Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Silovs: "Ja noturētu ātrumu, 1500 metros būtu uzvarējis"

Silovs: "Ja noturētu ātrumu, 1500 metros būtu uzvarējis"
Haralds Silovs
Foto: AP/Scanpix

Pēc aizvadītā Eiropas daudzcīņas čempionāta, kurā Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ieņēma 12.vietu, latvietis portālam Sportacentrs.com atzina, ka viss nav sanācis gluži tā kā cerēts, turklāt ir aizdomas par vīrusa klātbūtni organismā.

"Ar pašsajūtu bija, kā bija. Gaidīju, ka ies uz augšu, bet bija pretēji. Pēc sacensībām uztaisīju asins analīzes, rezultātiem šodien vajadzētu būt," sarunu ne tai labākajā noskaņā iesāka Silovs. "Ir aizdomas, ka ir kāds vīruss – Epšteina Barra vai kāds cits. Tas nav svaigs, vismaz pāris mēnešus vecs. Ķermenis reaģē citādāk nekā vienmēr līdz šim. Gatavojoties Eiropas čempionātam rezultāti gāja uz augšu, tāpēc cerēju, ka šeit būs labi."

"Pozitīvi, ka ar katru dienu bija arvien labāk. 500 metros pēc 50 metriem man pašam neizskaidrojamā veidā sanāca nedaudz paklupt, tādejādi zaudēju ātrumu un droši vien kādas astoņas, deviņas desmitdaļas. Tas diezgan ietekmēja kopvērtējumu. Ja piecsimtnieks man būtu izdevies labi, tad arī desmitnieku būtu slidojis. Neesmu arī apmierināts ar to izturību, kas man šobrīd ir. Piemēram, 5000 metros man pirmie 3000 metri bija ļoti labi, bet beigās pietrūka ātruma. Tāpat arī 1500 metros sākums bija labs, bet beigās atkal zaudēju ātrumu. Ja pēdējo apli būtu noturējis par sekundi ātrāk, to distanci būtu uzvarējis. Kaut kas pietrūka izturības un spēka ziņā," atzina Silovs.

Ātrslidotājs atklāja, ka 10 000 metru distancē, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bija mainījušies noteikumi: "Tur neslidoja labākie divpadsmit, bet gan astoņi, turklāt jauktā veidā – labākajiem kopvērtējumā pievienojās daži labākie no 5000 metru distances."

Šobrīd Silovs ir ceļā uz Kanādas pilsētu Kalgari, kur jau šajā nedēļas nogalē notiks Pasaules kausa posms ātrslidošanas sprintā. Savukārt janvāra beigās Soltleiksitijā (ASV) norisinās pasaules čempionāts ātrslidošanas sprintā (500 un 1000 metru distances). "Uzsvaru noteikti likšu uz 1000 metru distanci," noslēdza Silovs.

Jāatgādina, ka Eiropas daudzcīņas čempionātā Silovs 500 metros ieņēma 10. vietu, 1500 metros bija septītais, 5000 metros ieņēma devīto vietu, savukārt 10 000 metru distancē nestartēja, kopvērtējumā ierindojoties 12.vietā.


, 2013-01-14 11:47, pirms 11 gadiem
Man jau ar vienreiz tā gāja ! Nordea maratonu sāku pirmo kilometru noskrienot 2 minūtēs 45 sekundēs. Diemžēl neizdevās noturēt šo ātrumu līdz pat beigām, jo tad rezultāts finišā būtu bijis 1 stunda un 56 minūtes, kas laikam būtu bijis pasaules rekords !!!
, 2013-01-14 12:02, pirms 11 gadiem
You dont say?
, 2013-01-14 16:09, pirms 11 gadiem
Ja man būtu pelmeņi...
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.