Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāve pirmoreiz tiesās pasaules daiļslidošanas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas pārstāve pirmoreiz tiesās pasaules daiļslidošanas čempionātā
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija
Foto: lspa.lv

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesore Agita Ābele izraudzīta par vienu no 52 daiļslidošanas tiesnešiem, kuri nākošgad tiesās pasaules un Eiropas čempionātu daiļslidošanā. Latvijas daiļslidošanas tiesneši līdz šim nav tiesājuši šāda līmeņa sacensības attiecīgajās disciplīnās, informē LSPA.

No mūsu valsts Ābele ir vienīgā augstākā līmeņa Starptautiskās Slidošanas asociācijas (ISU) tiesnese - šī statusa eksāmenu uz 94 procentiem viņa nokārtoja šī gada septembrī Obersdorfā, Olimpiskās atlases turnīrā. Eksāmena kārtošana ilga trīs dienas.

"ISU pārstāvji, kārtot eksāmenu, aicināja jau 6 gadus, bet visu laiku atrunājos, jo ir Sporta akadēmijas studenti, komentēšanas Latvijas televīzijā, Latvijas Augstskolu sporta savienības vadīšana, bet šogad piekritu - un te ir rezultāts - televīzijā komentēšu tikai olimpisko turnīru, bet pārējos mačus tiesāšu klātienē,” saka Ābele.

Eiropas čempionāts daiļslidošanā notiks Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā 13.-19.janvārī. Pasaules čempionāts notiks Japānas pilsētā Saitamā 24.-31.martā. Ābele tiesās pasaules čempionāta sporta pāru slidojumus, savukārt Eiropas čempionātā - daiļslidošanu sievietēm.

Informāciju sagatavoja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

izmantotie resursi:
lspa.lv

  +3 [+] [-]

, 2013-10-29 15:42, pirms 11 gadiem
kasagrande rakstīja: Tā ir tā pati, kurai reiz Olimpisko spēļu laikā komentējot sacensības LTV tiešajā ēterī paspruka lamuvārds? Jeb kāda cita?
P.S.
ja tā pati, tad pievienojos, ka lumuvārds toreiz bija pašā laikā!
Kāds sakars vingrošanai ar daiļslidošanu? Protams, ka cita

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 16:21, pirms 11 gadiem
kasagrande rakstīja: tiešām - kāds sakars vingrošanai ar daiļslidošanu, ja rakstā runa ir par daiļslidošanu un es arī par daiļslidošanu domāju?
Agita Ābele komentējot LTV nelamājās
Esi sajaucis ar vingrošanas tiesnesi Veru Lobanovu komentējot olimpiskās spēles vingrošanā - kā tev pareizi norāda
Vai sajaucis ar kādu krievu komentētāju- skatoties pa krieviem olimpiādi daiļslidošanā!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 16:39, pirms 11 gadiem
Atvainojos, pārbaudīju, tiešām kļūdījos. Vecs palieku, atmiņa pieviļ. Lai Ābles kundzei veicas tiesāšanā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 19:49, pirms 11 gadiem
Tiešām priecājos, ka mums ir tiesnesis šādā līmenī. Skatoties no TV vērotāja un daiļslidošanas cienītāja skatapunkta, ar bažām gaidu komentārus Meldera kunga izpildījumā, ļoti ceru, ka viņam TV studijā tomēr pievienosies kāds profesionālis.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 20:28, pirms 11 gadiem
Superīgākā LSPA lektore, pozitīva un vienmēr interesanta. Lai veica! Bet mums skatītājiem gan liels zaudējums, ka nekomentēs.