Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.

Vispirms Šternmanis 1500 metros ar rezultātu divas minūtes un 27,853 sekundes savā slidojumā ieņēma ceturto vietu sešu sportistu vidū.

Otrajai gandarījuma sacensību kārtai kvalificējās piecu slidojumu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī četri ātrākie trešo vietu ieguvēji.

Pusfinālā 1500 metru distancē piektdien iekļuva Roberts Krūzbergs, taču pēc sadursmes ar sāncensi un kritiena 500 metru sacensību otrajā kārtā viņš sacensības Roterdamā neturpinās.

500 metros Laizāns finišēja pēdējais piecu sportistu gandarījuma slidojumā, pēc kritiena sasniedzot rezultātu minūte un 3,631 sekunde.

Otrajai gandarījuma slidojumu kārtai kvalificējās astoņu slidojumu uzvarētāji un divi ātrākie otro vietu īpašnieki.

Krūzbergs šajā distancē bija iekļuvis ceturtdaļfinālā.

Svētdien Laizāns un Šternmanis startēs gandarījuma slidojumos 1000 metru distancē.

Pēc piektdien piedzīvotā kritiena un potītes saišu sastiepuma Krūzbergs šajā distancē uz starta neizgāja.

Reinis Bērziņš Eiropas čempionātā gūtā savainojuma dēļ izlaida divus Pasaules kausa posmus un nestartē arī pasaules čempionātā.

Šosezon latvieši labākos rezultātus uzrādīja pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē. Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Pērn pasaules čempionātā Krūzbergam izdevās sasniegt pusfinālu 1000 un 1500 metros.