Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina izcīna piekto vietu Toruņas "Grand Prix"

Daiļslidotāja Ņikitina izcīna piekto vietu Toruņas "Grand Prix"
Diāna Ņikitina un treneris Romāns Panteļejevs
Foto: ISU Figure Skating

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs Diāna Ņikitina vakar ieguva 5. vietu junioru "Grand Prix" posmā, kas risinās Polijas pilsētā Toruņā.

Šajās sacensībās startēja 33 dalībnieces. Diāna Ņikitina (14) vakar garajā programmā demonstrēja krietni labāku sniegumu nekā Rīgā pirms mēneša un nopelnīja 97.64 punktus. Rīgā video intervija bija galvastiesu pārāka par sniegumu uz laukuma. Jaunajā sezonā Ņikitinai ir jauna garā programma, kas pēc savas kapacitātes var dot vairāk nekā 105 punktus. Par tehniskajiem elementiem viņa tagad saņēma 53.69 punktus (pirms mēneša bija vien 46.45), savukārt prezentācijā jūtama progresa nav (tagad 43.95, pirms mēneša bija 43.27). Tikmēr mūsu labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ir spēcīgs tieši prezentācijā un arī griezienos, bet pie lēcieniem viņam vēl jāpiestrādā. Vasiļjevs šodien cīnīsies par Toruņas pjedestālu.

Toruņas posmā uzvaru izcīnīja sacensību galvenā favorīte, krieviete Poļina Curska, viņas tautiete Jekaterina Mitrofanova ieguva otro vietu, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena tika japāniete Rina Nitaja. Latvijas sportiste īsajā programmā ieguva 49.01 punktu, bet abu programmu kopsummā ar 146.65 punktiem ierindojās 5. vietā, atkārtojot savu labāko sasniegumu iepriekšējās sezonas posmā Zagrebā. Šīs sezonas galvenie starti būs nākamgad - pasaules jaunatnes olimpiādē februārī un junioru pasaules čempionātā martā.

Kā jau ziņots, 2015. gada junioru pasaules čempionātā Diāna Ņikitina finišēja 10.pozīcijā. Iekļūšana desmitniekā Latvijas meitenēm dod divas vietas uz nākamo gadu. Augusta beigās Rīgā notika junioru "Grand Prix" posms, kur jelgavniece neparādīja savu labāko sniegumu un finišēja 12. vietā.

Latvijas labākā daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska šajā sezonā vēl nav startējusi, viņa sāks ar 1.-3. oktobra sacensībām Bratislavā, pieteikta arī Bordo "Grand Prix" pieaugušo sacensībām, kas notiks 13.-15. novembrī.

Toruņas "Grand Prix" daiļslidošanas līderes

#daiļsidotāja (valsts)punkti
1.Poļina Curska (Krievija)187.85
2.Jekaterina Mitrofanova (Krievija)166.63
3.Rina Nitaja (Japāna)161.89
4.Kaori Sakamoto (Japāna)158.44
5.Diāna Ņikitina (Latvija)146.65
6.Nahjuna Kima (Dienvidkoreja)146.25




Izmantotie resursi:
www.isu.org


, 2015-09-26 11:38, pirms 9 gadiem
Krievietes daiļslidošanā dominē. Ir kādas sacensības, kur viņas nav pirmās?
, 2015-09-26 11:49, pirms 9 gadiem
grit rakstīja: Krievietes daiļslidošanā dominē. Ir kādas sacensības, kur viņas nav pirmās?
turklāt iepriekšējo gadu līderes pazūd (Sotņikova, Lipņickaja) un viņu vietā zeltu savāc citas krievuškas
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.