Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Silovs - 12., Krievānei - Latvijas rekords

Jānis Pārums

Silovs - 12., Krievānei - Latvijas rekords
Haralds Silovs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs izcīnījis divpadsmito vietu 1000 metru distancē Pasaules Kausa pirmajā posmā, kas no 17. līdz 19. oktobrim norisinājās ASV pilsētā Soltleiksitijā. Savukārt Evita Krievāne šajā pašā distancē laboja Latvijas rekordu.

Pēc trīs mēnešu gatavošanās jaunajai sezonai Haralds Silovs un Evita Krievāne ir aizvadījuši pirmās Pasaules kausa posma sacensības ASV pilsētā Soltleiksitijā. Sacensības Haralds Silovs uzsāka ar 1000 metru distances priekšskrējienu. Līdz skrējiena pēdējam aplim Silovs atradās otrajā vietā, kas uzreiz garantēja vietu nākamajā kārtā, bet pēdējā aplī korejietis Jungsu Lī apsteidza gan latvieti, gan krievu Jevgēniju Kozuļinu un izcīnīja uzvaru šajā skrējienā.

Silovs ar uzrādīto rezultātu 1:27.981 ierindojās trešajā vietā uzvarētājam zaudējot 0.2 sekundes. Tā kā Silova rezultāts bija labākais starp trešo vietu ieguvējiem, arī viņš iekļuva nākamajā kārtā. Arī tajā Silovam bija sīva spēkošanās ar citu korejieti Ho Suku Lī un itāli Nikola Rodigari. Finišā uzvarēja korejietis, bet latvietis ar itāli uzrādīja pilnīgi identiskus laikus 1:27.642. Silovam tika piešķirta otrā vieta, bet Rodigari trešā un abi iekļuva distances ceturtdaļfinālā.

Sestdien ceturtdaļfinālā Haraldam izloze nebija saudzīga, jo skrējienā ielozēja pagājušā gada pasaules čempionu mājinieku Apolo Antonu Ohnu, vicečempionu Ho Suku Lī un ungāru Viktoru Knoču. Ļoti spraigā skrējienā uzvaru izcīnīja Ohno aiz sevis atstājot korejieti Lī un mūsējo Silovu. Pusfinālā iekļuva tikai pirmie divi, viņi vēlāk kvalificējās arī finālam. Šajā distancē visu goda pjedestālu aizņēma korejieši, uzvaru izcīnīja Jongs Gi Kvaks, aiz sevis atstājot Ho Suku Lī, Jungsu Lī un mājinieku Ohno. Haraldam 12.vieta šajā distancē.

Kā otro distanci Silovs izvēlējās 1500 metru distanci. Piektdien savā priekšskrējienā Haralds sešu dalībnieku konkurencē izcīnīja skaistu uzvaru, finišā apsteidzot mājinieku Celski un itāli Rodigari un pārliecinoši iekļuva distances pusfinālā. Uz to brīdi Haralda uzrādītais rezultāts 2:15.875 bija dienas ātrākais un tikai pēdējā astotā skrējiena uzvarētājs kanādietis Remi Tinkers spēja uzrādīt labāku rezultātu par Silovu. Pusfināla skrējiena sākumā Haralds izvirzījās priekšgalā, bet sestajā aplī pēc mazas sadursmes ar kanādieti Oliveru Žanu zaudēja līdzsvaru un atkrita uz ceturto vietu. Šajā vietā arī Silovs finišēja, kas deva iespēju startēt B finālā par 8.-13. vietu. B finālā Silovs ierindojās sestajā vietā un distances kopvērtējumā ieņēma trīspadsmito vietu.

Savukārt Turīnas olimpisko spēļu jaunākā dalībniece Evita Krievāne uz stara izgāja 1000 metru distancē. Pirmos piecus apļus Evita atradās skrējiena vadībā, bet tad viņu apsteidza vāciete Aika Kleina un kanādiete Anna Maltais. Līdz finišam Krievāne savu pozīciju nespēja uzlabot un nākamajā kārtā neiekļuva. Par vietu distances ceturtdaļfinālā Krievāne sacentās caur kvalifikācijas skrējieniem, kur pirmajā kārtā izcīnīja otro vietu aiz krievietes Ņinas Jetvejevas, bet cīņā par vietu pusfinālā piekāpās tai pašai Jevtejevai un japanietei Mikai Ozavai. Krievānes sasniegtais rezultāts 1:34.679 ir jauns Latvijas rekords. Distances kopvērtējumā Krievānei 27. vieta no 43 startējušām sportistēm. Kā otro distanci Krievāne izvēlējās sprintu – 500 metru distanci un šajā distāncē Evitai 36. vieta.

Šosezon kopumā favorītu ātrums un meistarība ir augusi, taču mūsu sportistiem vēl nopietni ir jāstrādā pie slidošanas tehnikas noslīpēšanas un inventāra problēmu atrisināšanas. Jau šodien Haralds un Evita izlido uz Vankūveru Kanādā, kur nedēļas nogalē no 24. līdz 26. oktobrim norisināsies otrais Pasaules kausa posms. Jāpiezīmē, ka nākamās ziemas olimpiskās spēles norisināsies tieši Vankuverā.

Pasaules kausa trešais un ceturtais posms norisināsies Āzijā – Ķīnā no 28. līdz 30. novembrim un Japānā no 5. līdz 7. decembrim, bet divi noslēdzošie posmi būs Eiropā – nākamā gada februārī Bulgārijā un Vācijā.

Sacensību pirmajā dienā notiek priekšsacīkstes, pēc kurām pirmo divu vietu ieguvēji kvalificējās nākamām kārtām, kuras norisināsies sestdien un svētdien. Savukārt sportisti, kuri piektdien neiekļūs nākamajā kārtā, caur kvalifikācijas startiem sestdien un svētdien varēs pievienoties pirmās dienas veiksminiekiem.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Fogele, LSA

  +1 [+] [-]

, 2008-10-21 14:34, pirms 16 gadiem
Jā....uzvarēja Kvaks, bet Suka palika otrais... interesanti...

  +3 [+] [-]

, 2008-10-21 14:37, pirms 16 gadiem
SA rakstīja, ka Silovam un Krievānei nevajadzētu būt problēmām kvalificēties uz OS 2010.gadā, tā kā lai tik slido un briest olimpiādei!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-21 16:19, pirms 16 gadiem
12 vieta nav slikta , latvijas rekords arī ,cerēsim ka Vankuverē ies vēl labāk