Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šorttreka treniņnometnes Ventspilī ar rekordlielu dalībnieku skaitu

Šorttreka treniņnometnes Ventspilī ar rekordlielu dalībnieku skaitu
Foto: 2010wstssc-sofia.com

Līdz 25. augustam, jau desmito reizi pēc kārtas Olimpiskajā centrā „Ventspils” notiek nopietna gatavošanās dažādām sacensībām un Olimpiādei Sočos - treniņnometne šorttrekā. Šogad pieteicies rekordliels dalībnieku skaits no 7 valstīm.

Uz Ventspili trenēties ieradušies 125 dalībnieki, no kuriem 15 ir profesionāli treneri. Tiek pārstāvēts tādas valstis kā Ungārija, Polija, Čehija, Slovākija, Austrija, Horvātija un Lietuva. Jaunākie dalībnieki ir tikai 7 gadus jauni. Treniņi norit četrās grupās: iesācēju grupa, sportisti ar 3 līdz 4 gadu pieredzi šorttrekā, junioru grupa un pieaugušo jeb, kā pasaulē dēvē, senioru grupa. Treniņus vada treneris no Kanādas Īvs Nadeu un treneris Telegali Attila. Ceturtdien, 18. augustā, pievienosies arī fiziskās sagatavotības treneris no Vācijas Wolfgangs Unsolds, kurš lielu vērību pievērsīs fizisko vingrinājumu pareizai izpildei.

Šorttreka treneris Māris Birzulis uzsver, ka Ventspils pilsēta un Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes nodrošina ideālus apstākļus šorttreka treniņiem – ir iespēja ne tikai strādāt, bet arī kvalitatīvi atpūsties jūras tuvumā, pludmales akvaparkā vai slēgtajā Ūdens piedzīvojumu parkā, izmantojot pirtis un SPA. Izmantotas tiek visas bāzes, un nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā treniņš noris iekštelpās. Pēdējā treniņnometnes dienā notiks t. s. pārbaudes sacensības, jo jau 3 nedēļas pēc tām daži no sportistiem dosies uz Bulgārijas pilsētu Sofiju, kur norisināsies Eiropas kausa šorttrekā 1. posms. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka 5. posms šajā Eiropas kausa izcīņā notiks Ventspilī.

Informāciju sagatavoja
Sanija Pastare
SIA Olimpiskā centra „Ventspils”
Mārketinga menedžere


Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.