Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Trenere: "Angelīna ir pievērsusi sev uzmanību, gaidām nākamo sezonu"

Trenere: "Angelīna ir pievērsusi sev uzmanību, gaidām nākamo sezonu"
Angelīna Kučvaļska
Foto: AFP/Scanpix

Talantīgās daiļslidotājas Angelīnas Kučvaļskas trenere Jekaterina Platonova pēc atgriešanās no pasaules čempionāta, kur Latvijas daiļslidotāja ieguva 16. vietu, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka, objektīvi vērtējot, sasniegtais rezultāts ir labs, bet vieta kopvērtējumā labākajā gadījumā varēja būt par pozīciju augstāka.

Pagājušajā nedēļā Šanhajā pasaules čempionāta īsajā programmā ceturtdien 16 gadus vecā Kučvaļska nopelnīja 45,74 punktus, kas deva 23. vietu starp 24 finālā iekļuvušajām dalībniecēm, bet sestdien izvēles programmā viņa ieguva 95,80 punktus, kopvērtējumā pakāpjoties uz 16. vietu. Janvāra beigās Eiropas čempionātā Stokholmā Angelīna īsajā programmā sakrāja 49,28 punktus, bet izvēles programmā nopelnīja 107,09 punktus, summā sakrājot 156,37 punktus. Lai gan Šanhajā Kučvaļska ievērojami atpalika no Stokholmā sakrātajiem punktiem (141,54), trenere Platonova norāda, ka salīdzināt pasaules un Eiropas čempionātos nav pareizi.

"Augstāk par 15. vietu šoreiz tikt nebija reāli. Pat, ja par tehnisko izpildījumu Angelīna būtu nopelnījusi vairāk punktu, otrā atzīme nebūtu pietiekami augsta, jo viņa neiesildījās vienā grupā ar vadošajām sportistēm. Otro atzīmi ietekmē gan pašas sportistes, gan federācijas reputācija. Tas neapmierina, bet motivē nākamajam gadam. Tā bija ļoti laba pieredze, arī man, stāvot pie laukuma apmales tādā arēnā. Ņemot vērā, ka šī viņai bija debija pasaules čempionātā, rezultāts ir ļoti labs. Priekšā bija tikai pieredzējušākas sportistes, kurām šis nebija pirmais pasaules čempionāts," skaidro Platonova. Kučvaļskas 16. vieta ir Latvijas sieviešu daiļslidošanas labākais sasniegums pasaules čempionātu vēsturē. Līdz šim augstākās vietas pasaules meistarsacīkstēs bija izcīnījušas Valērija Trifancova 1999. gadā (23. vietā) un Alma Lepina 1992. gadā (24. vieta).

"Rezultātu varēja gribēt labāku, bet Šanhajā bija pavisam citādākas sajūtas. Šķita, ka visu laiku griežas galva. Augšā - lejā, augšā - lejā, arī mēs pašas dzīvojām viesnīcas 30. stāvā. Bijām kā uz citas planētas, kā peldot pa jūru vai šūpojoties. Arī mūsu delegācijas vadītāja Latvijas Slidošanas asociācijas valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova atzina, ka jutās tāpat. Pirmoreiz redzēju pasaules čempionātu, kurā krita visas sportistes. Daudzas pretendentes pat uz vietu desmitniekā palika ārpus fināla. Tādēļ skatīties uz punktiem un salīdzināt ar Eiropas čempionātu nebūtu pareizi."

"Treniņos un iesildīšanās laikā viss bija ļoti labi. Nebijām domājušas, ka būs tik daudz skatītāju jau plkst. 9.00 no rīta. Uz īso programmu bija kādi 12-13 tūkstoši, bet uz izvēles programmu aptuveni 17 000 skatītāju vietu arēna bija gandrīz pilna. Arī ar ēšanu bija problēmas, jo produkti Ķīnā ir citādāki un daudz ko nedrīkstējām ēst. Mums jau teica, ka būs Eiropas virtuve, taču tā bija ķīniešu izpildījumā," smejas trenere. "Veikala produktus mums vispār ieteica neēst. Vienai no Austrijas sportistēm tā dēļ sākās vemšana. Kontrasti bija milzīgi - blakus piecu zvaigžņu viesnīcai kokos žāvējās drēbes. Nebija kā pie mums, kur visi aptuveni izskatāmies vienādi. Tur liela bagātība sadzīvo ar milzīgu nabadzību."

Pirms pasaules čempionāta trenere satraucās ne tikai par aklimatizāciju, bet arī par Kučvaļskas emocionālo stāvokli, jo pāris nedēļas pirms sacensībām viņa bijusi pārāk saspringta. "Šanhajā viss bija kārtībā. Vienīgi pirmās pāris dienas pēc lidojuma bija sliktāk, bet pēc tam viņa jūtas stabili. Uz viņu jau skatījās kā uz konkurenti un uz iesildīšanos viņa izgāja kā zvaigzne, pati gribēja, lai viss izdodas jau ar pirmo reizi. Varbūt tieši vajadzēja nelielu stresu, kādu kritienu iesildīšanās laikā, lai viss nebūtu tik brīnišķīgi pirms starta," secina Platonova. "Tomēr kopumā esam apmierinātas. Bijām domājušas, ka izdosies uzrādīt labāku rezultātu, kas dos 17 līdz 20. vietu, bet sanāca 16. vieta ar vājāku rezultātu."

"Angelīna ir pievērsusi sev uzmanību, tādēļ ar nepacietību gaidām nākamo sezonu," piebilst trenere. "Maija beigās un jūnija sākumā divas, trīs nedēļas atpūtīsimies, lai ar svaigu galvu un jauniem spēkiem turpinātu strādāt. Bet jau līdz tam jātiek skaidrībā par jauno programmu, kuru sāksim noslīpēt treniņnometnēs. Obligāti mainīsim īso programmu, varbūt piemeklēsim mierīgāku mūziku, jo, iespējams, "Karmena" ir pārāk asa un reizēm traucē koncentrēties lēcienu izpildīšanai."

No nākamās sezonas Kučvaļska būs arī Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, kas varētu palīdzēt noorganizēt kādu ārzemju treniņnometni. Platonova skaidro, ka pēc labajiem rezultātiem šajā sezonā būtu jāmēģina atrast spēcīgākas treniņu partneres, lai konkurenci sajustu ne tikai sacensībās, bet arī treniņos. Tas palīdzētu sagatavoties debijai "Grand Prix" posmos, kuros startē pa 12 labākajām pasaules daiļslidotājām. Vismaz vienā posmā Angelīnai būšot iespēja piedalīties.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-01 11:18, pirms 9 gadiem
ar nepacietību gaidu nākamo sezonu. lai izdodas pacelties virs 160 punktiem!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-01 12:38, pirms 9 gadiem
nnoo rakstīja: ar nepacietību gaidu nākamo sezonu. lai izdodas pacelties virs 160 punktiem!
160-170 jau ļautu grozīties desmitniekā vai pat sešiniekā.

     [+] [-]

, 2015-04-01 15:58, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: 160-170 jau ļautu grozīties desmitniekā vai pat sešiniekā.
atliek turēt īkšķi!