Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Kādreizējais šorttrekists: "Krievāne ar Puķīti iepriekš allaž spēja sadzīvot"

Andris Liepa
Andris Liepa

Kādreizējais šorttrekists: "Krievāne ar Puķīti iepriekš allaž spēja sadzīvot"
Jēkabs Saulītis
Foto: LSA

Evitas Krievānes un Stjuarta Horspūla izveidotā šorttreka komanda Jelgavā ir milzīgs sasniegums Latvijas sportam un šai izlasei ir potenciāls tikt pie zelta olimpiskajās spēlēs, komentējot Krievānes strīdu ar šorttrekistu Roberto Puķīti, portālam Sportacentrs.com teica kādreizējais Latvijas izlases slidotājs Jēkabs Saulītis.

Saulītis pretendēja uz dalību Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr palika aiz Puķīša muguras, turpinājumā noslēdzot karjeru. Viņš pēdējos gados pats dažreiz trenējies ar Latvijas izlasi Jelgavā, tāpēc pašlaik no malas var objektīvi skatīties uz šorttreka saimi pārņēmušo konfliktu.

"Pašlaik situācija izskatās kā maza putra, bet grūtības vienmēr nāk par labu. Izskatās, ka Roberto varētu būt kāds piedāvājums no citas valsts, kas šorttrekā ir ļoti rets gadījums un tikai dažiem slidotājiem karjerā rodas iespējas, kad cita valsts piedāvā nokārtot visu biokrātisko procesu un dod iespēju pārstāvēt šo valsti," pauda Saulītis.

Bijušais šorttrekists atzīst, ka pēdējā laikā nav saticis Puķīti, tāpēc nezina viņa versiju stāstam, tomēr atklāj, ka pirms tam allaž Krievānei ar sportistu bijušas "diezgan mierīgas" attiecības. "Nebija labākie draugi, bet sadzīvoja," raksturo Saulītis, kurš Puķīša un Zvejnieka kādreizējās attiecības nosauca par "neitrālām".

"Nezinu viņu versiju par konfliktu un situāciju, kāda bija Phjončhanā, bet pirms šīs sezonas izskatījās, ka īsti nekādu konfliktu nav un bija diezgan "mierīgas" attiecības," pauž Saulītis, slavējot izlases izveidošanu Jelgavā. "Evitas un Stujarta izveidotā komanda Jelgavā ir viens no lielākajiem šorttreka sasniegumiem Latvijā. Šorttrekā ļoti svarīgi ir treniņos slidot ar citiem sportistiem un man pašam tas pietrūka Ventspilī."

Saulītis atzīst, ka nav ticējis, ka Krievānei izdosies izveidot komandu, tomēr, kad pats devies uz turieni patrenēties, savas domas mainījis. "Es strādāju un mācos Rīgā, bet ik pa brīdim ir laiciņš aizbraukt patrenēties pie komandas, Evitai ar Stujartu esot ļoti priecīgiem, jo mums Latvijā nav tik daudz šorttrekistu."

2017. gada sākumā Saulītis ar Latvijas izlasi vēl reizi devās uz Pasaules kausa posmu šorttrekā, toreiz debiju piedzīvojot valsts stafetes komandai. Tagad Saulītis to nosauc par vienu no patīkamākajiem brīžiem sportista karjerā, jo būšana komandā, kurā "visi tiecas uz uzvaru, ir vienreizēja un ļoti iedvesmojoša".

Saulītis Latviju salīdzina ar Ungāriju, kur ir tikai aptuveni desmit pieaugušie vīru šorttrekisti, bet tas neliedza nesen Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīt zeltu stafetē. "Tas pierāda, ka arī Latvijā būtu iespējams sasniegt rezultātu."

Bijušais izlases sportists saka, ka, gudri darbojoties, Zvejnieks Jelgavā sagatavots kā pirmais elites līmeņa sportists, kurš trenējies tikai Latvijā.

"Viņš visu dzīvi notrenējies Latvijā un tika uz Olimpiādi, pierādot, ka arī šeit var sasniegt labu rezultātu. Tomēr jābūt komandai un jāiegulda darbs, ko arī viņi Jelgavā dara," stāsta Saulītis, paužot, ka jaunie sportisti progresējuši ļoti ātri, "Pirmos mēnešus, kad izveidojās komanda Jelgavā, biju daudz maz līdzīgā līmenī ar visiem, kaut nebiju nopietni trenējies trīs gadus. Tomēr jau dažus mēnešus vēlāk, komandai darbojoties kopā, tika sasniegts augsts līmenis un nu jau man ir ļoti grūti viņu treniņos tikt līdzi. Es vairs nevaru uz ledus izdarīt pat pusi no tā darba, ko viņi dara, turklāt klāt nāk arī sausie treniņi."

Kā raksturoja Saulītis, pašreiz izlasē ir mērķtiecīgi cilvēki, kuriem "nav tik svarīgi, lai būtu skaisti asmeņi, bet galvenais, lai tie ir asi".

Tomēr Saulītis slavēja arī savu kādreizējo treniņu partneri Puķīti, kurš šī gada sākumā Eiropas čempionātā parādījis, ka var būtu ļoti augsta līmeņa sportists. "Nezinu, kā viņš to izdarīja, bet Eiropas čempionātā, kurā izcīnīja bronzu 1000 metros, parādīja, ka ļoti uzlabojis taktisko izvēli skrējienos, kas uzreiz deva rezultātu."

"Kad Roberto pēc gada pārtraukuma atsāka slidot, sākumā bija vājāks par mani. Biju uz vienu no pirmajiem treniņiem, kad viņš atsāka, un Roberto bija grūtības noturēties līdzi man un junioram no Ventspils Artūram Pīlāgam. Tomēr Roberto nebaidās no smaga darba un paveica daudz, lai sasniegtu rezultātu," saka Saulītis, secinot, ka Puķītim daudz devusi iespēja trenēties ar Nīderlandes izlasi. "Tas, iespējams, radīja vēlmi trenēties citur, jo Latvijā vēl nav tik augsts līmenis, tomēr esam ļoti tuvu."

Saulītis šobrīd ir optimistiski noskaņots par šorttreka Latvijā nākotni, sakot, ka komanda Jelgavā ir ļoti spēcīga un ar milzīgu potenciālu tikt pie zelta olimpiskajās spēlēs.

Puķītis pirmdien paziņos savu lēmumu vai arī turpmāk startēs zem Latvijas karoga, vai pieņems citas valsts pilsonību. Tomēr šorttrekists izvirzījis ultimātu, ka Krievāne jāatbrīvo no izlases treneres amata.

     [+] [-]

, 2018-03-25 08:19, pirms 6 gadiem
"Puķītis atzīst, ka nav ticējis, ka Krievānei izdosies izveidot komandu, tomēr, kad pats devies uz turieni patrenēties, savas domas mainījis"

Kurš neticēja - Saulītis jeb Puķītis?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 09:23, pirms 6 gadiem
Vecas senču gudrības māca, ka "viena pagale nedeg" un ka "gudrākais piekāpjas".
No jauna un problēmu mākta sportista nekādu dižo gudrību pagaidām gaidīt nevaram, risinājums jāmeklē un par rezultātu jāatbild treneriem!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 11:21, pirms 6 gadiem
Tur nav lieta saistīta ar sex?..nu, pēc izbijušiem mīlniekiem izklausās, tik nevar saprast, kurš deva vai kam tagad nedod!

     [+] [-]

, 2018-03-25 11:40, pirms 6 gadiem
Šitas čalis bērnība ar šo Puķīti tusēja. hahaha

     [+] [-]

, 2018-03-25 15:01, pirms 6 gadiem
kaut kādi petuhaini gājieni... tādi jau arī sportā neko nespēj sasniegt vairāk par godpilnajām 30...40.vietām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-25 16:23, pirms 6 gadiem
dakots rakstīja: Tur nav lieta saistīta ar sex?..nu, pēc izbijušiem mīlniekiem izklausās, tik nevar saprast, kurš deva vai kam tagad nedod!
aha, man ar tā izskatās, it īpaši pēc Hattrick

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 19:17, pirms 6 gadiem
Man gan patika raksts.Bez liekiem uzbraucieniem.
Vislabākais visā šinī seriālā ir tas,ka var tomēr uztrenēt sportistu augstā līmenī šeit pat -Latvijā,netērējot lielās naudas ārzemniekiem.Puķītim vienkārši škrobe,ka vietējais,kurš trenējas nesalīdzināmi sliktākos apstākļos,nekā tai pašā Itālijā,spēj būt līdzvērtīgā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 19:24, pirms 6 gadiem
Un par tiem ultimātiem-bobslejā arī ne tik sen kāds sportists izdarījās līdzīgi.Treneris strādā vēl aizvien ,kur palika ''neaizvietojamais ''sportists?

     [+] [-]

, 2018-03-27 18:20, pirms 6 gadiem
kobish rakstīja: Un par tiem ultimātiem-bobslejā arī ne tik sen kāds sportists izdarījās līdzīgi.Treneris strādā vēl aizvien ,kur palika ''neaizvietojamais ''sportists?
polijā