veiksmīgākās Latvijas komandai bija sacensības 1000 metros junioriem, kurās startēja Linards Reinis Laizāns un Valters Kanbergs. Laizāns savā slidojumā turējās labāko divniekā, bet pēdējā aplī spēja izraut uzvaru un iekļūt ceturtdaļfinālā, tikmēr Kanbergs savā slidojumā nenosargāja vietu divniekā, finišējot ceturtais. Kanbergam neveicās arī gandarījuma kārtā, slidojumā latvietim paliekot piektajā vietā.

• Tikmēr Laizāns sīvā cīņā ceturtdaļfinālā pārspēja divus Japānas šorttrekistus, tiekot pusfinālā. Tajā latvietim neradās laba iespēja pacīnīties par vietu A finālā, bet tika pie iespējas startēt B finālā. Tajā pirmos četrus apļus Laizāns noslēdza vadībā, bet tad atkāpās uz otro vietu. Pēdējos divos apļos latvietis atkrita uz trešo pozīciju, kas nozīmēja, ka Laizāns šīs sacensības noslēdzis astotajā vietā. Tikmēr Kanbergs ierindojās 42. pozīcijā 50 dalībnieku konkurencē.

• 1500 metru distancē junioriem startēja Māris Jānis Šternmanis, Gustavs Krūzbergs un Maksims Soleičuks. Šternmanis un Krūzbergs startēja vienā slidojumā, izcīnot attiecīgi trešo un ceturto vietu. Uzreiz pusfinālā nespēja iekļūt arī Soleičuks, bet viņam izdevās sasniegt gandarījuma sacensību izšķirošo kārtu. Gandarījuma sacensību pirmajā kārtā Šternmanis un Krūzbergs atkal startēja kopā, pirmajam spējot izcīnīt vietu nākamajā kārtā. Izšķirošajā cīņā par vietu pusfinālā Šternmanim sīvā cīņā tomēr neizdevās iekļūt starp diviem labākajiem. Tā rezultātā Šternmanis ierindojās 23. vietā, Soleičuks izcīnīja 28. vietu, bet Krūzbergs klasificēts 38. vietā 45 dalībnieku konkurencē.

• 1000 metru sacensībās juniorēm startēja Laura Petroviča un Veronika Igošina. Petroviča startēja pirmajā slidojumā, pēc pus distances esot cīņā par vietu labāko divniekā, bet distances otrajā pusē konkurentes bija pārākas, Petrovicai finišējot piektajā pozīcijā. Arī Igošinai neizdevās savā slidojumā tikt labāko divu starpā, jo divas konkurentes finišā bija ātrākas par vairāk nekā sešām sekundēm, bet trešo vietu izdevās izcīnīt.

• Latvietes nespēja izmantot arī otro iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā caur gandarījuma sacensību kārtu. Lai tiktu tālāk, slidojumā bija jābūt starp divām labākajām. Petroviča ierindojās ceturtajā vietā, otrajai vietai zaudējot teju četras sekundes, bet Igošina palika piektā, zaudējot teju septiņas sekundes. Tādējādi Petroviča ierindojās 28., bet Igošina 29. vietā 32 dalībnieču konkurencē.

• 1500 metru sacensībās piedalījās Kamila Salmiņa un Madara Gintere. Abas latvietes savos slidojumos nespēja iekļūt starp divām labākajām, attiecīgi ieņemot sesto un piekto vietu. Abas tika ierindotas vienā gandarījuma kārtas slidojumā, cīņai par vietu pusfinālā. Līdz distances vidum no pārējām nedaudz atpalika Gintere, bet Salmiņa no cīņas izkrita pēdējos apļos, latvietēm finišu sasniedzot piektajā un sestajā pozīcijā. Salmiņa sacensībās izcīnīja 29., bet Gintere 31. vietu 33 dalībnieču konkurencē.

• Pirmās sacensību dienas noslēgumā Latvijas komanda, Petroviča, Salmiņa, Kanbergs un Laizāns, sacentās 2000 metru jauktajā stafetē. Latvieši slidojumā sacentās ar Nīderlandes, Itālijas un Norvēģijas junioriem, bet līdzīgi kā norvēģi saņēma sodu, paliekot bez rezultāta un kopā arī ar Čehijas komandu tiekot klasificēta 12. vietā.

• Rīt notiks sacensības 500 un 1000 metru distancēs, kā arī vēlreiz jauktās komandas stāsies uz starta 2000 metru stafetē.