Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistiem uzvara pār pastarīšiem, Stepčenko 16. vieta daiļslidošanā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas kērlingistiem uzvara pār pastarīšiem, Stepčenko 16. vieta daiļslidošanā
Agate Regža un Kristaps Zass. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit vienpadsmitā sacensību diena pasaules jauniešu ziemas oimpiskajās spēlēs. Trešo uzvaru jaukto pāru turnīrā izcīnījuši Latvijas kērlingisti. Šodien sacensības klasiskajā distancē aizvadīja distanču slēpotāji, bet Sofja Stepčenko noslēdza daiļslidošanas sacensības.

• Jaukto pāru kērlinga turnīrā Agate Regža un Kristaps Zass aizvadīja ceturto C grupas spēli, sacenšoties ar turnīra pastarīti, Barzīlijas pāri. Latvieši pirmajā endā izmantoja pēdējo akmeni un tika pie diviem punktiem, bet vēl divus punktus izdevās nosargāt otrajā endā. Brazīlijas duets labi aizvadīja trešo un ceturto endu, vispirms paņemot punktu ar pēdējo akmeni, bet pēc tam nosargāja punktu arī pie pēdējā akmens tiesībām latviešiem - 4:2.

• Spēles otrajā pusē Latvijas duetam izdevās dubultot savu pārsvaru. Regža un Zass paņēma pa punktam piektajā un sestajā endā, bet septītajā endā brazīlieši vienu punktu atspēlēja. Astotais ends netika izspēlēts līdz galam, spēlei noslēdzoties ar Latvijas dueta uzvaru - 6:3. Rīt Latvijas duetam priekšā izšķirošā cīņa par otro vietu grupā pret Japānas komandu, uzvarētājam iekļūstot ceturtdaļfinālā, kas risināsies dienas otrajā pusē.

Gangvonas pasaules jauniešu ziemas olimpiskās spēles, kērlings, jauktie pāri, C grupa

VKomandaUZ
1.Ķīna40
2.Latvija31
2.Japāna31
4.Jaunzēlande13
4.Turcija13
6.Brazīlija03

Otro dienu pēc kārtas startēja Latvijas distanču slēpotāji. Jauniešu konkurencē 7.5 kilometru klasiskajā stilā startēja Ritvars Ļepeškins, bet uz starta neizgāja Jēkabs Skolnieks. Ļepeškins pirmajos kilometros ierindojās 35. pozīcijā, atpaliekot no līdera 24.4. sekundes, bet distances vidū pakāpās uz 33. vietu. Distances otrajā pusē latvietis nespēja noturēt ātrumu, atkrītot un finišējot 43. vietā 78 dalībnieku konkurencē ar laiku 22:12.0 minūtes. Uzvarētājam Jakobam Eliasam Močam Ļepeškins zaudēja 2:24.8 minūtes.

• Arī 7.5 kilometru klasiskā stila sacensībās jaunietēm Latviju pārstāvēja vien Martīne Djatkoviča, bet ne Linda Kaparkalēja, kura vakar sprintā ierindojās 23. vietā. Djatkoviča visu distanci veica puslīdz vienā tempā, atrodoties sestā desmita vidū. Latviete finišēja 53. vietā 78 dalībnieču konkurencē ar laiku 28:01.6 minūtes un zaudējot uzvarētājai Neli-Lotai Karpelinai no Somijas 5:42.0 minūtes.

• Sacensības daiļslidošanā ar izvēles programmu noslēdza Sofja Stepčenko, kura nespēja uzrādīt labu rezultātu, tiekot vien pie 44.77 punktiem, ieņemot 16. vietu. Izvēles programmā Latvijas daiļslidotāja sekmīgi izpildīja lielāko daļu lēcienu, bet vienā tomēr kļūdījās piezemējoties un teju piedzīvoja kritienu. Punkti tika zaudēti arī par citu elementu izpildījumu, beigās priekšnesumu novērtējot ar 76.02 punktiem. Tas bija labāk vienīgi par Sjēnu Kacmarčiku no Austrālijas, kā arī summā ļāva ar 120.79 punktiem uzrādīt 16. rezultātu 17 dalībnieču konkurencē. Par sacensību uzvarētāju kļuva Mao Šimada no Japānas, kura tika pie 196.99 punktiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 16:19, pirms 3 mēnešiem
Daudzi sūdzas par ārzmemju īpašvārdu atveidošanu, saucot to par vārda kropļošanu. Bet šeit Latvijas sportistei nepareizi uzrakstīts gan vārds, gan uzvārds, turklāt vairākās vietās, tātad tā nav vienkārši pārrakstīšanās. Kā lai to nosauc?

     [+] [-]

, 2024-01-30 17:40, pirms 3 mēnešiem
Kas tur notiek ar mūsējiem? No sākuma daļa biatlonistu nebija spējīga startēt, tagad slēpotāji. Kaut kāds slēpju vīruss plosās?