Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Slidošanas vadītāja: "Kučvaļska uzreiz iekrita acīs - īlenu maisā nenoslēpsi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Slidošanas vadītāja: "Kučvaļska uzreiz iekrita acīs - īlenu maisā nenoslēpsi"
Angelīna Kučvaļska un Jekaterina Platonova
Foto: Ia Remmel, absoluteskating.com / daiļslidošanas klubs "Kaskads"

Latvijas Slidošanas asociācijas valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova sarunā ar žurnālu "Sports" atzīst, ka daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska jau pirms desmit gadiem izcēlās ar dotībām. Talants, milzīgs darbs un fanātiska trenere šogad palīdzēja iegūt 7. vietu Eiropas čempionātā. Mūsu labākā daiļslidotāja šonedēļ debitēs pasaules čempionātā, kas 25.-29. martā risināsies Ķīnas metropolē Šanhajā.

"Angelīnu pirmo reizi redzēju pirms desmit gadiem, strādājām paralēli uz ledus - tas bērns man uzreiz iekrita acīs, jo, kā saka, īlenu maisā nenoslēpsi. Talantīgu bērnu var uzreiz ieraudzīt. Šobrīd gan talants nav amats - klāt jāliek nenormāli daudz darba. Ja cilvēkam nepiemīt lielas darbaspējas, tad arī talants neattīstās, bet Angelīnai piemīt abas lietas," norāda Marika Nugumanova. "Angelīnai ir paveicies, jo arī viņas trenere Jekaterina Platonova ir daiļslidošanas fanātiķe. Viņa pati nav bijusi augstas klases sportiste, viņa nav sportā sevi realizējusi, tāpēc viņa palīdz citiem sasniegt to, ko pati būtu gribējusi. Viņai ir lielas darbaspējas, teikšu atklāti un es nepārspīlēju - Latvijā nav otra tāda daiļslidošanas trenera. Katja ir izaugusi kopā ar šo meiteni, jo tas nav tikai darbs uz ledus, bet arī neskaitāmas stundas pie datora, kur tik analizētas un pētītas citu pasaulē slavenu daiļslidotāju programmas. Konkrētas nianses neviens treneris nestāsta, daudz kas ir jāatklāj pašiem."

Gaidot pasaules čempionātu...

Sarunā ar mūsu portālu Latvijas labākās daiļslidotājas trenere Jekaterina Platonova atklāja, ka Kučvaļskas izvēles programmā būs papildus elementi un abu programmu summā tiek mērķēts uz 165 punktiem.

Kučvaļskas grūtākais uzdevums būs kvalificēties izvēles programmai, kur piedalīsies 24 labākās - tiek lēsts, ka īsajā programmā būs nepieciešami teju 50 punkti, lai tiktu tālāk (Eiropas čempionāta īsajā programmā Kučvaļska divreiz nokrita un nopelnīja 49.28 punktus). Ja izdosies tikt tālāk, tad izvēles programmā varēs slidot bez stresa. 14-15 pirmās vietas jau praktiski ir aizņemtas (trīs krievietes, trīs amerikānietes, trīs japānietes, divas kanādietes, somiete, korejiete, ķīniete un varbūt vēl kāda). Līdz ar to Kučvaļskas finiša pozīcija varētu būt otrā desmita otrajā daļā. Prognozes gan apgrūtina aklimatizācija - kā zināms, sievietes aklimatizāciju izjūt smagāk nekā vīrieši, turklāt meitenēm šajā ziņā klājas grūtāk nekā pieaugušajām.

Jau rīt pasaules čempionāta ledus dejās debitēs mūsu Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuru galvenais uzdevums ir nepalikt pēdējiem. Savukārt parīt startēs Angelīna Kučvaļska.

Izmantotie resursi:
Žurnālu "Sports"
www.rsport.ru
www.isu.org

  +3 [+] [-]

, 2015-03-24 16:09, pirms 9 gadiem
ja kaut kas nesanāk, tad jākompensē ar trīskāršo akseli!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-24 16:15, pirms 9 gadiem
ritenis rakstīja: ja kaut kas nesanāk, tad jākompensē ar trīskāršo akseli!
Tu nu gan esi gudrs....

  +3 [+] [-]

, 2015-03-24 16:46, pirms 9 gadiem
par uzvaru un par Latviju !!