Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Silovam 12. vieta PK 1000 metru sacensību B divīzijā

Silovam 12. vieta PK 1000 metru sacensību B divīzijā
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Nīderlandē samierinājās ar 12. vietu Pasaules kausa ceturtā posma 1000 metru distances B divīzijā, kā arī bija viens no pēdējiem 5000 metru distancē.

Silovs 1000 metru distanci noskrēja minūtē un 10,607 sekundēs, par 1,94 sekundēm atpaliekot no divīzijā uzvaru guvušā japāņa Masajas Jamadas. B divīzijā sacentās 30 sportisti.

Vēlāk viņš piedalījās arī 5000 metru B divīzijā, kur ar rezultātu sešas minūtes un 41,218 sekundes samierinājās ar 24. vietu starp 27 sportistiem. No labākajiem viņš šeit atpalika gandrīz pusminūti.

Šī posma ievadā piektdien Silovs nepārvarēja pusfinālu masu starta distancē, bet sestdien bija piektais 1500 metru B divīzijā. Nākamais starts latvietim būs Eiropas čempionātā, kas no 11. līdz 13. janvārim tiks aizvadīts Itālijā.

Iepriekšējās divas reizes, kad šosezon notika masu starts, Silovs spēja sasniegt finālu, bet tajā nav ticis augstāk par desmito vietu. Savukārt distances sacensībās viņš jau pirmajā etapā izkrita no spēcīgākās, A, divīzijas 1500 metru distancē un pašlaik sacenšas B divīzijā gan šajā, gan 1000 metru distancē. Kopā šosezon kalendārā iekļauti pieci posmi un finālsacensības.

Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs guva ļoti augsto, ceturto, vietu 1500 metru distancē. Tikmēr 1000 metros viņš ierindojās 15. vietā, bet sev parocīgajā masu startā nedaudz kļūdījās stratēģijā un neiekļuva finālā. Viņš nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, darot to otro reizi karjerā, jo pirms astoņiem gadiem saņēma identisku iespēju arī Vankūverā.

Šobrīd Silovs nezina cik ilgi turpinās karjeru, nesolot, ka startēs Pekinas olimpiskajās spēlēs. Silovs saka, ka šobrīd nezina cik ilgi turpinās karjeru. "Nekādus konkrētus gadus neesmu nospraudis, tomēr man ir personīga ambīcija par pasaules čempionātiem. Vai startēšu četrus gadus man nav atbildes. Jāskatās no veselības viedokļa, finansiālā, ambīcijām, mērķiem, gribasspēka. Neesmu no tiem, kas darīs tikai darīšanas pēc. Pagājušajā sezonā pēc ilgiem laikiem atguvu sporta garšu. Tas arī bija galvenais iemesls lēmumam - jūtu, zinu, ka varu. Fiziskie rādītāji par to liecina," pirms sezonas sportists teica sarunā ar Sportacentrs.com.


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.